- Η διαδικτυακή συζήτηση εξελίχθηκε σε τηλεοπτικού τύπου συνέντευξη προς τον δημοσιογράφο της «Αυγής» - Η επιλογή των ερωτήσεων απογοήτευσε χιλιάδες χρήστες των social media που περίμεναν κάτι διαφορετικό
Μπορεί η επίμαχη αφίσα του Αλέξη Τσίπρα με το περιστέρι των Φώτων και αυτό του Twitter να προανήγγειλε συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, ωστόσο η πραγματικότητα ήταν λίγο διαφορετική. Συζήτηση δεν έγινε, αντίθετα ο κ. Τσίπρας απάντησε σε επιλεγμένες ερωτήσεις χρηστών του Twitter και μάλιστα όταν έδειξε τη διάθεση να απαντήσει σε περισσότερες αυτό δεν κατέστη δυνατό, γιατί οι διαχειριστές δεν είχαν ετοιμάσει, ήτοι φιλτράρει, τις αναρτήσεις! Ο συντονισμός της συζήτησης έγινε από τους χρήστες του Twitter τους @talws, @tsimitakis και @O_Kanalarhis. Η συντακτική ομάδα απαρτιζόταν από τους @yboyio, @fotisk, @stratosathens, @sotomi, @galaxyarchis, @Jaquoutopie και @doleross. Οι ερωτήσεις επιλέχθηκαν από έναν καταιγισμό αναρτήσεων, περίπου 27.000 ερωτήσεις και 32.000 tweets, υπό το hashtag #asktsipras. Ενδεικτικό της απήχησης του εγχειρήματος ήταν το γεγονός ότι το hashtag αναδείχθηκε σε τρίτο τρεντ παγκοσμίως! Τις ερωτήσεις έθετε ο δημοσιογράφος της Αυγής Ματθαίος Τσιμιτάκης.Οσο η διαδικασία εξελισσόταν, πλήθαιναν και οι αντιδράσεις. Με φράσεις όπως «στημένο», «fail», «αποτυχία» οι ανώνυμοι χρήστες του Twitter κατέκριναν το φίλτρο στις ερωτήσεις και πολλοί παραλλήλισαν τη «διαδικτυακή» συνέντευξη με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ, η οποία είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για τον «διακοσμητικό» ρόλο των δημοσιογράφων.
Δεν έλειψαν ωστόσο και τα θετικά σχόλια, έστω για την προσπάθεια...
Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά tweet από τις αντιδράσεις των χρηστών.
Οσοι ασχολούνται με το Twitter γνωρίζουν ότι οι πιο φανατικοί χρήστες έχουν μία ιδιαίτερη ευαισθησία και με την ορθογραφία. Ετσι αλγεινη εντύπωση προκάλεσε και το ανορθόγραφο μπάνερ για τη συνέντευξη με τη λέξη διαδικτυακή γραμμένη «διαδυκτιακή». Ηταν δε τέτοιες οι αντιδράσεις που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μέσω Twitter και να αποδώσει το λάθος στη βιασύνη.
Το λάθος στο «μπάνερ»:
protothema