-->

Βενιζέλος: «Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα της χώρας»



«Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα της χώρας», ήταν το μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση που έλαβε χώρα υπό τη σκιά της υπόθεσης Μπαλτάκου.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η τήρηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των δύο εταίρων, όμως ταυτόχρονα υπάρχουν «η δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως έχει έρθει η στιγμή να «στηριχθεί και να ενισχυθεί ο προοδευτικός πόλος μέσα στην κυβέρνηση», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

Σε μια καθαρή αιχμή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε ότι είναι τραγικό για το δημοκρατικό κράτος δικαίου κάποιες πολιτικές δυνάμεις να υιοθετούν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής για να αποκομίσουν μικροκομματικά πολιτικά οφέλη.

«Προφανώς και έχουμε διαφωνίες με την ΝΔ, αλλά συνεργαστήκαμε για να σώσουμε τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ είχε συνεργαστεί για τον ίδιο λόγο και με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό», προσέθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, τονίζοντας ότι η επάνοδος είναι συμβολική της προόδου της ελληνικής οικονομίας, και επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να έχουμε απαντήσεις της ίδιας της αγοράς για το πού βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

Στουρνάρας: Εντός του μήνα το νέο αναπτυξιακό πρότυπο
Ο σχεδιασμός του επόμενου διαστήματος βρέθηκε, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του κ. Στουρνάρα.

Ο υπουργός Οικονομικών, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «έκλεισε ένας κύκλος και ανοίγει ένα νέο βιβλίο. Παρουσιάσαμε το νέο αναπτυξιακό πρότυπο το οποίο θα ανακοινωθεί μέσα στον μήνα».

Σε ερώτηση σχετικά με την επάνοδο της χώρας στις αγορές απάντησε πως δεν μπορεί να πει τίποτα παραπάνω από όσα δήλωσε χθες.




http://www.kathimerini.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3