-->

Στην Ουκρανία γεννήθηκε -και πέθανε- ένα νέο είδος επανάστασης: Το Κίνημα των αυτοκινητιστών [εικόνες]






Οταν οι ιστορικοί θα κάνουν τον απολογισμό της εξέγερσης στην Ουκρανία, θα ανακαλύψουν το Κίνημα ΑutoMaidan. Από τα πιο τρελά και αποτελεσματικά μέσα διαδήλωσης που έχουν εφευρεθεί ποτέ. Φευ, όμως, κυλίστηκε στο αίμα.

Πρόκειται για κινητοποίηση των αυτοκινητιστών οι οποίοι μπλοκάρουν τα οχήματα της αστυνομίας ή τα σώματα μοτοσυκλετιστών, ενώ φτάνουν να μπλοκάρουν ακόμη και τις πολυτελείς κατοικίες των βουλευτών. Η απάντηση της ουκρανικής αστυνομίας στους εποχούμενους επαναστάστες, ήταν εξαιρετικά άγρια. Μια από αυτούς, η 26χρονη Alina Lizounova, ιδιοκτήτρια ενός Ford Fiesta, μίλησε στην εφημερίδα Le Monde για την εμπειρία της:
«Αν η εξουσία αγωνίζονται τόσο άγρια εναντίον μας είναι γιατί είμασταν αποτελεσματικοί. Το Κίνημα ΑutoMaidan θα ξαναγεννηθεί και μικρές ομάδες είναι ήδη έτοιμες να ξαναπιάσουν δουλειά αλλά αυτά που μας συνέβησαν ως τώρα μας κάνουν λίγο διστακτικούς».
«Το πρώτο «χτύπημα» στο Κίνημα ήταν η εξαφάνιση του Dmytro Boulatov, που υπήρξε ο πρωτοπόρος των επαναστατών με τα αυτοκίνητα. Στις 22 ιαναουαρίου ανέβασε ένα τελευταίο μήνυμα στο facebook: «Δέχομαι όλο και περισσότερες απειλές. Σκοτάδια απειλητικά, αλλά θα νικήσουμε». Από τότε δεν έχουμε κανένα νέο» λέει η νεαρή Αλίνα. O Mπουλάτοφ βρέθηκε στις 30 Ιανουαρίου στο ίδιο δάσος, σημειώνει η Le Monde, και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο σε τραγική κατάσταση.
«Ακολούθησε ο Iouri Verbitski, ένα άλλο μέλος του Κινήματος ο οποίος απήχθη από αγνώστους και βρέθηκε νεκρός σε ένα δάσος στα περίχωρα του Κιέβου.
Ολοι οι πρωταγωνιστές αυτού του ιδιότυπου κινήματος, τα μέλη, οι διοργανωτές, όλοι σχεδόν συνελήφθησαν. «Τζιπ 4x4, χωρίς πινακίδες, μας σταμάτησαν και μας συνέλαβαν» συνεχίζει η Αλίνα.
«Οσοι συνελήφθησαν ξυλοκοπήθηκαν άγρια και τα αυτοκίνητά τους καταστράφηκαν.Ορισμένοι καταδικάστηκαν σε 2μηνες φυλακίσεις. Κάποιοι έφυγαν στο εξωτερικό, όπως ο Sergueï Koba, ο οποίος σχεδιάζει να κάνει τον γύρο της Ευρώπης.
Χάσαμε την ηγεσία του κινήματος και σταματήσαμε κι εμείς. Αλλά το κυνηγητό εναντίον μας συνεχίζεται. Πινακίδες έχουν διαρρεύσει στο ίντερνετ και πολλά αυτοκίνητα συντρόφων μας κάηκαν και καταστράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Κίεβο.
Ολα, ωστόσο, ξεκίνησαν χαρούμενα, με ουρές αυτοκινήτων που περνούσαν τους δρόμους του Κιέβου, κορνάριζαν και κουνούσαν σημαίες από τα παράθυρα. Τότε ήμουν μια κανονική διαδηλώτρια εναντίον της κυβέρνησης και με τη θέληση να αλλάξω τα πράγματα στη χώρα μου. Είμαι προγραμματίστρια υπολογιστών, θέλω να έχω μέλλον και μπήκα αμέσως στο κίνημα των αυτοκινητιστών.
Οταν η κυβέρνηση άρχισε πριν από 10 ημέρες να ρίχνει τους titouchkis στην πόλη, αυτούς τους πληρωμένους αλήτες που προκαλούν ή χτυπούν τους διαδηλωτές. Καταφέραμε να πιάσουμε δυο-τρεις και τους πήγαμε στους δημοσιογράφους οι οποίοι μπόρεσαν και τους έκαναν να πουν ποιοί τους πληρώνουν για να κάνουν αυτή τη δουλειά.Στην αρχή είχαμε ευφορία, είμασταν γεμάτοι αισιοδοξία. Τώρα η κυβέρνηση κατάφερε να αποκεφαλίσει την ηγεσία μας και περιμένουμε τις εξελίξεις...»

Σε αυτή την κατάσταση βρέθηκε στο δάσος, ο ηγέτης του κινήματος:



















iefimerida

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3