-->

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: «Γάζωσαν» με καλάσνικοφ το σπίτι Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: «Γάζωσαν» με καλάσνικοφ το σπίτι Γερμανού Πρέσβη στο ΧαλάνδριΣυναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ καθώς στις 03.30 τα ξημερώματα «γάζωσαν» το σπίτι του Γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανκ Ντολτ, στο Χαλάνδρι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες πυροβόλησαν πολλές φορές την οικία του γερμανού πρέσβη, ενώ ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το κτίριο δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Στην γκαραζόπορτα βρέθηκαν 60 κάλυκες. Έχουν ήδη γίνει 6 προσαγωγές.
Η κινητοποίηση μετά το περιστατικό ήταν άμεση και έχει σημάνει συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική.
Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και απέκλεισε την περιοχή, ενώ πλέον την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό φρουρό στο σπίτι του γερμανού διπλωμάτη, οι δράστες ήταν τέσσερις.
Oι αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» την περιοχή για να φτάσουν στην σύλληψη των δραστών και μέχρι στιγμής υπάρχουν τρεις προσαγωγές υπόπτων.
Από τους πυροβολισμούς, υπάρχουν ζημιές στον εξωτερικό χώρο της πρεσβευτικής κατοικίας,ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Εξετάζονται αυτόπτες μάρτυρες, όπως και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο κτίριο.
Ήδη με τον γερμανό πρέσβη επικοινώνησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και εκείνος με τη σειρά του τηλεφώνησε στον γερμανό διπλωμάτη.
Μάλιστα, σημειώνεται ότι στις 16 Μαΐου του 1999, στις 22:55 το βράδυ, η 17 Νοέμβρη είχε επιτεθεί με ρουκέτα στο ίδιο σπίτι όπου τότε έμενε ο πρέσβης της Γερμανίας Καρλ Χάινς Κούνα.
Πηγή: Βίντεο Αnt1

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3