-->

Το πραξικόπημα που δεν έγινε


Φωτογραφία για Το πραξικόπημα που δεν έγινε
«Το Βήμα» φέρνει στο φως παρασκηνιακές διεργασίες, πρόσωπα, ονόματα και επιδιώξεις

Παπαδόπουλος Παύλος

Ακροδεξιές ομάδες και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις που διατηρούν «ανοιχτή γραμμή» με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν εκείνοι που, σύμφωνα με εκτιμήσεις της τότε κυβέρνησης, στις 26 Οκτωβρίου 2011 αποδοκίμασαν άγρια τον κ. Π. Μπεγλίτη στη Θεσσαλονίκη . Δύο ημέρες μετά, ανήμερα της εθνικής επετείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανώς ταραγμένος, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την παρέλαση

Η ελληνική ιστορία βρίθει στρατιωτικών κινημάτων και επαναστάσεων παντός είδους. Κίνημα ήταν η απελπισμένη στάση των Βενιζελικών του 1935 που κατέληξε στη δικτατορία του Ι. Μεταξά. Πραξικόπημα ήταν η αποκαθήλωση του Γ. Παπαδόπουλου από τον ταξίαρχο Δ. Ιωαννίδη που τελείωσε με την κατάρρευση της απρ

 http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=477185


ΣΟΚ! Σενάρια για πραξικόπημα στρατιωτικών!

Δεν φθάνει η σκληρή επίθεση που δέχονται οι στρατιωτικοί από την κυβέρνηση και την τρόϊκα. Θα πρέπει πάλι να υποστούν και τα σενάρια περί …πραξικοπήματος που σχεδίαζαν σκοτεινοί κύκλοι εναντίον της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου! Το ΒΗΜΑ της Κυριακής έχει πρώτο θέμα το πως “αποφύγαμε το πραξικόπημα”! Το ρεπορτάζ συνοδεύεται και από άρθρο του Στ.Ψυχάρη, ενώ η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία και ονόματα. Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην αλλαγή των τεσσάρων Αρχηγών και ειδική αναφορά στον Φ.Φράγκο.

Όλα όσα είχαν ειπωθεί την περίοδο της υπουργίας Πάνου Μπεγλίτη, όχι μόνο δεν στηρίχθηκαν πουθενά ,αλλά αντιμετωπίστηκαν από το σύνολο του στρατέυματος ως γραφικότητες.

Ανεξάρτητα από το δημοσίευμα της εφημερίδας η οποία προφανώς θα έχει από κάποιες πηγές πληροφόρηση, οφείλει πλέον ο κ.Πάνος Μπεγλίτης να βγει δημόσια και να καταθέσει ότι ξέρει για το θέμα. Αν ξέρει κι αν έχει στοιχεία… Η περίοδος που διανυουμε είναι άκρως επικίνδυνη για να αφήνουμε σενάρια και πληροφορίες να σέρνονται εντός και εκτός Βουλής. Οι πολιτικοί έχουν την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη.

Είναι ώρα λοιπόν ο κ.Μπεγλίτης να μιλήσει με στοιχεία και αποδείξεις. Που ,ποιοι και πως προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα στην Ελλάδα του 2011-2012. Άμεση και έντονη  ήταν η αντίδραση του υπ. Εθνικής Άμυνας  Παναγιωτόπουλου. « Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…» δήλωσε ο ΥΕΘΑ.

Σκληρή ήταν και η απάντηση που έδωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος μέσω Twitter. Ο ίδιος έγραψε "Τα περί πραξικοπήματος πέρυσι τον  Νοέμβριο είναι απόλυτα αβάσιμα και προσβλητικά για τις ΕΔ. Είμαστε οι φρουροί της πατρίδος και όχι επίορκοι". Σύμφωνα με το onalert είναι απολύτως βέβαιο ότι η επαναφορά του σεναρίου πραξικοπήματος θα επιβαρύνει κι άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα στις ΕΔ, το προσωπικό των οποίων περιμένει τη νέα βάναυση περικοπή των αποδοχών του. Όλα αυτά την ώρα που οι στρατιωτικοί αποφάσισαν νέα κινητοποίηση μαζί με τους αστυνομικούς.


Τι δηλώνει ο πρωην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου

«Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Παπανδρέου και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας».

ΕΥΠ: Κανένα ενδεχόμενο πραξικοπήματος

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Επί προηγούμενης Διοίκησης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα.

Το πραξικόπημα που δεν έγινε και οι αντιδράσειςΟ υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε «εκτός πραγματικότητας» τα στοιχεία περί πραξικοπήματος. « Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας.Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…», είπε ο υπουργός Άμυνας.

http://www.pro.com.gr

Το πραξικόπημα που δεν έγινε πέρυσιΣχέδια αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας και οργάνωσης στρατιωτικού πραξικοπήματος φέρνει στο φως το Βήμα της Κυριακής, και τα συνδέει με την αποστράτευση και των τριών αρχηγών (Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας) πέρυσι το Νοέμβριο, λίγο πριν αναγκαστεί να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου.


Το ρεπορτάζ – χωρίς να διατυπώνει προσωπική κατηγορία εναντίον ουδενός- εμφανίζει ως κεντρικό πρόσωπο των αποστρατειών τον τότε αρχηγό ΓΕΣ, Φραγκούλη Φράγκο, αναφέροντας ότι σε εκείνον αποδίδονταν «κριτικές» απόψεις απέναντι σε μιά πολιτική τάξη που διαφθείρεται από οικονομικά σκάνδαλα και, παράλληλα, υπαναχωρεί διαρκώς σε ό,τι αφορά την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Οι σχέσεις του με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη χαρακτηρίζονταν από «ακραία καχυποψία», όπως επισημαίνει το ΒΗΜΑ, ενώ σημειώνει ότι τόσο ο κ. Φράγκος όσο και οι αρχηγοί Ναυτικού και Αεροπορίας χαρακτηρίζονταν από μεγαλύτερη ή μικρότερη πίστη σε εθνικιστικά και πατριωτικά ιδεώδη!

Αποδίδει δε σε πηγές προσκείμενες στον κ. Μπεγλίτη τη φράση «έπρεπε να φτάσουμε βαθιά στην ιεραρχία για να βρούμε στρατιωτικούς που πιστεύουν στη Δημοκρατία χωρίς αστερίσκους»!

Ιδιαίτερα για τον στρατηγό Φράγκο, το ρεπορτάζ σημειώνει ότι αποτελούσε «σημείο αναφοράς για προσωπικότητες της λεγόμενης ‘πατριωτικής πτέρυγας’ σχεδόν όλων των κομμάτων», αποκαλύπτει ότι διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Κάρολο Παπούλια, τον Μητροπολίτη Άνθιμο, αλλά και τη Λιάνα Κανέλη. «Ήταν για τον στρατό ό,τι ο Χριστόδουλος για την Εκκλησία», λένε άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί του!

Η εφημερίδα τονίζει, πάντως, ότι ο ίδιος ο στρατηγός στις ιδιωτικές συζητήσεις του χαρακτηρίζει αστείες και προσβλητικές τις συζητήσεις και τις φήμες ότι «σχεδίαζε παραξικόπημα» ή ότι είναι «ακροδεξιός».

Κανείς, άλλωστε, δεν επικαλείται αποδείξεις ότι σχεδίαζε ή πολύ περισσότερο οργάνωνε πραξικόπημαΩς γεγονότα, που αποδεικνύουν την επιδιωκόμενη αποσταθεροποίηση, η τότε ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ανέφερε τα επεισόδια σε βάρος του Πάνου Μπεγλίτη στις 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, από ακροδεξιές ομάδες και παρεκκλησιαστικές οργανώσεις που διατηρούσαν ανοιχτή γραμμή με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων -απόστρατους και μηΑνέφερε, επίσης, τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη από εισβολή εκατοντάδων πολιτών στη λεωφόρο Αλεξάνδρου, καθώς και την αποδοκιμασία του προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ΒΗΜΑ αποκαλύπτει ότι «πολιτικός της εθνικοπατριωτικής πτέρυγας της Δεξιάς είχε δεχθεί βολιδοσκόπηση από απόστρατο αξιωματικό για την πιθανότητα συμμετοχής του σε μεταβατική κυβέρνηση στρατιωτικών!

Πότε; Λίγα 24ωρα πριν από την 28η Οκτωβρίου…
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3