-->

Aναλογικό σήμα...τέλος στην Αττική από το καλοκαίρι! Aναλογικό σήμα...τέλος στην Αττική από το καλοκαίρι!


Κλείνει μέσα στο καλοκαίρι το κέντρο εκπομπής αναλογικού σήματος στον Υμηττό, επηρρεάζοντας 3 στα 4 νοικοκυριά στην ΑττικήAναλογικό σήμα...τέλος στην Αττική από το καλοκαίρι!Για τέλος Ιουλίου και έως τα μέσα Αυγούστου έχει προγραμματιστεί το κλείσιμο της αναλογικής μετάδοσης για τα περισσότερα νοικοκυριά του Λεκανοπεδίου Αττικής. Η Digea έχει αποφασίσει θα διακόψει τη μετάδοση στις 23/7, ενώ η ΕΡΤ στις 13/8/2012. Προς την κατεύθυνση αυτή καθοριστικός παράγοντας είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης, προκειμένου να υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.


Η τελευταία ΚΥΑ προέβλεπε ότι η μετάβαση αυτή θα γίνονταν στις 6/7, αλλά λόγω της απουσίας πολιτικής ηγεσίας, οι δύο πάροχοι επέλεξαν να αναβάλουν το κλείσιμο του κέντρου εκπομπής στον Υμηττό. Ωστόσο οι δύο πλευρές (ΕΡΤ και Digea) δεν κατάφεραν να βρουν κοινή ημερομηνία για τη νέα έναρξη των ψηφιακών εκπομπών στο λεκανοπέδιο Αττικής. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Digea, κ. Γιώργο Μαθιό, η ΕΡΤ δεν ήθελε να υλοποιήσει την αλλαγή μετάδοσης εν μέσω Ολυμπιακών, ενώ η Digea απέρριπτε το ενδεχόμενο η μετάβαση στην ψηφιακή εκπομπή να γίνει σε μια περίοδο που θα απουσίαζε μεγάλο μέρος του πληθυσμού που ζει στο Λεκανοπέδιο.

Η μετάβαση στην ψηφιακή μετάδοση θα υλοποιηθεί με το κλείσιμο του κέντρου αναλογικής μετάδοσης στον Υμηττό. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 70% έως 75% των νοικοκυριών του Λεκανοπεδίου δεν θα έχει πλέον τη δυνατότητα λήψης αναλογικού σήματος. Μένει περίπου το 20% το οποίο σήμερα πραγματοποιεί αναλογική λήψη μέσω του κέντρου της Πάρνηθας. Λόγω όμως της μεγαλύτερης απόστασης μεταξύ Πάρνηθας και Λεκανοπεδίου, η ποιότητα αναλογικής λήψης θα επιβαρυνθεί για όσους ενδεχομένως επιχειρήσουν να στρέψουν τους αναλογικούς δέκτες τους προς την Πάρνηθα. Οι μετρήσεις της Digea αναφέρουν ότι περίπου το 50% των νοικοκυριών του Λεκανοπεδίου δεν διαθέτει υποδομή για ψηφιακή λήψη. Επιπλέον, λόγω της διασποράς τηλεοπτικών δεκτών μέσα στα νοικοκυριά, είναι δύσκολο να εντοπιστεί ο αριθμός που απαιτεί προσαρμογή.

Τέλος, ο κ. Μαθιός χαρακτηρίζει «σχεδόν αδύνατο» τον στόχο του δεύτερου μνημονίου που θέλει η οριστική μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή μετάδοση να ολοκληρώνεται μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Ο στόχος αυτός θεωρείται μη επιτεύξιμος από το στέλεχος της Digea, με δεδομένο ότι η χώρα δεν έχει ακόμη συντάξει τον οριστικό χάρτη της ψηφιακής μετάδοσης στη χώρα. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Επιπλέον, για την υλοποίηση αυτού του τελικού χάρτη, θα πρέπει να δημιουργηθούν περίπου 150 κέντρα ψηφιακής μετάδοσης, από 10 που λειτουργούν σήμερα. Μια τέτοια επένδυση, «εκτός από χρήματα απαιτεί και χρόνο για την υλοποίηση», σημειώνει ο κ. Μαθιός.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3