-->

Οι Top 10 hackers όλων των εποχών


Black hat, white hat, ή κάπου στη μέση, οι hackers έχουν τεράστια επίδραση στην εξέλιξη της τεχνολογίας των πληροφοριών.

Το hacking δεν είναι φυσικά πρόσφατη εφεύρεση. Στην πραγματικότητα, υπάρχει από τη δεκαετία του 1930, αν και δεν σχετιζόταν πάντοτε με τους υπολογιστές.


Σε αυτή τη σειρά δημοσιεύσεων που ακολουθεί, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τους 10 πιο αξιοσημείωτους hackers έως και τις ημέρες μας:
Kevin Mitnick

Ο Kevin Mitnick, που κάποτε θεωρούνταν ο πιο περιζήτητος κυβερνο-εγκληματίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκαλούνταν συχνά το «παιδί αφίσα» της ηλεκτρονικής πειρατείας. Ο Kevin ήταν ο εμπνευστής και ο “Guru” μιας πρώιμης μορφής κοινωνικής μηχανικής (Social Engineering) και ηλεκτρονικής πειρατείας με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση και να τροποποιήσει τηλεφωνικά συστήματα. Μετά από μια δημόσια και ευρέως γνωστή διετή καταδίωξη, σύλληψη και φυλάκιση, η κοινότητα των hacker ενώθηκε και αντιστάθηκε συλλογικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια σε αυτό που θεωρείται ως κυνήγι μαγισσών.

Robert Morris Tappan

Στις 2 Νοεμβρίου του 1988, ο Robert Morris κυκλοφόρησε ένα worm το οποίο έθεσε εκτός λειτουργίας το ένα δέκατο του διαδικτύου. Με την ανάγκη για κοινωνική αποδοχή αυτό φαίνεται να «μολύνει» πολλούς νέους hackers, ο Morris έκανε το λάθος να συζητά για το worm του για μήνες προτού κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, έτσι δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να τον εντοπίσει η αστυνομία. Ο Morris δήλωσε ότι ήταν απλώς ένα κόλπο και πρόσθεσε ότι πραγματικά μετάνιωσε που προκάλεσε ζημιές αξίας 15 εκατομμύριων δολαρίων, εκτιμώμενο ποσό της «εκατόμβης» που προκλήθηκε από το worm του.

Vladimir Levin

Όπως στην έναρξη μιας ταινίας του James Bond, ο Vladimir Levin εργαζόταν στο laptop του το 1994 από το διαμέρισμά του

στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία. Μετέφερε 10 εκατομμύρια δολάρια από πελάτες της Citibank σε δικούς του λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο. Όμως, όπως συμβαίνει και στις περισσότερες ταινίες του James Bond, η καριέρα του Levin ως hacker ήταν μικρή – τελειώνοντας με τη σύλληψή του, τη φυλάκισή του, και την ανάκτηση όλου του ποσού από το αρχικό των 10 εκατομμυρίων, πλην 400.000 δολαρίων.

Yan Romanowski

Ο Yan Romanowski, επίσης γνωστός ως MafiaBoy, συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2000 για την εξαπόλυση μιας denial-of-service επίθεσης που έθεσε εκτός λειτουργίας πολλές από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες του Διαδικτύου, όπως τα Amazon, το eBay και το Yahoo. Ο δικηγόρος του Yan ισχυρίστηκε το εξής: “Εάν ο [MafiaBoy] είχε χρησιμοποιήσει όλες τις δυνάμεις του, θα μπορούσε να έχει κάνει αφάνταστη ζημιά.” Θεωρείται από πολλούς όμως ότι ο Romanowski δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα script kiddie. Οι επιθέσεις του, ήταν μεν επιτυχείς, αλλά πραγματοποιήθηκαν με χρήση scripts υπολογιστή που μπλόκαραν τα δίκτυα αποστέλλοντας μαζικά άχρηστα δεδομένα.

Kevin Poulsen

Ο Kevin Poulsen, που είναι γνωστός ως Dark Dante στην κοινότητα των hacker, ειδικεύεται στο hacking των τηλεφωνικών συστημάτων, κυρίως σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αυτό το ταλέντο,

του έδωσε τη δυνατότητα να καταφέρει μόνο οι κλήσεις που προέρχονταν από το σπίτι του να συνδέονται με το κέντρο του σταθμού, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο νίκες σε διαγωνισμούς ακροατών. Η εικονική του επίθεση το 1991 ήταν η απόκτηση του ελέγχου του συνόλου των τηλεφωνικών γραμμών του σταθμού KIIS-FM στο Λος Άντζελες, εξασφαλίζοντας ότι θα είναι ο 102ος ακροατής που καλούσε και να κερδίσει το βραβείο της Porsche 944 S2. Ο τολμηρός Poulsen καταζητούνταν από το FBI για ομοσπονδιακή ηλεκτρονική πειρατεία την ίδια στιγμή που κέρδιζε την Porsche καθώς και 20.000 δολάρια σε χρηματικό έπαθλο από διαφορετικό σταθμό. Ο Poulsen πέρασε 51 μήνες σε ομοσπονδιακή φυλακή, η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί σε cybercriminal εκείνη την εποχή.

Steve Jobs και Steve Wozniak

Οι πασίγνωστοι πλέον γνωστοί ιδρυτές της Apple πέρασαν μέρος της νεότητάς τους ως hackers. Πριν από την ίδρυση της Apple περνούσαν τις ημέρες τους (περίπου 1971) κατασκευάζοντας συσκευές Blue Box (ένα πρώιμο εργαλείο phreaking που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν υπεραστικές κλήσεις χωρίς χρέωση) τις οποίες και πωλούσαν σε συμφοιτητές τους στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια.

David Smith

Η φήμη του Smith προέρχεται από το ότι είναι ο δημιουργός του περίφημου ιού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γνωστού ως Melissa. Σύμφωνα με τον Smith, ο ιός Melissa δεν είχε σκοπό να προκαλέσει βλάβη, αλλά ο απλός τρόπος της διάδοσής του

(κάθε μολυσμένος υπολογιστής έστελνε πολλαπλά μολυσμένα e-mail) προκάλεσαν υπερφόρτωση σε συστήματα υπολογιστών και e-mail servers σε όλο τον κόσμο. Ο ιός του Smith ήταν ασυνήθιστος δεδομένου ότι ήταν αρχικά «κρυμμένος» σε ένα αρχείο που περιείχε τους κωδικούς πρόσβασης για 80 γνωστές ιστοσελίδες πορνογραφίας. Παρ’ όλο που περισσότερα από 60.000 e-mail με ιούς έχουν ανακαλυφθεί, ο Smith είναι το μόνο πρόσωπο το οποίο εξέτισε ποινή σε ομοσπονδιακή φυλακή στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την αποστολή ενός και μόνο ιού.

Jonathan James

Ο James απέκτησε κακή φήμη, όταν έγινε ο πρώτος ανήλικος «εγκληματίας», σε ηλικία 16 ετών, ο οποίος μπήκε στη φυλακή για hacking. Ο James ειδικευόταν στο hacking σε κυβερνητικά συστήματα υψηλού προφίλ, όπως της NASA και του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Είχε αναφερθεί ότι είχε υποκλέψει λογισμικό αξίας άνω των 1,7 εκατ. ευρώ.

George Hotz

Ενώ ο George Hotz μπορεί να είναι ο διασημότερος «καλλιτέχνης» του jailbreak, είναι πιο γνωστός ως ο βασικός λόγος για την παραβίαση του PlayStation 3 τον Απρίλη του 2011. Ένας από τους πρώτους hacker-jailbreaker του Sony PlayStation 3,

ο Hotz βρέθηκε στη μέση μιας πολύ κακόβουλης, δημόσιας, και βρώμικης δικαστικής διαμάχης με τη Sony – ίσως λόγω της δημοσιοποίησης των jailbreaking μεθόδων του. Σε δήλωση αντίποινων, η ομάδα hacking Anonymous επιτέθηκαν στη Sony που ήταν η πιο ζημιογόνος επίθεση όλων των εποχών. Ο Hotz αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη για την επίθεση και είπε, “Η διερεύνηση της ασφάλειας στις συσκευές σας είναι θεμιτή ενέργεια. Όμως το hacking σε κεντρικούς εξυπηρετητές εταιρειών και η κλοπή βάσεων δεδομένων με πληροφορίες χρηστών δεν είναι.”

Gary McKinnon

Το 2002, ένα περίεργο μήνυμα εμφανίστηκε σε έναν υπολογιστή του Στρατού των ΗΠΑ: “Το σύστημα ασφαλείας σας είναι χάλια,” έλεγε. “Είμαι ο Solo. Θα συνεχίσω να προκαλώ δυσλειτουργίες στα συστήματα με ύψιστη διαβάθμιση ασφαλείας” Αργότερα διαπιστώθηκε ότι αυτό ήταν έργο του Gary McKinnon, ενός σκωτσέζου διαχειριστή συστημάτων. Ο Gary έχει κατηγορηθεί για το μεγαλύτερο hacking σε αμερικανικά κυβερνητικά δίκτυα υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων του Στρατού, της Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, και των συστημάτων της NASA. Το δικαστήριο συνέστησε ότι ο McKinnon έπρεπε να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για παράνομη πρόσβαση σε 97 υπολογιστές, προκαλώντας ζημιές 700.000 δολαρίων. Ακόμα πιο ενδιαφέρον στις δράσεις του McKinnon αποτελεί η επιμονή του ότι μεγάλο μέρος του hacking του αφορούσε στην αναζήτηση των πληροφοριών σχετικά με τα UFO, πληροφορίες τις οποίες πίστευε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ κρύβει σε υπολογιστές του στρατού.

secnews.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3