-->

Γ. Παπανδρέου: «Να ξεχάσει ο Βενιζέλος τις εκλογές»


Κάθετα αντίθετος σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κάτι που ξεκαθάρισε στον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η ατζέντα της σημερινής κυβερνητικής επιτροπής οριστικοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών.
Οι πληροφορίες, ωστόσο, επιμένουν ότι τους δύο άντρες, εκτός από τα αμιγώς οικονομικά θέματα, τους απασχόλησε και ένα καίριο πολιτικό. Αυτό των ενδεχόμενων πρόωρων εθνικών εκλογών. Ωστόσο, ο κ.Παπανδρέου είναι κάθετα αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική, εν μέσω αυτής της οικονομικής συγκυρίας. Γι αυτό και φέρεται να ξεκαθάρισε στον κ.Βενιζέλο ότι θα πρέπει να συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τον παράγοντα «κάλπες», όσο κι αν απασχολεί τα ΜΜΕ, με κατά καιρούς διαρροές που τους γίνονται.
Πέραν αυτού, στην ατζέντα μπήκαν θέματα όπως οι αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες σημειώνουν εμπλοκή στην α’ φάση τους, λόγω του υποτιμητικού κλίματος στο ΧΑ, των συγχωνεύσεων δημοσίων οργανισμών και φορέων, που πριν καλά – καλά ξεκινήσουν αντιμετωπίζουν ήδη το ενδεχόμενο …εξαιρέσεων ή της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, όπου οι ιδιοκτήτες ταξί επανέρχονται από Σεπτέμβριο, ζητώντας την εφαρμογή της ρύθμισης Ρέππα.
Μόνο που ο νυν υπουργός κ.Ραγκούσης υποστηρίζει ότι κατ αυτόν τον τρόπο, το επάγγελμα εξακολουθεί να παραμένει κλειστό.
Ωστόσο, οι τρεις παραπάνω πονοκέφαλοι δεν είναι παρά μερικοί, ενδεικτικοί, μεταξύ των πολλών που περιμένουν την κυβέρνηση από φθινόπωρο. Κι όλα αυτά, υπό τη σκιά της τρόικας και ειδικότερα των επικεφαλείς της, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας με καθόλου καλές διαθέσεις για να τσεκάρουν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο του τακτικού τριμηνιαίου ελέγχου της.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι στόχοι που είχαν τεθεί από τον προηγούμενο έλεγχο, έμειναν ανεκπλήρωτοι, γεγονός το οποίο δεν ενθουσιάζει ακριβώς τις Βρυξέλλες.

http://www.newsbomb.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3