-->

Κλειστή η Πεσμαζόγλου από συγκέντρωση των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Φωτογραφία από παλαιότερη συγκέντρωση
Φωτογραφία από παλαιότερη συγκέντρωση
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Πεσμαζόγλου, στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της συγκέντρωσης εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Για το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Ο σύλλογος των εργαζομένων στο ΤΤ ζητεί άμεσα συνάντηση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Με την πώληση του 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ανοίγει ο χορός των σαρωτικών αλλαγών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το θέμα που τίθεται τώρα είναι εάν το «φιλέτο» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα περάσει σε ελληνικά ή σε ξένα χέρια.

Οι απόψεις πάνω σε αυτό το ζήτημα διίστανται, καθώς το άνοιγμα των 5,5 δισ. ευρώ που έχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αποτελεί τη μεγαλύτερη τροχοπέδη για να εκδηλώσει ενδιαφέρον ελληνική τράπεζα.

Με την άποψη αυτή φέρονται να συντάσσονται κύκλοι της διοίκησης του ΤΤ, που σημειώνουν ότι μόνο η Εθνική θα μπορούσε να «χτυπήσει» με επιτυχία σε έναν διαγωνισμό το 34% του ΤΤ και εκτιμούν ότι ο αγοραστής θα είναι τελικά ξένος τραπεζικός όμιλος.

Εθνική Τράπεζα και Eurobank κατέχουν μερίδιο 6% έκαστη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ μικρότερο ποσοστό, περί το 4%, ελέγχει η Marfin.

in.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3