-->

Μπλέκουν και πρώτο όνομα της πίστας με τους νονούς!


Μία από τις πιο δημοφιλείς λαϊκές τραγουδίστριες κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε εκβίαση γνωστού επιχειρηματία και πρώην συντρόφου της. Η γνωστή κυρία του πενταγράμμου είχε ζητήσει τη βοήθεια του αρχηγού μιας από τις συμμορίες προκειμένου να πάρει πίσω τις 500.000 ευρώ που της όφειλε ο τέως αγαπημένος της. Μάλιστα είχε τάξει στον νονό της νύχτας ότι αν γινόταν η δουλειά θα του έδινε τα μισά χρήματα και δύο χρυσά ρολόγια ROLEX.

Η γνωστή τραγουδίστρια, που το όνομα της φιγουράρει στην ογκώδη δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια σε βάρος των πιο σκληρών ομάδων του υποκόσμου, είχε πάρει τηλέφωνο έναν από τους αρχηγούς των τεσσάρων συμμοριών προκειμένου να βάλει ανθρώπους του να «συνετίσουν» τον επιχειρηματία και να τον… πείσουν να της δώσει τα χρήματα που της χρωστούσε.

Ο αρχηγός της συμμορίας, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για βαρύτατα κακουργήματα, έδωσε εντολή στους ανθρώπους του έξω από τη φυλακή να βοηθήσουν την κυρία.

Μάλιστα -όπως αναφέρεται- στη δικογραφία σε μία από τις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ ακούγεται ο αρχηγός να «βάζει χέρι» στον άνθρωπό του, γιατί είχε αργοπορήσει τη δουλειά, η οποία μάλιστα ήταν και ακριβοπληρωμένη. Η τραγουδίστρια σε συνομιλία που είχε με τον φερόμενο ως αρχηγό, ο οποίος μάλιστα ήταν στη φυλακή, του υποσχέθηκε πως εάν πάρουν τις 500.000 ευρώ θα του δώσει τα μισά, δηλαδή 250.000 ευρώ και δύο χρυσά επώνυμα ρολόγια. Η πίεση λοιπόν του αρχηγού προς τον «στρατιώτη» του ήταν μεγάλη. Εκείνος δικαιολογείται ότι η δουλειά δεν έγινε λόγω της σύλληψης εκείνη την εποχή της γνωστής τραγουδίστριας για οικονομικό αδίκημα.

Η εξέλιξη είναι άγνωστη καθώς στην Ασφάλεια δεν είχαν άλλες συνομιλίες. Ξαφνικά τα κινητά τόσο του νονού όσο και της γνωστής τραγουδίστριας σίγησαν, με ααποτέλεσμα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να μη μάθουν την εξέλιξη της υπόθεσης.

Κατά συνέπεια, ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση αναμένεται να ζητήσει από τη γνωστή τραγουδίστρια να δώσει εξηγήσεις για τις συνομιλίες που είχε με τον γνωστό κακοποιό.


Ποιοι κρύβονται πίσω από τα έξι μεγάλα συμβόλαια θανάτου
Κοντά στην εξιχνίαση έξι συμβολαίων θανάτου που συντάραξαν τον κόσμο της νυχτερινής ζωής τα τελευταία χρόνια βρίσκεται η Ασφάλεια Αττικής. Ηδη στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, η οποία αριθμεί 200.000 σελίδες, αναφέρονται εκείνοι που έδωσαν την εντολή για τις εκτελέσεις δύο κουμπάρων: του Γεράσιμου Μαυράκη και του Γιώργου Αυτιά. Αυτά τα δύο συμβόλαια θανάτου που είχαν να κάνουν με τις εξελισσόμενες εκείνη την εποχή ανακατατάξεις στη νύχτα κόστισαν σε αυτούς που έδωσαν την εντολή 50.000 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, εκείνη την εποχή μέσα από τη φυλακή συγκεκριμένοι άνθρωποι που κατηγορούνται και σε αυτή τη δικογραφία έψαχναν να βρουν εκτελεστές να αναλάβουν τη δύσκολη αποστολή. Αλλωστε, στους παροικούντες στη νύχτα της Αθήνας ήταν γνωστό εκείνη την εποχή πως τόσο ο Γεράσιμος Μαυράκης όσο και ο κουμπάρος του Γιώργος Αυτιάς κυκλοφορούσαν οπλισμένοι και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Τη μοιραία όμως στιγμή και οι δύο ήταν άοπλοι και χωρίς το γιλέκο προστασίας.

Ο Γιώργος Αυτιάς έπεσε νεκρός στις 28 Ιουνίου 2007 έξω από καφέ που διατηρούσε στην Καλλίπολη του Πειραιά, γαζωμένος από τις σφαίρες δύο εκτελεστών. Λίγες μέρες πριν, ο ευτραφής Πειραιώτης είχε αποφυλακιστεί καθώς είχε συλληφθεί έναν χρόνο πριν κατηγορούμενος για εκβιασμούς. Οι δολοφόνοι περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν τον Αυτιά που εκείνη την εποχή έλεγε στους φίλους του πως είχε εχθρούς που θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση. Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 19 Οκτωβρίου έπεφτε νεκρός στο οδόστρωμα της οδού Πειραιώς ο Γεράσιμος Μαυράκης. Εκείνη τη νύχτα είχε βγει να κεράσει τους φίλους του για την ονομαστική του εορτή και δεν είχε πάρει μαζί του το όπλο και το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Οι εντολοδόχοι των δύο εκτελέσεων με αυτό τον τρόπο ξεκαθάρισαν παλιούς και ανοιχτούς λογαριασμούς που είχαν με τους δύο κουμπάρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι άντρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών έχουν ενδείξεις και για άλλες τέσσερις δολοφονίες που συντάραξαν την ελληνική νύχτα. Πρόκειται για τις εκτελέσεις του Μπάμπη Λαζαρίδη, του Αλέκου Κοσμόπουλου, του Γιώργου Αναγνωστόπουλου και της συζύγου του Γ. Αυτιά, Μαρίας Καφιέρη. Αυτή η τελευταία δολοφονία ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά καθώς αφορούσε εκτέλεση γυναίκας. Τότε, κάποιοι μέσα στη νύχτα «πάτησαν» άγραφους νόμους τους οποίους σέβονταν όλοι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην Ασφάλεια έχουν ήδη συγκεντρώσει ισχυρές ενδείξεις ενοχής των ηθικών αυτουργών αυτών των συμβολαίων θανάτου και αναμένεται σε σύντομο διάστημα οι έρευνες να αποδώσουν καρπούς.


ΚΩΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Το μοναστήρι, η τούρτα, ο μπακλαβάς, τα ρωσικά μπολ, το κρέας και τα φρούτα είναι μερικές από τις κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί για να μιλούν στα κινητά τους και να κανονίζουν τις δουλειές τους, πιστεύοντας πως έτσι θα ξεγελάσουν τους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Η «Espresso» αποκαλύπτει σήμερα τους κωδικούς που χρησιμοποιούσαν για τις συνομιλίες τους οι αρχηγοί των τεσσάρων συμμοριών.

Δικηγόροι: εννοούσαν τους εκτελεστές στα συμβόλαια θανάτου.

Δικαστήρια: εννοούσαν τα σημεία του ραντεβού για τις βομβιστικές επιθέσεις που θα εξαπέλυαν εναντίον των καταστημάτων.

Πάμε για προπόνηση: εννοούσαν την προπαρασκευή κάποιου χτυπήματος, κυρίως με βόμβες.

Ανοιξε μια κάρτα: ήταν η λέξη κλειδί για να ξεκινήσει πόλεμος με αντίπαλη συμμορία.

Αυτός πρέπει να φάει μια μακαρονάδα: όποιος έπρεπε να φάει μακαρονάδα δεν θα έβλεπε ξανά το φως του ήλιου, καθώς ήταν ο κωδικός για τη δολοφονία ή τη δηλητηρίαση κάποιου κρατουμένου στη φυλακή.

Πόσους καφέδες ήπιες: με αυτή την έκφραση ουσιαστικά ο αρχηγός ρωτούσε τον εισπράκτορα πόσα χρήματα πήρε από τα θύματα της συμμορίας.

Ο λαγός: ήταν το υποψήφιο θύμα της συμμορίας.

Το μέλι, η τούρτα, ο μπακλαβάς, η πίτα και η κουρτίνα: ήταν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί και ανάλογα με την έκφραση που χρησιμοποιούσαν ήταν και η ισχύς του.

Ψυγείο: ήταν το κρησφύγετο με τα όπλα και τα εκρηκτικά.

Τα ρώσικα μπολ: ήταν οι χειροβομβίδες.

Το κρέας ή τα φρούτα: εννοούσαν τις γυναίκες που έστελναν για δουλειά σε οίκους ανοχής και στριπτιζάδικα.

Μοναστήρι: το σημείο συνάντησης των αρχηγών.

Το οικόπεδο: ήταν το αντίπαλο κατάστημα που το «προστάτευαν» οι «εχθροί».

Παρά το γεγονός πως οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν τους κωδικούς, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών είχαν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν τις λέξεις και να καταλάβουν τι ήθελαν να πουν οι αρχηγοί των συμμοριών. Μάλιστα, ολόκληρες σελίδες της δικογραφίας αφορούν την επαλήθευση αλλά και το «ξεκλείδωμα» αυτών των λέξεων, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του νόμου να είναι σε θέση να γνωρίζουν εκ των προτέρων πού θα χτυπούσαν οι συμμορίες. Με τον τρόπο αυτό οι αξιωματικοί και οι αστυφύλακες της Ασφάλειας κατάφεραν να αποτρέψουν δεκάδες βομβιστικές ενέργειες, ακόμα και συμβόλαια θανάτου που είχαν διατάξει οι «άρχοντες της νύχτας».


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ


ΦΑΡΣΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ (ΠΡΩΤΩΝ) 18
Στα δικαστήρια του Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν χθες οι πρώτοι δεκαοκτώ συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που έδρασε ποτέ στη χώρα.

Οι κατηγορούμενοι, με χειροπέδες στα χέρια, έφτασαν στο δικαστικό μέγαρο λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι με ένα λευκό πούλμαν και συνοδευόμενοι από ισχυρή ομάδα αστυνομικών.

Αρχικά και οι δεκαοκτώ μεταφέρθηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκκρεμούσαν για κάποιους από αυτούς καταδικαστικές αποφάσεις. Μισή ώρα αργότερα όλοι μαζί κατέβηκαν στον πρώτο όροφο των δικαστηρίων, όπου βρίσκεται ο ανακριτής, από τον οποίο ζήτησαν να πάρουν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ενα προειδοποιητικό τηλεφώνημα όμως για τοποθέτηση βόμβας στα δικαστήρια του Πειραιά ανέβαλε τη διαδικασία, καθώς οι άντρες της αστυνομίας ειδοποίησαν τους δικαστικούς λειτουργούς και το κοινό πως έπρεπε μέσα σε λίγα λεπτά να εγκαταλείψουν το κτίριο. Οι όροφοι του δικαστικού μεγάρου εκκενώθηκαν αμέσως, ενώ άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της αστυνομίας έκλεισαν τους δρόμους γύρω από το κτίριο. Λίγη ώρα αργότερα κι αφού πρώτα όλοι οι όροφοι ελέγχθηκαν από εκπαιδευμένο σκύλο και αστυνομικούς, συνεχίστηκε η διαδικασία, με τον ανακριτή να ανανεώνει το ραντεβού του με τους συλληφθέντες για το πρωί της Παρασκευής, οπότε θα κληθούν να απολογηθούν.
«Ευρισκόμεθα για πολλοστή φορά ενώπιον μιας ογκωδέστατης δικογραφίας πολλών χιλιάδων σελίδων και η οποία κατά βάση αποτελείται από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Προκύπτει σωρεία ερωτημάτων για τη νομιμότητα και τη δικονομική εγκυρότητα αυτής της τακτικής των διωκτικών αρχών. Η ενδελεχής μελέτη της δικογραφίας είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσει στην επιβεβαίωση αυτής της εκτίμησης» είπε στην «Espresso» ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των συλληφθέντων.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ
Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ


Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. είχε αναλάβει να τους οπλίσει!
Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. είχε αναλάβει τον εξοπλισμό της συμμορίας των νονών της νύχτας κάνοντας εισαγωγή όπλων από την Αλβανία. Ηδη ο συνταξιούχος... στρατηγός έχει συλληφθεί και οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά, απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών «άκουγαν» με το βαλιτσάκι της ΕΥΠ τον πρώην συνάδελφό τους να συνομιλεί με γνωστούς νονούς της νύχτας και να κλείνει δουλειές. Ο υποστράτηγος με τα ακριβά γούστα και τις περίεργες παρέες φαίνεται ότι είχε αναπτύξει... στενές σχέσεις με τις μεγάλες ομάδες των νονών από την εποχή που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες της «Espresso», ο συνταξιούχος υποστράτηγος κανόνιζε έναντι αδρής αμοιβής την προμήθεια όπλων, πιστολιών, περιστρόφων και αυτόματων Καλάσνικοφ, για ανθρώπους της νύχτας που χρειάζονταν «καθαρά» όπλα για τις βρόμικες δουλειές τους. Ο ρόλος του πρώην αστυνομικού άρχισε να διαφαίνεται σταδιακά, μετά τη σύλληψη ενός ατόμου το 2007 έξω από νυχτερινό κέντρο στη λεωφόρο Συγγρού, που είχε σκοπό να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου εναντίον επιχειρηματία. Το όπλο που είχε τότε στην κατοχή του άρχισε να δείχνει τον δρόμο των ερευνών που έπρεπε να ακολουθήσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Σταδιακά λοιπόν άρχισαν να «κοιτούν» τον συγκεκριμένο αστυνομικό, ο οποίος εκείνη την εποχή είχε κάνει τα χαρτιά για την αποστρατεία του. Απ’ ό,τι φαίνεται, η παχυλή σύνταξη δεν του έφτανε για την πολυτελή ζωή που ήθελε να κάνει, με αποτέλεσμα να... συσφίξει τις σχέσεις του με τους νονούς της νύχτας και να δραστηριοποιηθεί στο επικερδές εμπόριο όπλων.

Η σύλληψη του πρώην αστυνομικού πραγματοποιήθηκε από πάνοπλους άντρες της Ασφάλειας τα ξημερώματα της Τρίτης στο σπίτι του στα νότια προάστια. Την εμπλοκή του συγκεκριμένου ανθρώπου οι αστυνομικοί τις Ασφάλειας τη «δένουν» με τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν στα χέρια τους.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ


«Δεμένη» και η υπόθεση ξυλοδαρμού του Βασσάρα
Σύμφωνα με πληροφορίες, που πρώτη είχε αποκαλύψει η «Espresso», στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των παρακολουθήσεων που πραγματοποίησε η ΕΥΠ στα κυκλώματα των νονών της νύχτας φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία που ρίχνουν φως στην υπόθεση ξυλοδαρμού του πρώην διαιτητή Κύρου Βασσάρα που έλαβε χώρα προ μηνών έξω από το σπίτι συγγενικού του προσώπου στα Καμίνια. Συγκεκριμένα, στο συγκεντρωθέν υλικό από το «βαλιτσάκι της ΕΥΠ» φέρεται να συμπεριλαμβάνονται καταγεγραμμένες συνομιλίες του ηθικού αυτουργού της επίθεσης με μέλος εγκληματικής οργάνωσης που είναι γνωστός με το παρατσούκλι «θαμνάκιας» και ο οποίος έπαιρνε εντολές για το πώς θα πραγματοποιήσει την επίθεση κατά του Βασσάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ο δράστης της επίθεσης να είναι μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης κατά του οργανωμένου εγκλήματος.


ΑΔΙΣΤΑΚΤΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΖΙΡΟ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
Τέσσερις εγκληματικές ομάδες είχαν σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο σχεδόν σε όλη τη χώρα. Εκβίαζαν επιχειρηματίες, διακινούσαν ναρκωτικά και όπλα, προωθούσαν γυναίκες στην πορνεία, έκαναν λαθρεμπόριο καυσίμων, εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου. Οι αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφία για 217 άτομα εκ των οποίων τα 70 αποτελούσαν τα βασικά μέλη των τεσσάρων συμμοριών. Ανάμεσά τους βρίσκονται αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και τραπεζικοί. Ηδη οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής έχουν συλλάβει 22 άτομα, εκ των οποίων κάποιοι είναι ήδη στη φυλακή, καθώς έχουν διαπράξει κατά το παρελθόν σοβαρότατα αδικήματα, τα οποία επίσης αφορούν σε εκβιασμούς, δολοφονίες, εμπόριο γυναικών, ναρκωτικών, καυσίμων, και όπλων. Οι τέσσερις αυτές ομάδες του υποκόσμου είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε όλες τις παράνομες αλλά επικερδείς δραστηριότητες. Η κύρια όμως ασχολία τους ήταν ο εκβιασμός ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Περισσότερα από 250 νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα και επαρχία είχαν στον έλεγχο τους οι νονοί, ενώ ο μηνιαίος τζίρος τους έφτανε το 1.000.000 ευρώ. Από 800 μέχρι 3.000 ευρώ κόστιζαν οι υπηρεσίες προστασίας που πρόσφεραν στους επιχειρηματίες.

Οι έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής κράτησαν περίπου δύο χρόνια και πραγματικά οι αστυνομικοί χτύπησαν «φλέβα χρυσού». Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί πως τα μέλη των συγκεκριμένων συμμοριών έχουν εκτελέσει δύο συμβόλαια θανάτου και ετοίμαζαν άλλες τρεις δολοφονίες νονών της νύχτας, ενώ έχουν καταστρέψει με την τοποθέτηση ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών πέντε γνωστά νυχτερινά κέντρα των Αθηνών. Επίσης εξιχνιάστηκαν οι επιθέσεις και ο ξυλοδαρμός πέντε ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, οι οποίοι αδυνατούσαν να πληρώσουν το «χαράτσι» που τους είχαν επιβάλει οι συμμορίες.

Μάλιστα η Ασφάλεια στη δικογραφία που έχει σχηματίσει αναφέρει τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις επιχειρηματιών που είχαν αναγκαστεί να πάρουν δάνειο από τράπεζα ώστε να πληρώνουν τον «κεφαλικό φόρο» στους νονούς της νύχτας.

Οι περιοχές που δραστηριοποιούνταν οι τέσσερις πιο σκληρές συμμορίες του υποκόσμου ήταν στην Αττική η Γλυφάδα, το Περιστέρι, η παραλιακή λεωφόρος, η Πετρούπολη και η Ηλιούπολη και στην περιφέρεια το Λουτράκι, η Χαλκίδα, το Αγρίνιο, η Κρήτη και ο νομός Ηλείας.

Παράλληλα οι κακοποιοί έκαναν εκτεταμένη διακίνηση κοκαΐνης, ενώ κάποιοι φαίνεται να είχαν σχέση και με Ισπανούς μεγαλέμπορους, οι οποίοι έστελναν μεγάλες ποσότητες του σκληρού ναρκωτικού στη χώρα μας. Μάλιστα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών έχει καταγράψει περιπτώσεις κακοποιών που είχαν επιβάλει τους δικούς τους ανθρώπους στην πόρτα του καταστήματος που εκβίαζαν, με σκοπό να προμηθεύει με κοκαΐνη τους πελάτες του νυχτερινού κέντρου.


ΟΜΑΔΑ Α
Οι σκληροί «προστάτες» που καθάριζαν με βόμβες
Τρεις κρατούμενοι φυλακών είναι οι αρχηγοί της πρώτης και πιο σκληρής εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο από τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε όσο και από τον αριθμό των μαγαζιών που «προστάτευε». Αποτελείτο από είκοσι άτομα που παρείχαν «προστασία» σε 48 καταστήματα και επιχειρήσεις της Αθήνας, του Κορυδαλλού, του Περιστερίου, του Χαϊδαρίου, του Ασπροπύργου και της Πετρούπολης καθώς και στις ευρύτερες περιοχές των επαρχιακών πόλεων Λουτρακίου, Κορίνθου και Αγρινίου. Η «ταρίφα» του εκβιασμού για κάθε επιχείρηση κυμαίνονταν από 800 μέχρι 3.000 ευρώ τον μήνα. Παράλληλα προέβαιναν σε εμπόριο ναρκωτικών ουσιών και προώθηση γυναικών στην πορνεία, ενώ προμηθεύονταν και κατείχαν εκρηκτικές ύλες, όπλα και πυρομαχικά, τα οποία μετέφεραν από την Κρήτη. Βρίσκονταν σε συνεχή αντιπαράθεση με αρχηγικά μέλη της δεύτερης συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στην Αττική και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. ανέθεσαν σε «μισθοφόρο εκτελεστή» τη δολοφονία δύο αρχηγικών μελών της αντίπαλης οργάνωσης έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ!

Σε άλλη περίπτωση, εννέα μέλη της ομάδας είχαν ξυλοκοπήσει ιδιοκτήτη έκθεσης αυτοκινήτων στην περιοχή της Πετρούπολης που αρνήθηκε να καταβάλει το τίμημα της «προστασίας». Σε διάστημα οκτώ μηνών προκάλεσαν πέντε εκρήξεις με τοποθέτηση αυτοσχέδιων μηχανισμών προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές σε καταστήματα και κέντρα διασκέδασης. Συγκεκριμένα, στις 27/04/2010 στο νυχτερινό κέντρο «Focus» επί της οδού Λιοσίων 325, στις 18/08/2010 στην καφετέρια «Terra Petra» επί της οδού Μελίνας Μερκούρη στην Πετρούπολη, στις 31/10/2010 στο νυχτερινό κέντρο «Polis Studio» επί της οδού Πέτρου Ράλλη 18-20, στις 02/12/2010 στο κέντρο διασκέδασης «Θέα» επί της λεωφόρου Ποσειδώνος 3-5 στον Αλιμο και στις 31/12/2010 στο κέντρο διασκέδασης «Fever» στην οδό Λαγουμιτζή 25, στον Νέο Κόσμο.

Το κουβάρι της εξάρθρωσής τους άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις 13/12/2010 οι άντρες της Δίωξης Εκβιαστών συνέλαβαν δύο βασικά μέλη της ομάδας αυτής, ύστερα από έλεγχο που διενήργησε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας σε ύποπτο όχημα καθώς πάνω τους βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, τον οποίο είχαν σκοπό να τοποθετήσουν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.


ΟΜΑΔΑ Β
Το μεγάλο κόλπο με τα πλαστά χαρτονομίσματα
Πλούσια δράση είχε και η δεύτερη εγκληματική ομάδα με είκοσι εννέα βασικά μέλη, τρία εκ των οποίων φαίνεται πως είχαν τον κεντρικό, ηγετικό ρόλο. Στις εντυπωσιακές τους ενέργειες συγκαταλέγεται το «μεγάλο κόλπο» που ετοίμαζαν με πλαστά χαρτονομίσματα, επιχείρηση την οποία οργάνωσε πρώην στρατηγός της αστυνομίας, ο οποίος θα τα έφερνε από τη Βουλγαρία.

Η προσπάθειά τους να διαπράξουν τη μεγάλη απάτη είχε στόχο την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς με τη βοήθεια υπαλλήλων της τράπεζας επιχείρησαν να ανταλλάξουν πλαστά χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 1.500.000 ευρώ με γνήσια. Το σχέδιό τους έπεσε στο κενό, όταν στις 22/07/2010 συνελήφθη μέλος της οργάνωσης για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων, γεγονός που τους απέτρεψε.

Παράλληλα παρείχαν «προστασία» σε 130 καταστήματα (νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, στριπτιζάδικα, καφετέριες, κρεπερί, χαρτοπαιχτικές λέσχες και Internet cafes) σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων το Λαύριο, τα Μεσόγεια, η Γλυφάδα, η παραλιακή οδός, ο Πειραιάς, ο Κορυδαλλός, το Περιστέρι, η Νίκαια, το κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια και η Αρτέμιδα. Χρησιμοποιώντας τις κλασικές μεθόδους που υιοθετούν οι νονοί της νύχτας εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά, από 1.000 μέχρι 3.000 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με την περιοχή και την εμπορική κίνηση του μαγαζιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχηγικό μέλος αυτής της οργάνωσης, που ήδη έχει συλληφθεί με ένταλμα, οργάνωσε τη ληστεία που διαπράχθηκε στις 26/08/2010 σε τράπεζα στην Αλόννησο, από όπου αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Στις παράλληλες δραστηριότητες της ομάδας περιλαμβάνονται το εμπόριο ναρκωτικών, η προμήθεια όπλων και εκρηκτικών υλών, και η συνεχής αντιπαράθεσή τους με άλλα κυκλώματα της νύχτας. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να προμηθευτούν ακόμη και εξειδικευμένο στρατιωτικό εξοπλισμό -όπλο ελεύθερου σκοπευτή SVD- προκειμένου να εξολοθρεύσουν τρία μέλη-αρχηγούς αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης.


ΟΜΑΔΑ Β ΚΑΙ Γ
Διακίνηση ναρκωτικών, τοκογλυφίες, ξυλοδαρμοί
Αλλες δύο ομάδες μικρότερης εμβέλειας με εξίσου αξιόποινες πράξεις στο ενεργητικό τους και τεράστια παραβατική συμπεριφορά έπεσαν στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. Η μια ομάδα που αριθμούσε ένδεκα βασικά μέλη κινούνταν κατά κύριο λόγο στην ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου (Μπουρνάζι) αλλά και στη Γλυφάδα ελέγχοντας συνολικά 41 μαγαζιά: εστιατόρια, καφετέριες, στριπτιζάδικα, χαρτοπαικτικές λέσχες, Ιντερνετ καφέ και λαϊκές αγορές, στα οποία πουλούσαν προστασία με «ταρίφες» που κυμαίνονταν από 500 έως 1.000 ευρώ τον μήνα, ενώ μια δεύτερη ολιγομελής ομάδα εννέα ατόμων είχε αναλάβει την προστασία 14 μαγαζιών: σουβλατζίδικα, κρεπερί ακόμα και κυλικεία σε πανεπιστήμια, από τα οποία εξασφάλιζαν «μηνιάτικα» που ξεκινούσαν από 500 ευρώ και έφταναν μέχρι και 2.000 ευρώ ανάλογα με τον τζίρο των καταστημάτων.

Και οι δύο εγκληματικές οργανώσεις διακινούσαν ναρκωτικά μέσω των μπράβων που είχαν τοποθετήσει ως φύλακες στις εισόδους των νυχτερινών κέντρων τα οποία ήλεγχαν, ενώ επιπλέον η δεύτερη ομάδα προέβαινε και σε τοκογλυφικές μεθόδους εκτελώντας παράλληλα συμβόλαια ξυλοδαρμών και σωματικών βλαβών για λογαριασμό τρίτων. Η αντίστροφη μέτρηση για τη δράση των δύο αυτών περιφερειακών ομάδων ξεκίνησε μετά τις εξονυχιστικές έρευνες της αστυνομίας σε συμπλοκή-ξεκαθάρισμα λογαριασμών που έγινε μεταξύ μελών αντίπαλων συμμοριών στις 24/06/2010 στην πλατεία Ιωάννη Ριγανά στο Αγρίνιο.


Οργάνωση στα πρότυπα της Κόζα Νόστρα
Στα πρότυπα της ιταλικής μαφίας, της περίφημης Κόζα Νόστρα, είχαν οργανωθεί και δρούσαν τα μέλη των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων των νονών της νύχτας. Η κάθε συμμορία ήταν δομημένη ιεραρχικά και κάθε μέλος της είχε επιφορτιστεί με σαφείς αρμοδιότητες που τηρούσε ευλαβικά.

Ολες οι αποφάσεις λαμβάνονταν από τους αρχηγούς που μετέφεραν τις εντολές τους στους εντολοδόχους και ακολούθως στους εκτελεστές, ενώ οι εισπράκτορες αναλάμβαναν να παίρνουν τα χρήματα από τους ιδιοκτήτες των 268 καταστημάτων και επιχειρήσεων τους οποίους εκβίαζαν με το πρόσχημα της παροχής προστασίας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως κάθε εγκληματική οργάνωση είχε απλώσει τα πλοκάμια της τόσο στην Αττική όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, αφού διατηρούσε σχέσεις με άλλες ομάδες εκβιαστών.

Μάλιστα, προκειμένου να ενημερώνονται έγκυρα και έγκαιρα για τις κινήσεις και επιχειρήσεις της αστυνομίας, οι νονοί της νύχτας είχαν αναπτύξει διασυνδέσεις με αστυνομικούς αλλά και δημοσίους υπαλλήλους που άλλοτε τους παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες και άλλοτε συνεργούσαν μαζί με μέλη των εγκληματικών οργανώσεων στην τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Εκτός από τα συμβόλαια θανάτου, τους εκβιασμούς καταστηματαρχών και τις εκρήξεις, οι συμμορίες των εκβιαστών είχαν διαπράξει πλήθος αξιόποινων πράξεων, όπως πλαστογραφίες εγγράφων, παραχάραξη χαρτονομισμάτων, προμήθεια και διάθεση όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών και ναρκωτικών, απάτες σε βάρος τραπεζών, αλλά και τοποθέτηση ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών σε διάφορα καταστήματα. Οσο για τη νομιμοποίηση των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες τους, οι εγκληματικές οργανώσεις φρόντιζαν να τα επενδύουν τόσο σε εταιρείες και επιχειρήσεις όσο και σε αγορές ακινήτων.


Οπλοστάσιο και τρελές καταθέσεις
Πιστόλια, αλεξίσφαιρα γιλέκα, στιλέτα και «κοριοί» είναι μερικά από τα ευρήματα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των ερευνών που έγιναν τόσο στην Αττική όσο και στις επαρχιακές πόλεις όπου δρούσαν τα μέλη των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα, οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν και κατέσχεσαν επτά πιστόλια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, εννέα γεμιστήρες, 450 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων καθώς και αλεξίσφαιρα γιλέκα, στιλέτα, ηλεκτρικούς εκκενωτές, αστυνομικές ράβδους, αλλά και πλήθος φωτοβολίδων. Επιπλέον, κατασχέθηκαν βιβλιάρια συναλλαγών με μεγάλα χρηματικά ποσά καταθέσεων, το χρηματικό ποσό των 81.000 ευρώ, πλήθος επιταγών, συναλλαγματικών, αποδείξεων κερδών του ΟΠΑΠ, χαρτοφυλακίων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, αλλά και έγγραφες σημειώσεις με εισπράξεις από καταστήματα στα οποία πουλούσαν προστασία. Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν μικρές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, συστήματα παρακολούθησης («κοριούς») καθώς και δεκάδες κινητά τηλέφωνα, αλλά και κάρτες SIM.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΤΟΥΝΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

Στο μικροσκόπιο και η φωτιά στην καφετέρια του Σόμμερ
Με πολύ προσεκτικά βήματα οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Αττικής εξετάζουν όλες τις πληροφορίες προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν αν πίσω από τη δράση της πρώτης εγκληματικής ομάδας κρύβεται και η ολοσχερής καταστροφή της καφετέριας που διατηρούσε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Σόμμερ στη Γλυφάδα, το ξημέρωμα της 15ης Δεκεμβρίου του 2009. Από την πρώτη στιγμή, οι έρευνες της αστυνομίας είχαν καταλήξει στο σενάριο του εμπρησμού αφού στο υπόγειο του καταστήματος εντοπίστηκαν τέσσερα μπιτόνια χωρητικότητας πέντε λίτρων γεμάτα βενζίνη, εύρημα που οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η φωτιά ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας.
Κ.Τ.

espressonews.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3