-->

Φραστική επίθεση δέχθηκε ο Πάγκαλος στο Παρίσι

Φραστική επίθεση από Έλληνες φοιτητές δέχθηκε στο Παρίσι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Οι νεαροί προπηλάκισαν τον κ. Πάγκαλο κατά την άφιξή του στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης, όπου είχε προγραμματιστεί προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ», παρουσία του σκηνοθέτη. Μετά την επίθεση η εκδήλωση ακυρώθηκε.
Ο κ. Πάγκαλος είχε επισκεφθεί το ελληνικό σπίτι για να συμμετάσχει σε εκδήλωση για τον Κώστα Γαβρά και τη νέα του ταινία, η οποία έχει ως αντικείμενο τη μετανάστευση.

Μόλις έφθασε στην αίθουσα ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, ομάδα Ελλήνων φοιτητών τού επιτέθηκε φραστικά. Οι νεαροί κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Στην Ελλάδα, όπως και στη Γαλλία, συμπαράσταση στους μετανάστες χωρίς χαρτιά».

Ο κ. Πάγκαλος πρότεινε στους νέους να τους συναντήσει σήμερα, για να κάνουν μια ανοιχτή συζήτηση, όμως εκείνοι αρνήθηκαν. Μάταιες ήταν και οι εκκλήσεις του παρευρισκόμενου Κώστα Γαβρά για «δημοκρατικό διάλογο».
Εντελώς ξαφνικά εμφανίστηκε μια ομάδα νεαρών που σήκωσε πανό και φώναξε συνθήματα κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπήρξε έντονο επεισόδιο. Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για ομάδα αλληλεγγύης μεταναστών.
Στη συνέχεια, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε ακόμη περισσότερο και αποχώρησαν ο κ. Πάγκαλος, ο πρέσβυς Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, η πρόξενος Κατερίνα Κόικα, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς και η συντριπτική πλειονότητα των παρευρισκομένων.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
\
 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3