-->

Νέες προτάσεις fitness made in...USA!

Πάντα πρωτοπόρος η Αμερική σε θέματα άσκησης και γυμναστικής, μας παρουσιάζει τις νέες τάσεις που θα επικρατήσουν στα γυμναστήρια του πλανήτη το 2011.  
Κουραστήκατε και βαρεθήκατε τα καθιερωμένα προγράμματα fitness στο γυμναστήριο; Αναζητάτε κάτι το διαφορετικό για να ξαναβρείτε τη χαμένη σας όρεξη για γυμναστική; Οι νέες πρωτοποριακές προτάσεις που έρχονται από την Αμερική υπόσχονται να σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και φυσικά να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το σώμα που ονειρεύεστε. Αν και δεν έχουν… φτάσει όλες ακόμη στη χώρα μας, είναι θέμα χρόνου να τις δείτε στο πρόγραμμα του γυμναστηρίου σας, οπότε φροντίστε να είστε ενημερωμένοι.
IntenSati: φωνάξτε δυνατά!
Inten σημαίνει πρόθεση (intention) και Sati είναι ένας όρος για την επίγνωση. Το IntenSati αναπτύχθηκε το 2003 στις ΗΠΑ, από την Patricia Moreno. Οι αθλητές φωνάζουν, σε ομάδες, θετικές προτάσεις, κατά τη διάρκεια μιας σκληρής ωριαίας προπόνησης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει σκοπό να δυναμώσει το σώμα, αλλά και να μας βοηθήσει να αισθανθούμε άνετα και ευχάριστα. Οι κινήσεις του είναι εμπνευσμένες από την αεροβική, το Kickboxing, τη yoga και τον χορό.
Με το IntenSati μπορούμε να κάψουμε 600-800 θερμίδες, ενώ φωνάζοντας κατά τη διάρκεια της άσκησης, βελτιώνουμε την καρδιοαναπνευστική μας απόδοση. Για να δείτε τι ακριβώς είναι το IntenSati, ενημερωθείτε από το site της Patricia Moreno, http://www.patriciamoreno.com .
Η πραγματικότητα
Πρόκειται για σκουοτ, λάντζες (ασκήσεις ποδιών και γλουτών) και άλματα, ταυτόχρονα με την έκφραση αισιόδοξων προτάσεων όπως: «είμαι δυνατός, είμαι ευγνώμων, είμαι μαχητής», μαζί με 40 ακόμη άτομα. Μπορεί στην αρχή να διστάζετε να φωνάξετε δυνατά τις συγκεκριμένες εκφράσεις, σύντομα όμως θα αρχίσετε να νιώθετε πολύ πιο άνετα. Στο τέλος της προπόνησης θα νιώθετε δυνατοί και αισιόδοξοι.
Zumba: χορός με άσκηση
Η Zumba αποτελεί «παιδί» του Alberto Perez που παρέδιδε μαθήματα αεροβικής γυμναστικής στο Μαϊάμι στα μέσα της δεκαετίας του '90 και ενσωμάτωσε σε αυτά, salsa και χορευτικά βήματα merengue. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Zumba εξαπλώθηκε σε όλες τις ΗΠΑ και πρόσφατα έφτασε και στην Ευρώπη. Η 60λεπτη προπόνηση περιλαμβάνει κινήσεις και βήματα από salsa, merengue, samba, hip-hop και calypso, εναλλάσσοντας αργούς και γρήγορους ρυθμούς, με μουσική της λατινικής Αμερικής και έθνικ ακούσματα. Τονώνει το σώμα και καίει 500-900 θερμίδες την ώρα (ανάλογα με τους διάφορους τύπους του σώματος). Δείτε τι σημαίνει Zumba στο www.zumba.com/us .
Η πραγματικότητα
Αρχικά μπορεί να φαίνεται δύσκολη στις κινήσεις και τις χορευτικές φιγούρες, αλλά με τη βοήθεια του προπονητή μπορείτε να βελτιωθείτε αισθητά. Είναι σημαντικό να αφήνετε το ρυθμό να σας «παρασύρει» και όχι να είστε από την αρχή ιδιαίτερα αυστηροί με τα βήματα. Στη συνέχεια, όλα θα έρθουν από μόνα τους. Μετά την προπόνηση θα νιώσετε τους μύες σας πιο δυνατούς και τονωμένους.
Fierce: όλα στον αέρα!
Πρόκειται για ένα μάθημα γυμναστικής χορού στον… αέρα, που διδάσκεται στο Reebok Sports Club της Νέας Υόρκης από την προπονήτρια Fran Sperling, η οποία κάνει εναέριο χορό για περισσότερα από 15 χρόνια. Λέγεται Fierce, γιατί «αν μπορείς να νιώθεις ένταση εδώ μέσα (ενώ κρέμεσαι στον αέρα), μπορείς να νιώθεις ένταση σε όλες τις πτυχές της ζωής σου», λέει η Sperling.
Η προπόνηση διαρκεί 2,5 ώρες και δυναμώνει κυρίως το πάνω μέρος του σώματος με την αναρρίχηση μέσω ενός σχοινιού και χορογραφίες σε μια αιώρα σχοινοβάτη. Η βαρύτητα βοηθά σε ιδανικότερες διατάσεις και στην επιμήκυνση των μυών. (Προηγούμενη δραστηριότητα στη γιόγκα ή στο χορό είναι βοηθητική).
Η πραγματικότητα
Όταν δείτε για πρώτη φορά κάποιον να κάνει Fierce, μάλλον θα τρομάξετε και θα νιώσετε ότι δεν είναι για εσάς. Όμως η Sperling διαβεβαιώνει ότι ακόμη και άτομα που δε διαθέτουν ευλιγισία, δείχνουν όμορφα στον αέρα και τα καταφέρνουν μια χαρά. Οι ασκήσεις με το σκοινί περιλαμβάνουν αναρρίχηση, καθίσματα κ.ά.
KOR +: γλιστράω στη γυμναστική
Η Rebecca Kordecki, γυμνάστρια εδώ και 18 χρόνια, δημιούργησε το Booty Slide το 2007 στη Νέα Υόρκη, για την εκγύμναση όλων των μυών του σώματος, σε λίγο χρόνο και χωρίς σύνθετο εξοπλισμό. Χρησιμοποίησε μικρά μποτάκια και ένα αντικείμενο που γλυστράει, προκειμένου να κάνει κινήσεις και ασκήσεις που δυναμώνουν και μακραίνουν το σώμα. Πέρυσι, η μέθοδος αυτή απέκτησε πολλούς οπαδούς και μετονομάστηκε σε KOR +.
Η προπόνηση διαρκεί 30 λεπτά, σμιλεύει τα χέρια και επιτυγχάνει κάψιμο μέχρι και 500 θερμίδων, ανάλογα με το σωματικό βάρος. Τα πόδια δεν εγκαταλείπουν ποτέ το έδαφος κι έτσι δεν υπάρχει καμία περίπτωση τραυματισμού στο σώμα (αν πάντως έχετε ευαισθησία στα γόνατα, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν γιατρό).
Η πραγματικότητα
Η ιδέα του… γλιστρήματος μοιάζει αρχικά δύσκολη, αν όμως αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο και ακούσετε τις οδηγίες του προπονητή, οι ενδοιασμοί σας θα φύγουν μονομιάς. Γυμνάζει κοιλιά, πόδια, γλουτούς και χέρια, περισσότερο απ’ όσο φαίνεται και τονώνει το σώμα.
http://www.clickatlife.gr/story/euzoia/nees-protaseis-fitness-made-inusa!?id=1919093&ref=newletter 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3