Κραυγή αγωνίας για το νησί και τους μετανάστες

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/09/4-metanastes-mytilini.html
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθεί η Λέσβος, ο δήμαρχος του νησιού, Σπύρος Γαληνός, μπροστά στην έκρηξη του κύματος προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς τον υπηρεσιακό αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αντώνη Μακρυδημήτρη, ζητά την άμεση επέμβαση της πολιτείας με δυναμικό και μέσα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, καθώς καθημερινά φτάνουν περίπου 4.500 άτομα από τη θάλασσα και η Μυτιλήνη έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο καταυλισμό. Μόνο στους χώρους γύρω από το λιμάνι υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από 10.000 μετανάστες, ενώ σε όλο το νησί ο αριθμός τους ξεπερνά τις 12.000. Είναι χαρακτηριστικό, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος στην επιστολή του, ότι οι ελλείψεις στις υποδομές υγιεινής έχουν ως αποτέλεσμα καθημερινά να εναποτίθενται στους υπαίθριους και στεγασμένους χώρους περισσότερα από 10.000 λίτρα από ανθρώπινες ακαθαρσίες.
«Η κοινωνία είναι εξοργισμένη με το φαινόμενο που πλέον έχει λάβει μη αναστρέψιμες διαστάσεις και φοβάμαι τα χειρότερα. Η όλη κατάσταση και η αδυναμία διαχείρισής της οδηγεί στα όρια της κοινωνικής έκρηξης», δήλωσε στο «Εθνος», ο κ. Γαληνός και πρόσθεσε: «Είναι ανάγκη να ενισχυθούν άμεσα οι λιμενικές και αστυνομικές δυνάμεις και να έρθει εδώ? στόλος από πλοία, αφού για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση πρέπει να γίνονται καθημερινά 5-6 δρομολόγια μόνο για τους μετανάστες».
Ο κ. Γαληνός επισημαίνει ότι οι μετανάστες είναι εξαθλιωμένοι, απελπισμένοι, ταλαιπωρημένοι και θέλουν να φύγουν το συντομότερο δυνατόν γι΄ αυτό και συχνά εξεγείρονται όταν βλέπουν ότι καθυστερούν οι διαδικασίες καταγραφής τους.
Πρόσφυγες προσπαθούν για μία ακόμα μέρα να περάσουν από τα σύνορα των Σκοπίων για την Κεντρική Ευρώπη
Πρόσφυγες προσπαθούν για μία ακόμα μέρα να περάσουν από τα σύνορα των Σκοπίων για την Κεντρική Ευρώπη
Παράλληλα, υψώνει κραυγή αγωνίας για ενδεχόμενη έκρηξη της τοπικής κοινωνίας, σημειώνοντας ότι «υπάρχει κίνδυνος η κοινωνία του νησιού, η οποία είναι ήδη εξοργισμένη, να προβεί σε αυτόβουλες πράξεις επίλυσης του θέματος και προστασίας της ζωής και της περιουσίας της και να οδηγηθούμε έτσι σε ακραίες καταστάσεις».
Σε μια σκληρή ανακοίνωση ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Σωτήρης Ζαμτράκης, αναφέρει ότι «ολοκληρώθηκε η κατάληψη του επιβατικού λιμανιού της Μυτιλήνης από παράνομους πρόσφυγες, αλλά και η πλήρης καταστροφή όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων», συμπληρώνοντας ότι ο χώρος γύρω από το λιμάνι έχει μετατραπεί σε χωματερή με ό,τι κι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.
Χθες το πρωί ομάδα περίπου 100 μεταναστών έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ζητώντας να προχωρήσει πιο γρήγορα η καταγραφή τους και να φύγουν. Ακολούθησε ένταση, καθώς οι μετανάστες κινήθηκαν προς τα γραφεία του λιμενικού σώματος, αλλά απωθήθηκαν από άλλους μετανάστες και το συμβάν έληξε. Σ
Σήμερα αναμένεται να επαναληφθούν τα δρομολόγια του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και του καταμαράν «Terra Jet», μεταφέροντας περίπου 4.000 άτομα στον Πειραιά.
Στοιβαγμένοι
Σαν... ζωντανά στοίβαξαν 103 μετανάστες, ανάμεσά τους και 19 παιδιά, τα μέλη βουλγαροτουρκικού κυκλώματος που τους παρέλαβαν από παρέβρια περιοχή με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Η νταλίκα με το παράνομο φορτίο εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στην Εγνατία οδό, στον κόμβο της Ασπροβάλτας, όταν οι μετανάστες, που δήλωσαν ότι είναι από τη Συρία, άνοιξαν την τέντα του οχήματος για να? πάρουν αέρα. Οι συνθήκες ήταν άθλιες, στην καρότσα είχε αναπτυχθεί πολύ υψηλή θερμοκρασία και οι πρόσφυγες ήταν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας.
Ενας 40χρονος Βούλγαρος που μιλά πολύ καλά την τουρκική γλώσσα θεωρείται ο εγκέφαλος του κυκλώματος. Μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες του είχαν «νοικιάσει» την νταλίκα και δύο Τούρκους οδηγούς και οι ίδιοι ήταν σε μία Mercedes ως προπομπός. Οι μετανάστες βγήκαν με βάρκες από τον Εβρο σε άγνωστο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, από όπου περπάτησαν για περίπου 45 λεπτά μέχρι το σημείο όπου τους περίμενε η νταλίκα. Εκεί πλήρωσαν από 2.000€ ο καθένας και επιβιβάστηκαν στην καρότσα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ
Συντονιστικό Κέντρο και βελτίωση υποδομών
Η δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και η υιοθέτηση δράσεων για τη βελτίωση των υποδομών υποδοχής και περίθαλψης είναι τα σημαντικότερα μέτρα τα οποία θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Επίσης, επιταχύνονται οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας που έρχονται στην Ελλάδα και ενεργοποιούνται όλα όσα προβλέπονται για να αξιοποιηθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονται για την αποκατάσταση και υποστήριξη της οικονομίας των νησιών. Αυτά αποφασίστηκαν στη σύσκεψη υπό την πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, η οποία έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή όλων των υπουργών της υπηρεσιακής κυβέρνησης που εμπλέκονται στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Συγκεκριμένα, μετά την ενημέρωση από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά, αποφασίστηκε ότι στο συντονιστικό κέντρο διαχείρισης θα συμμετάσχουν στελέχη των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας καθώς και στελέχη της αστυνομίας, του λιμενικού και του στρατού.http://www.ethnos.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Στηρίξτε την προσπάθεια μας!

H Fresh News είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και ενημέρωσης στα μέλη αλλά και στούς επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των μελών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Σου αρέσει το Blog ?Βάλε το e-mail σου να σου στέλνουμε κάθε μερα

Fresh News Achive

Find Us On Facebook

Link to us

Αν σας αρέσει αυτό το blog , βαλτετο στο site σας.Προαιρετικά χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα εγκατάστασης Widget για να προσθέσετε αυτό το σύνδεσμο στο Blogger blog σας.

Blogger templates

Powered By | blogger widgets

Translate...

Fresh News
Webutation

About

Ετικέτες

ΑΓΓΛΙΑ Αγιος Βαλεντίνος αγρότες αθλητικό μάρκετινγκ Αθλητισμος Αμερικη Αμφίπολη ΑΝΕΞΉΓΗΤΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ Αξίες απεργίες Αποκαλυψεις αποκριες Αρχαια Ελλαδα-Ancient Hellas Αστεια αστυνομια Αυτοκίνητο Βαρουφάκης Γερμανια ΓΥΝΑΙΚΑ Δημοψήφισμα Διακοπες Διακόσμηση Διάστημα Διατροφη ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δικαιοσύνη ΔΝΤ εγκλημα ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ειδήσεις εκδηλωση Εκκλησια ΕΚΛΟΓΕΣ Εκλογές 2012 Εκλογές 2013 Εκλογες 2015 Εκπαιδευση Έκτακτα Ελλαδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ενδιαφέροντα ΕΝΦΙΑ εξελιξη Επιστημες ΕΠΙΣΤΗΜΗ Εργασία ΕΡΤ Ευρ.Ενωση ΕΥΧΑΙΤΗΡΙΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Ζώα Ζώδια Ζωή Κωνσταντοπούλου Ηθη κ Εθιμα ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ιστοριούλες Καθαρά Δευτέρα ΚΑΙΡΟΣ καλοκαιρι καρναβάλι Κίνα Κοινωνια Κορέα Κόσμος ΚΡΙΣΗ-ΑΝΕΡΓΙΑ Κυνηγι Κύπρος Λαφαζάνης ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 Μακεδονία Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Μεταναστευτικο μνημονίο ΜΟΔΑ Μουντιαλ 2014 ΜΟΥΣΙΚΗ Μπαλτακος ΝΔ ΝΔ-ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ νεα ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Νομοθεσια Ντόναλντ Τραμπ Οικολογία Οικονομία Ολυμπιακή Φλόγα Ομορφιά Ομπάμα Ονειρα ότι να 'ναι ΠΑΙΔΙ Παραξενα Παρέλαση Παρισι πασοκ Πασχα Περιβαλλον περιεργα πετρελαιοκηλίδα ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Πολιτικη Πολιτισμος Ποταμι Πρέσπες Πρωτομαγιά Πρωτοχρονιάς ΡΑΝΤΕΒΟΥ Ρωσια ΣΕΙΡΗΝΕΣ σεισμός Σινεμα στρατος συλλαλητήριο Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΜΑ Συριζα Σχεσεις Σώρρας Ταϊβάν Ταινιες Ταξιδι Τατσόπουλος τεστ Τεχνες Τεχνολογία Τζορτζ Μάικλ Τηλεοπτικές άδειες Τοπικα Τουρισμός Τουρκια τροικα Τρομοκρατία Τσιπρας Υγεια Υπολογιστες Φθινοπωρο Φύση ΦΩΤΙΕΣ χιονια Χορός ΧΡΗΣΙΜΑ Χριστούγεννα Χρυσής Αυγή ψαρεμα Ψυχολογία Ψωνίζουμε Ελληνικά Aνάπτυξη ACTA ANONYMOYS Brexit Celebrities EKTATO epic fail Euro 2012 Eurovision Facebook Gaming GOOD NEWS Grexit Hollywood Internet ISIS Lifestyle Media nerit.gr Norman Atlantic Sandy Sex Showbiz sok Survey SURVIVOR Twitter viral X-Files