Από την Κω στον Πειραιά με... καθυστέρηση: Αποβίβαση 1100 προσφύγων

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/13-Apo-tin-Ko-ston-Peiraia.html

Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, κουρασμένοι, ξάγρυπνοι οι περισσότεροι, πρόσφυγεςπολέμου όλοι τους, έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στον Πειραιά από την Κω με το πλοίο της γραμμής. Στόχος τους να καταφέρουν να φύγουν από την Ελλάδα για άλλες χώρες της Ευρώπης. 

Περίπου 1100 πρόσφυγες που τις προηγούμενες μέρες είχαν φτάσει στην Κω από τα τουρκικά παράλια, στην πλειοψηφία τους άνθρωποι που εγκατέλειψαν στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Συρία, αποβιβάστηκαν το πρωί στον Πειραιά.

Έφτασαν με το Blue Star 2 αλλά μέχρι να πιάσουν λιμάνι, τους περίμενε ακόμη μια μεγάλη ταλαιπωρία. Το δρομολόγιο από την Κω για τον Πειραιά είχε ξεκινήσει κανονικά όταν μια 17χρονη έγκυος πρόσφυγας είχε επιπλοκές και το καράβι επέστρεψε στο νησί.
Η νεαρή γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο που την παρέλαβε από το λιμάνι και το Blue Star 2 συνέχισε το ταξίδι του, φτάνοντας στον Πειραιά με καθυστέρηση σχεδόν τριών ωρών, αφού αντί για τις 04:50 έφτασε τελικά στις 08:00.

Άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά κατέβηκαν στο λιμάνι του Πειραιά αλλά εκεί δεν τους περίμενε, και αυτή τη φορά, κανείς από το κράτος για να τους παραλάβει. Τους άφησαν στο έλεος του Θεού, μόνους να βρουν τρόπο πως θα φτάσουν στην Ομόνοια. Άλλοι πήραν ταξί, άλλοι λεωφορείο, άλλοι το τρένο κι άλλοι αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν το ταξίδι για την Αθήνα με τα πόδια! 

Όλοι τους είπαν πως δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να φύγουν για άλλες χώρες της Ευρώπης, κυρίως στον Βορρά. 
Όπως είπαν, στις μέρες που έμειναν στην Κω, αναγκάστηκαν να μείνουν νηστικοί. Είχαν χαλάσει όλα τα λεφτά τους για το ταξίδι της προσφυγιάς. Έμεναν στο δρόμο, ακόμη και για πέντε ή έξι μέρες. Είπαν όμως ότι η αστυνομία δεν τους πείραξε και πως αν στο γήπεδο, όπου τους είχε οδηγήσει ο δήμος Κω, υπήρξε ένταση, έγινε γιατί κάποιοι δεν μπορούσαν να περιμένουν για να πάρουν τα χαρτιά τους. "Έγιναν χαρτιά πρώτα στις οικογένειες", είπαν. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

http://www.newsit.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services