Γιατί κυρτή, OLED TV; Σε τι είναι καλύτερες οι Κυρτές Τηλεοράσεις OLED;

http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/3-oled-tv-oled.html
LG και Samsung έχουν ήδη από τον Αύγουστο αρχίσει να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με το λανσάρισμα κυρτών τηλεοράσεων τεχνολογίας OLED.

Πρώτη η LG ανακοίνωσε την κυκλοφορία της κυρτής τηλεόρασής της στην Ευρώπη, με τιμή 8.999 ευρώ, ξεκινώντας από την γερμανική αγορά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες να προστίθενται σταδιακά πριν το τέλος του 2013.

Η Samsung ακολούθησε με την κυκλοφορία της δικής της Curved OLED TV όχι μόνο στην Γερμανία, αλλά και στην Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ιταλία σε τιμή σημαντικά χαμηλότερη: 7.999 ευρώ.

Στην Νότια Κορέα, η μάχη αφορούσε στις τιμές, αφού οι καμπύλες τηλεοράσεις τους 55 ιντσών κυκλοφορούσαν ήδη από το καλοκαίρι. Η LG ανακοίνωσε μείωση της τιμής της κυρτής τηλεόρασής της κατά 30% και η Samsung απάντησε με την ίδια ποσοστιαία μείωση στην έδρα της.6 φωτογραφίες

«Οι καμπύλες οθόνες, σε σχέση με τις επίπεδες, παρουσιάζονται ως περισσότερο ξεκούραστες κατά τη θέαση τους, επιτρέποντας την ίδια στιγμή την αμεσότερη και εντονότερη εμπλοκή του θεατή με τα δρώμενα.
Αυτό επιτυγχάνεται γιατί οι καμπύλες οθόνες ταιριάζουν περισσότερο με τη φυσιολογία της ανθρώπινης όρασης, καθώς κάθε σημείο της εικόνας σε μία καμπύλη οθόνη απέχει την ίδια απόσταση από τα μάτια του θεατή. Με τον τρόπο αυτό, το ανθρώπινο μάτι και το οπτικό κέντρο του εγκεφάλου καταβάλλουν σημαντικά μικρότερη προσπάθεια προσαρμογής στην οθόνη προβολής, από ό,τι με μία επίπεδη οθόνη.
Τα display με επίκεντρο τον θεατή, όπως είναι οι Curved OLED TVs, προσφέρουν ένα περισσότερο άνετο περιβάλλον θέασης, ελαχιστοποιώντας την οπτική παραμόρφωση και την απώλεια λεπτομέρειας στα άκρα του πάνελ», εξηγεί στο tech.in.gr o Στάθης Ασπιώτης, αρχισυντάκτης στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα για τις τηλεοράσεις και τις τεχνολογίες απεικόνισης tvwars.gr.

  • Περισσότερες πληροφορίες τα πλεονεκτήματα αλλά και τους περιορισμούς της Κυρτής Οθόνης μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.tvwars.gr/curved-tvs-pros-n-con/
Οι πρώτες κυρτές τηλεοράσεις, τεχνολογίας OLED θεωρούνται πολυτέλεια. Κι αυτό καθώς, η παραγωγή πάνελ OLED παραμένει ακριβή υπόθεση.

«Το πλεονέκτημα των τηλεοράσεων OLED, συμπληρώνει o κος Ασπιώτης από το tvwars.gr, είναι τα ιδιαίτερα χρώματα και η η τεράστια αντίθεση της εικόνας τους, σε σχέση με ό,τι έχουμε γνωρίζουμε έως σήμερα από τις τεχνολογίες Plasma και LCD.»

Εντούτοις, η χρήση πάνελ OLED σε μέγεθος τηλεόρασης έχει εξαιρετικά μεγάλο κόστος. Αξιωματούχος της LG Display έχει δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι εσωτερικές αναλύσεις δείχνουν ότι οι καταναλωτές θα αρχίσουν να στρέφονται στην τεχνολογία OLED στις τηλεοράσεις όταν η τιμή τους πέσει στο 1,3 με 1,4 της τιμής μιας αντίστοιχης τηλεόρασης LCD. Εκτιμήσεις της εταιρείας IHS δείχνουν ότι η διάθεση των OLED TV παγκοσμίως μπορεί να φτάσει στα 2,1 εκατομμύρια το 2015 από 34.000 OLED TV το 2012.

Πάντως, LG και Samsung σύντομα αναμένεται να κληθούν να αντιμετωπίσουν αυξημένο τον ανταγωνισμό στις τηλεοράσεις OLED. Sony και Panasonic έχουν ήδη από τον Ιούνιο του 2012 υπογράψει συμφωνία συνεργασίας για να αναπτύξουν από κοινού τηλεοράσεις OLED, με την μαζική παραγωγή να έχει προγραμματιστεί για το τρέχον έτος (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την συνεργασία Sony, Panasonic στο tech.in.gr).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services