-->

Τα 10 καλύτερα beach bars για ξεφάντωμα στην άμμο

Το ποτό στο χέρι και τα πόδια βυθισμένα στην άμμο: τα beach bars που ακολουθούν έχουν κάνει το συγκεκριμένο «άθλημα» επιστήμη σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη…

 http://freshsnews.blogspot.com/2012/06/10-beach-bars.html Τέλος

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε φυσικά, να λείπει από μια τέτοια λίστα και η Κάλυμνος εκπροσωπεί επάξια τη χώρα μας στο αφιέρωμα του CnnGo στα καλύτερα beach bars του κόσμου. Ιδού τα 10 καλύτερα, με αντίστροφη σειρά, όπως τα παρουσίασε και τα αξιολόγησε το διεθνές site.


10. Doyles on the Beach, Watsons Bay, Αυστραλία


Πιθανότατα το παλιότερο beach bar στον κόσμο, το συγκεκριμένο οικογενειακής ιδιοκτησίας μπαράκι πρωτοάνοιξε τις πύλες του το 1885. Μια βάρκα φέρνει τους επισκέπτες σε ένα τμήμα αμμώδους παραλίας, όπου μπορούν να δοκιμάσουν fish and chips (το γνωστό αγγλικό ψάρι με τηγανιτές πατάτες), την ώρα που θαυμάζουν το πανέμορφο πανόραμα του λιμανιού του Σύδνεϋ.


Δεν είναι μέρος για ξενύχτι, πρόκειται περισσότερο για ένα μέρος όπου μπορείτε να απολαύσετε μπύρα, κρασί, θαλασσινά μέσα σε ένα αμμουδερό και καλοκαιρινό περιβάλλον, παρά για ένα κλασικό μπαρ για ξεφάντωμα και κοκτέιλ. Πληροφορίες: www.doyles.com.au .


9. The Fish and Rhum Shack, Μαυρίκιος



Φωτογραφία: http://shantimaurice.com/culinary-experience/fish-and-rhum-shack/

Αρκετά ρουστίκ με φωτισμό από φανούς, μολονότι το μέρος όπου βρίσκεται είναι σικ θέρετρο. Ο ήχος των κυμάτων που σκάνε στον κοραλλιότοπο μπορεί να συγκριθεί μονάχα με τους ρυθμούς των χορευτών Sega του Μαυρίκιου που φτάνουν εκεί τη νύχτα.


Το ρούμι είναι τοπικής απόσταξης, η μπύρα βγαίνει απευθείας από το ζυθοποιείο της περιοχής, ενώ το μενού του μπάρμπεκιου είναι απολύτως συνδεδεμένο με την ψαριά της προηγούμενης μέρας και τα αποθέματα της πρωινής αγοράς. Πιο... Μαυρίκιος δε γίνεται! Πληροφορίες:http://shantimaurice.com/culinary-experience/fish-and-rhum-shack/

8. Beach Tree Bar, Four Seasons Resort, Χαβάι, ΗΠΑ





Φωτογραφία: www.fourseasons.com/hualalai/dining



Ξεχάστε αυτά που ξέρατε για τα μπαράκια του Four Season. Αυτό το χαλαρό υπαίθριο φαγάδικο είναι ταυτισμένο με την άμμο και βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από τις όχθες του ωκεανού.


Πέρα από την εκπληκτική θέα του ηλιοβασιλέματος και την αψιδωτή οροφή, το Beach Tree Bar απλώνει τη σκιά και το φως του πάνω στα κύματα, των οποίων οι ήχοι σας συνοδεύουν καθώς απολαμβάνετε το γεύμα σας.


Ο κατάλογος των κρασιών σας διευκολύνει, καθώς σερβίρονται είτε με μονάδα παραγγελίας το ποτήρι είτε με το μπουκάλι. Και μολονότι οι τιμές είναι κάπως «αλμυρούτσικες», οι κρύες margaritas είναι εκρηκτικές, οπότε μετά από δύο δόσεις δε θα σας νοιάζει τίποτα! Πληροφορίες:www.fourseasons.com/hualalai/dining .

7. Uxua Praia, Bahia, Βραζιλία





Φωτογραφία:http://uxua.com/uxua-praia



Τοποθετημένο στο Bahia's Barra do Rio Trancoso, το Uxua Praia αποτελεί πόλο έλξης για ένα κοινό χαλαρών μουσικόφιλων και αθλητικών τύπων που βρίσκουν εκεί την ευκαιρία να απολαύσουν τα κάλλη μιας από τις ομορφότερες παραλίες του πλανήτη.


Με τεράστιους, άνετους καναπέδες και σκεπή διανθισμένη με κληματαριές, αυτό το θέρετρο-μπαρ χτίστηκε με υλικά από παρατημένες ψαρόβαρκες που έμεναν για χρόνια αχρησιμοποίητες στη γύρω περιοχή.


Πέρα από τη συμμετοχή σας στην καταβρόχθιση των φρέσκων θαλασσινών και της caipirinha, μπορείτε να δοκιμάσετε τις επιδόσεις σας στο beach volley και στο καγιάκ. Πληροφορίες: http://uxua.com/uxua-praia .


6. The Rock Bar, Ayana Resort, Μπαλί, Ινδονησία



Φωτογραφία: www.ayanaresort.com/rockbarbali/wp/



Το CNNGo του έδωσε τον τίτλο του καλύτερου μπαρ ξενοδοχείου την περασμένη χρονιά. Το Rock Bar δελεάζει τους επισκέπτες που πέρασαν από εκεί πριν δέκα χρόνια, να επιστρέψουν πίσω στον όρμο του Jimbaran.


Οι ψαράδικες παράγκες δημιουργούν αυτόν τον νότιο λαοφιλή υπαίθριο προορισμό για δείπνο, με τους λάτρεις των θαλασσινών να παίρνουν τη «δόση» τους ατενίζοντας τον ωκεανό μόλις 15 μέτρα πάνω από τα βράχια. Martini, tapas και live μουσική από Πέμπτη μέχρι Κυριακή… Στο Rock Bar απλά, δεν υπάρχει το «πέρασα για ένα ποτό στα πεταχτά».Πληροφορίες: www.ayanaresort.com/rockbarbali/wp/ .


5. Babis Bar, Κάλυμνος, Ελλάδα


H παραλία Μυρτιές, φωτογραφία: www.kalymnos-isl.gr/



Ήταν δυνατόν να απουσιάζει η χώρα με τα περισσότερα νησιά και μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της υφηλίου από τη λίστα; Η βουερή κυψέλη του Babis Bar είναι (ή μάλλον ήταν μέχρι τώρα) ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της Καλύμνου -του νησιού που σφηνωμένο ανάμεσα στις τουρκικές ακτές και στη πολύβουη Κω, έχανε παλιότερα πολλά από τα παιδιά του που βουτούσαν για σφουγγάρι.


Ο Μπάμπης και η οικογένειά του προσφέρουν ό,τι θα μπορούσε να ζητήσει ένας τυπικός παραθεριστής στην παραλία Μυρτιές. Αφού έχετε τελειώσει ένα κλασικό πλούσιο πρωινό, με free Internet για τους αδιόρθωτους «γκατζετάκηδες», μπορείτε να δοκιμάσετε οτιδήποτε από τον μακρύ κατάλογο με μπύρες και κρασιά, ενώ στη συνέχεια θα πάρετε έναν χαλαρό υπνάκο γύρω από την πισίνα ή στα υπαίθρια σαλονάκια. Έχετε επίσης, την επιλογή να περάσετε με βάρκα στο μικρό νησάκι της Τελένδου για ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα της Μεσογείου.

4. Ponta dos Ganchos, Βραζιλία


Φωτογραφία:www.pontadosganchos.com.br



Το πιο ιδιαίτερο βραζιλιάνικο θέρετρο, το Ponta dos Ganchos, φιλοξενεί ένα ιδιαίτερο beach bar με πανέμορφη θέα, ανάκλιντρα για να αποθέσετε την αρίδα σας και ολοδικά του, πρωτότυπα κοκτέιλ, όπως το The Hook (cachaca αναμεμειγμένη με το φρούτο φυσαλίδα και ζάχαρη).


Το μπαρ βρίσκεται σε μια ιδιωτική μικρή χερσόνησο στη βραζιλιάνικη ακτή Emerald, και εκεί ακριβώς είναι που η τοπική ελίτ – αλλά και ξένοι επισκέπτες όπως η Beyoncé – προσαράζει για ανέμελες και χαλαρωτικές εμπειρίες. Πληροφορίες: www.pontadosganchos.com.br/pt-br/Home .


3. Shipwreck Hut, Νησιά Cook


Φωτογραφία:www.aroabeach.com



Αιώρες, ήλιοι που δύουν, μπάρμπεκιου, πρωινά με τροπικά φρούτα, πολυφωνικά gospel άσματα και ένα ειδικό, «μαγικό» κοκτέιλ που σερβίρεται σε ανακυκλωμένο βάζο μαρμελάδας –το Shipwreck Hut- είναι το μπαρ που ονειρεύεσαι να είχες όταν πάρεις σύνταξη.


Βρίσκεται στην παραλία Arorangi στη δυτική ακτή της Rarotonga. Τα μπάρμπεκιου είναι λατρευτά από τους ταξιδιώτες, όχι όμως λιγότερο από τα πικάντικα αστεία και τις σχεδόν απίστευτες ιστορίες που διηγείται ο καταδεκτικός ιδιοκτήτης Jim.


Τις Κυριακές μετά το πρωινό με ομελέτα, οι πελάτες μπορούν να ακολουθήσουν μια βόλτα στην τοπική εκκλησία για να ακούσουν τους ντόπιους να τραγουδάνε gospel με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα καπέλα τους. Ή μπορείτε να μείνετε στο μπαρ, να αιωρηθείτε με την ησυχία σας και να ρίχνετε και μια ματιά για φάλαινες (ανάλογα βέβαια με την εποχή). Πληροφορίες: www.aroabeach.com .


2. Baba Nest, Phuket, Ταϊλάνδη


Φωτογραφία: www.sripanwa.com



Το στιλάτο νέο venue στην οροφή του ψηλότερου σημείου της πυραμίδας της νοτιοανατολικής χερσονήσου απολαμβάνει θέα 360 μοιρών πάνω από τα νησιά Πουκέτ και τη θάλασσα της Andaman.


Το ντεκόρ είναι περίεργο, με πολύχρωμες παχιές υφασμάτινες τσάντες αποκομιδής φασολιών (που μοιάζουν με δικά μας χίπικα σκουφάκια για το χειμώνα!) καθώς και με μια πισίνα που στο σημείο που είναι φτιαγμένη δίνει στους λουόμενους την ψευδαίσθηση ότι βρίσκονται μεταξύ θάλασσας και ουρανού. Χαλαρή μουσική και ελαφριά γιαπωνέζικα μεζεδάκια στολίζουν την ευρύτερη εμπειρία, ενώ σερβίρονται κοκτέιλ αποκλειστικά του μαγαζιού που περιλαμβάνουν βότκα με λεμονόχορτο sri-jito και ένα martini με lychee, καθώς και άλλες κλασικές «μίξεις». Κάτω από το decks, υπάρχουν αναπαυτήρια με θέα τον ωκεανό για μια εμπειρία, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα συζητάτε για καιρό με γνωστούς και φίλους…Πληροφορίες: www.sripanwa.com .


1. Dune Preserve Beach Bar, Ανγκουίλα, Βρετανικές Δυτικές Ινδίες


Φωτογραφία: www.bankiebanx.net



Κι εδώ το ξεβρασμένο στην ακτή ξύλο, τα απομεινάρια από βάρκες και τα κοχύλια αποτέλεσαν τα υλικά κατασκευής! Ιδιοκτήτης ένας ψαρομάλλης, με γκρίζα γενειάδα τραγουδιστής της reggae. Το Dune Preserve Beach Bar είναι ακριβώς το στέκι που ονειρεύεσαι να ανακαλύψεις χωρίς να το ξέρεις στο πρώτο σου ταξίδι στην Καραϊβική.


Κι άπαξ και το ανακάλυψες, θες να μείνεις εκεί για πάντα, για να ανταποκριθείς στον εθισμό σου στη reggae, καθώς και για να λογοφέρεις για πολιτική, φιλοσοφία, για τα συστατικά του τέλειου punch με ρούμι και άλλα σημαντικά ζητήματα με τον Bankie, τον ιδιοκτήτη, που βρίσκεται συχνά στο μαγαζί του.


Ανάμεσα στους οπαδούς του το συγκεκριμένο μπαρ μετράει πρώην προέδρους χωρών, παλιούς πειρατές, golden boys της Wall Street, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να χάσετε το focus σας από τον πραγματικό λόγο για τον οποίο το συγκεκριμένο είναι το καλύτερο beach bar στον κόσμο, ο οποίος είναι -το ξαναλέμε- ο απίστευτα καταδεκτικός Bankie Banx και η ομάδα του, που μοιάζουν να μιλάνε με στίχους μουσικής και μπορούν να σας μάθουν όχι μονάχα το πώς να φτιάξετε ένα πλοίο, αλλά και να γνωρίσετε ένα lifestyle που λίγοι θα μπορούσαν να απορρίψουν…

Guardian: Αυτά είναι τα καλύτερα beach bars της Ελλάδας!

Πληροφορίες: www.bankiebanx.net/Restaurant.html .


Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3