-->

Ρημαδιό το Πολυτεχνείο και το ΑΠΘ από τους κουκουλοφόρους - Δείτε φωτογραφίες

Καρέκλες, θρανία, στεφάνια και ό,τι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα είναι τα απομεινάρια των επεισοδίων που έγιναν στο Πολυτεχνείο –  Τουλάχιστον 20.000 ευρώ οι ζημιές στο ΑΠΘ - «Το σχέδιο πέτυχε» λέει η ΕΛ.ΑΣ.
 https://freshsnews.blogspot.com/2018/11/18-polutehneio-gis-madiam-tin-epomeni-ton-epeisodion.html

Πανό, αντιεξουσιαστικά συνθήματα , στεφάνια αλλά και θρανία, καρέκλες και ό,τι άλλο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα των γνωστών «μπαχαλάκηδων» στα επεισόδια, είναι η εικόνα που αντίκρισαν σήμερα το πρωί , όσοι έτυχε να περνούν από το Πολυτεχνείο. 

Αν και οι δρόμοι στην περιοχή έχουν ανοίξει και έχουν καθαριστεί ώστε τίποτα να μη θυμίζει το χθεσινό «πεδίο μάχης» , εν τούτοις μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική αφού τα εκατοντάδες «πολεμοφόδια» των αναρχικών μαρτυρούν τα χθεσινά έκτροπα. 


Τραπεζάκια και καρέκλες έγιναν παρανάλωμα του πυρός χθες στα οδοφράγματα που στήθηκαν από τους αντιεξουσιαστές γύρω από τους δρόμους του Πολυτεχνείου , τόσο στην οδό Στουρνάρη όσο και στην Πατησίων.


Από νωρίς το πρωί της Κυριακής στους γύρω δρόμους του Πολυτεχνείου ειδικά συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηνών έπιασαν δουλειά για να καθαρίσουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια από τις πέτρες, τα μάρμαρα, τα σπασμένα μπουκάλια, τα καδρόνια και τις φωτοβολίδες, όπως επίσης και τα δακρυγόνα.

Την ίδια ώρα, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν επιτυχημένο τον σχεδιασμό, καθώς στόχος ήταν να περιοριστούν οι «μπαχαλάκηδες» στα Εξάρχεια και να μην επεκταθούν τα επεισόδια σε όλη την Αθήνα. 

polytexneio_epomeni1
polytexneio_epomeni2

Βομβαρδισμένο τοπίο το ΑΠΘ 
Σε βομβαρδισμένο τοπίο παραπέμπουν και οι εικόνες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου επίσης σημειώθηκαν επεισόδια. 

Σπασμένα πεζοδρόμια, πλακάκια που έχουν βγει από τη θέση τους, σπασμένα τζάμια και καταστροφές είναι η σημερινή εικόνα που κατέγραψε το Life-Events.gr. 

Οι κουκουλοφόροι χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, φορώντας μάσκες και κράνη και για ώρες πετούσαν στου;ς αστυνομικούς μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα.



polytexneio_thes_epomeni1
polytexneio_thes_epomeni2
polytexneio_thes_epomeni3

polytexneio_thes_epomeni4
polytexneio_thes_epomeni5
polytexneio_thes_epomeni6
polytexneio_thes_epomeni7

Τουλάχιστον 20.000 ευρώ οι ζημιές στο ΑΠΘ από τα επεισόδια για το Πολυτεχνείο
Ζημιές χιλιάδων ευρώ προκάλεσαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ οι πρωταγωνιστές των χθεσινών επεισοδίων. Ο αύλειος χώρος της Σχολής, ο χώρος υποδοχής και κάποιες από τις αίθουσες διδασκαλίας θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

Από τη μανία των θερμοκέφαλων νεαρών δεν γλίτωσαν ούτε τα καρτοτηλέφωνα και τα συστήματα πυρόσβεσης. Υαλοπίνακες αρκετών τετραγωνικών μέτρων καταστράφηκαν ενώ μεγάλες μαρμάρινες επιφάνειες ξηλώθηκαν. Θα χρειαστεί να εργαστούν αρκετά συνεργεία για πολλές ημέρες προκειμένου η Σχολή να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση.

Αντίπρυτανης ΑΠΘ: 20.000 ευρώ το κόστος των ζημιών

Επί ποδός βρίσκονται οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ για την αποτίμηση του φετινού "εορτασμού" της 17ης Νοέμβρη από τους ταραξίες. «Το κόστος των ζημιών είναι μεγάλο. Ανέρχεται περίπου στις 20.000 ευρώ. Ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο. Δεν ξέρουμε ακόμη πόσα έκλεψαν οι ταραξίες από ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Κάποια από αυτά που έκλεψαν τα έκρυψαν σε κάποιο σημείο για να τα πάρουν αργότερα, όμως, τα βρήκαμε. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά τις ζημιές θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων κάναμε αυτοψία μαζί με τον πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Περικλή Μήτκα και τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, κ. Κώστα Κατσιφαράκη. Σήμερα ο Κοσμήτορας είναι στο χώρο από το πρωί και καταγράφει τις φθορές», δήλωσε στο thestival.gr ο αντιπρύτανης συντονισμού κ. Θοδωρής Λαόπουλος.



Τα επεισόδια στα Εξάρχεια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα



Οι σημερινές εικόνες έρχονται σε συνέχεια των χθεσινών επεισοδίων, όταν μετά την ολοκλήρωση τηςπορείας για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα Εξάρχεια μετατράπηκαν για άλλη μια φορά σε πεδίο μάχης. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οπότε και έπεσαν οι πρώτες βόμβες μολότοφ από αγνώστους στην οδό Στουρνάρη.

Πιο σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγη ώρα αργότερα έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ όταν άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν. 

 
 

simaia1
Τουλάχιστον δύο ελληνικές σημαίες έκαψαν οι κουκουλοφόροι στα Εξάρχεια


 

 


 

Μετά τις 8 το βράδυ έως και μετά τα μεσάνυχτα θέατρο επεισοδίων έγιναν οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο και την πλατεία Εξαρχείων με κουκουλοφόρους να εκτοξεύουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, να στήνουν οδοφράγματα και να καίνε ελληνικές σημαίες.

«Ορμητήριο» των κουκουλοφόρων για άλλη μια φορά το κτήριο του Πολυτεχνείου από το οποίο έβγαιναν προκειμένου να κάνουν τις καταδρομικές επιθέσεις τους αναζητώντας καταφύγιο σε αυτό όποτε υπήρχε αντεπίθεση των αστυνομικών.


Για να αντιμετωπίσει τον «ανταρτοπόλεμο» αυτό η ΕΛΑΣ επιστράτευσε και την «αύρα» προκειμένου να απωθήσει με ρίψεις νερούς του νεαρούς ταραξίες.

Έγιναν 19 συλλήψεις 

Ο πρώτος απολογισμός μετά τη λήξη των επεισοδίων κάνει λόγο για συνολικά 19 συλλήψεις στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


 


 

molot19
molot18
molot20
molot14
molot15
molot16
molot17

molot1
molot2
molot5
epei1
episo
molot3 


protothema

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3