-->

Υπόθεση Κατσίφα: Τι προσπαθούν να κρύψουν οι αλβανικές Aρχές -Η έρευνα στην ελληνική Δικαιοσύνη

 https://freshsnews.blogspot.com/2018/10/31-ypothesi-katsifa-ti-prospathoyn-na-krypsoyn-oi-alvanikes-arhes-i-ereyna-stin-elliniki.html
Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, αναμένεται να ρίξει η έρευνα της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων στην Αθήνα στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δημοσιεύματα, καταθέσεις συγγενών του 35χρονου, και η ταυτότητα του θύματος από την οποία προκύπτει ότι έχει ελληνική υπηκοότητα.
Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα.
Η σορός είχε πλυθεί και συρραφεί
Για μόλις πέντε λεπτά επέτρεψαν οι αρχές της Αλβανίας να δει την σορό του 35χρονου, ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης, όπως τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου νέου, Κώστας Γιοβανόπουλος ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι η σορός είχε πλυθεί και συρραφεί. Οι αλβανικές αρχές έχουν παρέμβει στη σορό, αποκρύπτοντας έτσι σημαντικά στοιχεία για την έρευνα.
Κατά τον κ. Γιοβανόπουλο, η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα έφερε δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, στην καρδιά και δεν φαίνεται να πυροβολήθηκε εξ επαφής. Επίσης, δεν φέρει τραύματα στα πόδια, πράγμα το οποίο θα ήταν ένδειξη ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί θα είχαν κάνει μία προσπάθεια να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, αντί να τον σκοτώσουν.
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο αίτημα της οικογένειας για νεκροψία από Έλληνα ιατροδικαστή απορρίφθηκε, ωστόσο το δεύτερο τελικά, εγκρίθηκε.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά και από διπλωματικές πιέσεις, η αλβανική πλευρά υποχώρησε και αποδέχτηκε το αίτημα της οικογένειας Κατσίφα να εξεταστεί η σορός του 35χρονου από Έλληνα ιατροδικαστή.
Τον έσερναν αιμόφυρτο, του έριξαν τη χαριστική βολή
«Στο βουνό βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε -γιατί περί εκτελέσεως πρόκειται. Αφού τραυματίστηκε βαριά, θα πρέπει να σβαρνίστηκε για 60 με 70 μέτρα πάνω στο χώμα, γιατί φαίνονται τα ίχνη από αίμα σε διάφορες πέτρες και, όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν εκτελεστεί, και φώναξε “ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο ελληνισμός”, κάπου εκεί εκτελέστηκε κιόλας. Του δόθηκε η χαριστική βολή», λέει χαρακτηριστικά ο γιατρός Παντελής Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ο οποίος ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον Κωνσταντίνο Κατσίφα.
Ο κ. Πάπιστας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, περιέγραψε τα όσα προηγήθηκαν τις μέρες πριν από την Κυριακή, κάνοντας λόγο για μία τεταμένη κατάσταση μεταξύ της ελληνικής μειονότητας και κυρίως του Κατσίφα και της αλβανικής αστυνομίας.
Η οικογένεια δεν έχει ακόμη καμία επίσημη ενημέρωση
Η οικογένεια του θύματος, αλλά και η ελληνική μειονότητα, διακατέχονται από θλίψη και οργή.
«Κανένας δεν μας εξηγεί τι συνέβη», ανέφερε χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η μητέρα του 35χρονου. Όπως είπε, Αλβανοί αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας, καθώς έψαχναν το παιδί της, τα έριξαν όλα κάτω, έσπασαν την πόρτα και άρπαξαν το μπουφάν του παιδιού της για να το μυρίσουν τα σκυλιά και να μπορέσουν να τον εντοπίσουν.
«Ποτέ το παιδί μου δεν είχε μπλεξίματα με την αστυνομία, όλα τα χρόνια σήκωνε σημαία και στόλιζε το χωριό και την εκκλησία. Ήταν λεβέντης, δεν ήταν κοιμισμένος, μου το φάγανε το παιδί, ήθελαν να μου το λυγίσουνε», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κατσίφα, ενώ ερωτώμενη για ποιο λόγο οι αλβανικές αρχές σκότωσαν τον γιο της, είπε ότι έχουν μίσος για τον ελληνισμό,  την Ελλάδα και τη βόρεια Ήπειρο.
«Οι σφαίρες ήταν ψεύτικες. Στην αρχή του περιστατικού όταν πήρε το αυτόματο, χρησιμοποίησε αβολίδωτα πυρομαχικά. Το έκανε για τους εορτασμούς της 28ής Οκτωβρίου. Για να χαρούμε την γιορτή μας. Αργότερα όταν τον προκάλεσαν οι αστυνομικοί επέστρεψε σπίτι και γέμισε το όπλο με κανονικές σφαίρες. Μπήκαν οι αστυνομικοί στο χωριό και πήγαν προς το σπίτι του Κωνσταντίνου και πυροβόλησαν προς το μέρος του. Έριξαν μία στην πόρτα και σε ένα αυτοκίνητο. Εάν βρούμε τους κάλυκες θα δείτε τι έχει συμβεί. Ποτέ δεν έριξε εναντίον τους. Μετά όταν ήρθε το ελικόπτερο με τις ειδικές δυνάμεις ανέβηκε στα βουνά. Είχαν διαταγή να τον σκοτώσουν», είπε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

http://www.iefimerida.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3