-->

Σέρρες: Δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν από τον Παυλόπουλο να… επιστρέψει το κλειδί της πόλης

 https://freshsnews.blogspot.com/2018/07/30-serres-dimotiki-symvouli-zitoun-apo-ton-pavlopoulo-na-epistrepsi-klidi-tis-polis.html
Με αίτησή τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, οκτώ σύμβουλοι ζητούν να συνεδριάσει το δημοτικό όργανο προκειμένου να τεθεί ως θέμα ημερήσια διάταξης η ανάκληση του τίτλου του επίτιμου δημότη Σερρών από τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και να επιστρέψει ο Προκόπης Παυλόπουλος το χρυσό κλειδί της πόλης στον Δήμο!
Αφορμή για το αίτημα των συμβούλων είναι «εθνικοί και πατριωτικοί λόγοι», καθώς υποστηρίζουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «με τη παθητική του στάση και τη συμπεριφορά του πριν και μετά την υπογραφή στις Πρέσπες και δημοσιοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος-Σκοπίων την Κυριακή, 17 Ιουνίου του 2018, ανέχεται και επιδοκιμάζει  α) την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, β) την αναγνώριση της Μακεδονικής εθνικότητας («nationality» στο αγγλικό κείμενο) και γ) την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας. Κατά την άποψη  μας όλα τα παραπάνω κύρια στοιχεία της ως άνω συμφωνίας ενισχύουν αλυτρωτισμούς αντί να τους αποτρέπουν και προκαλούν αναίτια εθνικό κίνδυνο εις χρόνον μακρόν».
Η αίτηση κοινοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου της δημοτικής αρχής Σερρών, κάτι που δείχνει ότι η κίνηση των συμβούλων, μάλλον έχει και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου της πόλης, Πέτρου Αγγελίδη.
Αναλυτικότερα η αίτηση :  
Αίτηση
Προς τον κ. πρόεδρο
του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σερρών

Κύριε πρόεδρε αιτούμεθα όπως συγκαλέσετε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σερρών σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ.3 περ. ε του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σερρών και θέσετε ως θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σερρών με θέμα την «ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 711/30-11-2016 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ  ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» βάσει της οποίας απονεμήθηκε εις τον κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ο τιμητικός τίτλος του επίτιμου Δημότη Σερρών και του απονεμήθηκε το χρυσό κλειδί της πόλεως των Σερρών.
Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών εθνικοί και πατριωτικοί λόγοι μας ωθούν στην πράξη αυτή διότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη παθητική του στάση και τη συμπεριφορά του πριν και μετά την υπογραφή στις Πρέσπες και δημοσιοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος-Σκοπίων την Κυριακή, 17 Ιουνίου του 2018, ανέχεται και επιδοκιμάζει  α) την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, β) την αναγνώριση της Μακεδονικής εθνικότητας («nationality» στο αγγλικό κείμενο) και γ) την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας. Κατά την άποψη  μας όλα τα παραπάνω κύρια στοιχεία της ως άνω συμφωνίας ενισχύουν αλυτρωτισμούς αντί να τους αποτρέπουν και προκαλούν αναίτια εθνικό κίνδυνο εις χρόνον μακρόν.  
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 33 παρ. 2 του Συντάγματος της Ελλάδος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, έδωσε ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθο όρκο: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού»
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ.α΄ του Συντάγματος της Ελλάδος «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.»
Επειδή κατά την διαδικασία της σύναψης συμφωνίας Ελλάδος-Σκοπίων, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν προέβη σε καμία ενέργεια προς την  Ελληνική Κυβέρνηση. Επειδή ανέχεται να ονομασθεί το κράτος των Σκοπίων, που μέχρι στις 2/8/1944 λεγόταν Βαρδάρσκα, εις βόρεια Μακεδονία, χωρίς τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα αγνοώντας τα δύο πολυπληθή συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης και Αθηνών και τα 25 (είκοσι πέντε) συλλαλητήρια των Μακεδονικών πόλεων, που βροντοφώναξαν «Να γίνει δημοψήφισμα».
Επειδή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος δεν σέβεται την μόνη απόφαση που ελήφθη στις 13 Απριλίου του 1992 από το συμβούλιο αρχηγών: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Μαρία Δαμανάκη, Αλέκα Παπαρήγα και Αντώνης Σαμαράς με την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση μετά το συμβούλιο «Η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου του 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν υπάρχει η λέξη Μακεδονία»
Επειδή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος δεν σέβεται την απόφαση του Αρείου Πάγου την με αριθμ. Αριθμός 1448/2009, η οποία αποφάσισε ότι «Σύμφωνα με όλα όσα προεκτέθηκαν, δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος και κατά συνέπεια, μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα «MAKEDONCKI». Ούτε φυσικά υφίσταται στην Ελλάδα «μακεδονική μειονότητα». Είναι αυτονόητο ότι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων δεν μπορεί, σε εξήντα χρόνια, να αποκτήσει εθνολογική οντότητα, στηριζόμενο σε χαλκευμένα ιστορικά στοιχεία.»
Επειδή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος δεν σέβεται το με αριθμ. απόφασης 498/2018 ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σερρών.
Επειδή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος δεν σέβεται τα όσα έγραψε από τον 1° αι. π.Χ. ο γεωγράφος Στράβων Ζ’ 9: «Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία».
Επειδή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος αδιαφόρησε παντελώς και μας απογοήτευσε, μας πίκρανε και μας δημιούργησε το αίσθημα πως πρέπει να ανακαλέσουμε εμείς οι Σερραίοι Μακεδόνες τις τιμές που του απονείμαμε.
Επειδή όταν ομιλούμε περί «τιμών και επαίνων», ότι οι τιμές και οι έπαινοι δίνονται εις άνδρες που «επιτελούν πράξεις πέραν του καθήκοντος», λαμπρύνοντας με τα λαμπρά τους έργα το γένος των Ελλήνων.
Επειδή ο Σερραίος αρχιστράτηγος των Μακεδονικών δυνάμεων ο Εμμανουήλ Παπάς, διαθέτοντας τεράστια χρηματικά ποσά, δημιούργησε δικό του στρατό και μαζί με τα επτά του παιδιά, πολέμησε τους Οθωμανούς στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην ιερά χώρα της Μακεδονίας για την Ελευθερία των Ελλήνων και με ένδοξο θάνατό τους λάμπρυναν την Ελλάδα.
Επειδή ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος ο Ιωάννης Καποδίστριας, ερχόμενος από την Ρωσία εις την Ελλάδα, έφερε όλο του τον πλούτο στο τότε νεοσύστατο ελληνικό κράτος και με δικά του χρήματα δημιούργησε το κυβερνείο στο Ναύπλιο, πληρώνοντας τους μισθούς των χρημάτων, και δημιούργησε ορφανοτροφεία και την Σχολή των Ευελπίδων και άλλα ιδρύματα. Επειδή με τις δικές του προσπάθειες η Ελλάδα έγινε ανεξάρτητο κράτος και όχι υποτελής στους Οθωμανούς, καθώς είχε πολλούς ισχυρούς φίλους στην Ευρώπη, ως Υπουργός των Εξωτερικών της Ρωσίας. Επειδή όλα αυτά τα έπραξε χωρίς να πάρει ούτε μία δραχμή ως αμοιβή από το ελληνικό κράτος διότι είχε μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα.
Επειδή οι υπέροχοι Έλληνες, όπως ο Βαρβάκης, ο Ζάππας, ο Αβέρωφ, ο Τοσίτσας, ο Δούμπας, ο Σίνας και άλλοι πολλοί, δώσανε πολλά και δεν πήραν τίποτε από την Ελλάδα. Επειδή σε αυτούς ανήκει ο έπαινος και η τιμή και για τον λόγο αυτόν τους τιμούμε και τους επαινούμε και τους στήνουμε ανδριάντες σε δημόσιους χώρους ως ελάχιστη ευγνωμοσύνη προς αυτούς, καθώς έπραξαν άθλους πέραν του καθήκοντος για την γλυκιά μας πατρίδα, την Ελλάδα.
ΕΠΕΙΔΗ  από τις μεθοδεύσεις  που οδήγησαν στην υπογραφή της επαίσχυντης και της κατ’ επίφαση συμφωνίας των Πρεσπών, από τον Υπουργό Εξωτερικών και μόνο  διαπιστώνεται μία ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και  λαϊκής βούλησης, που συνεπάγεται και έμμεση κατάλυση του πολιτεύματος, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας (άρθρο 1 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος: «2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. 3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα»).
ΕΠΕΙΔΗ  δεν συνάδει με τις αρχές μιας δημοκρατικής κοινωνίας με αξιοπρέπεια να ανέχεται  ο τιμηθείς ως Επίτιμος Δημότης αυτής κατέχων μάλιστα το ύψιστο θεσμικό αξίωμα της χώρας  κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του να μην σέβεται και να αγνοεί την λαϊκή βούληση αυτής επί του ζωτικού  εθνικού θέμα της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας  όπως αυτή εκφράστηκε στο συλλαλητήριο της 6 -6-2018  στην πλατεία Κρονίου.
ΕΠΕΙΔΗ κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, δεν έκανε καμία πράξη πέρα και πάνω από το καθήκον του για την πατρίδα ενώ αντιθέτως ολιγωρεί μπροστά στην πρόκληση εθνικού κινδύνου εις χρόνον μακρόν.
ΕΠΕΙΔΗ από τα προαναφερθέντα  για  την εν γένει στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι στα γεγονότα της Συμφωνίας των Πρεσπών σαφώς και πέραν  πάσης αμφιβολίας  προκύπτει ότι έχουν εκλείψει παντελώς οι λόγοι για τους οποίους την 3η Μαρτίου  2107 απονεμήθηκαν στον κ. Παυλόπουλο οι τιμητικές διακρίσεις και ο τίτλος του Επίτιμου Δημότη της πόλης των Σερρών

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΖΗΤΟΥΜΕ όπως συγκαλέσετε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σερρών σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ.3 περ. ε του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σερρών και θέσετε ως θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σερρών με θέμα την:

 «ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 711/30-11-2016 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ,ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ  ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ »

Σέρρες, 9-7-2018
Μετά τιμής
οι Δημοτικοί σύμβουλοι
  1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  2. ΓΑΛΑΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
  3. ΙΛΑΝΙΔΟΥ ΒΙΛΛΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
  4. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΛΑΚΤΗ
  5. ΧΑΡΙΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  6. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  7. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
  8. ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
aftodioikisi

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3