-->

Όλοι ήξεραν ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι πριν το σόου Τσίπρα το βράδυ της «μαύρης Δευτέρας»

 https://freshsnews.blogspot.com/2018/07/30-oloi-ixeran-oti-upirhan-nekroi-sto-mati-prin-to-soou-tsipra-to-vradu-tis-mauris-deuteras.html

Διασώστες του ΕΚΑΒ, ο πρόεδρος των εργαζομένων στα νοσοκομεία ακόμα και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσαν στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι οι πληροφορίες για νεκρούς υπήρχαν αρκετή ώρα πριν τις 23:40 οπότε και ξεκίνησε η κυβερνητική σύσκεψη στο συντονιστικό της πυροσβεστικής

Πλήρως έκθετη είναι όσο περνούν οι ημέρες η κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το επικοινωνιακό σόου που έστησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της αποφράδας Δευτέρας 23 Ιουλίου στην οποία έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 91 άνθρωποι.

Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες στο ΘΕΜΑ 104,6 του προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και του προέδρου των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, η ενημέρωση για νεκρούς υπήρχε αρκετή ώρα πριν την έναρξη της σύσκεψης, λίγο μετά τις 23:40 οπότε και έφτασε στο Χαλάνδρι εκείνο το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο από το ΕΚΑΒ, η πρώτη κλήση από την πυροσβεστική για νεκρό στο Μάτι έγινε στις 20:41. «Εμείς τους πρώτους τέσσερις νεκρούς τους παραλάβαμε από τις 21:50 μέχρι τις 22:30» πρόσθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Ακόμα πιο σημαντικό είναι, δε, ότι σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τις 22:30, 70 λεπτά, δηλαδή, πριν ξεκινήσει η σύσκεψη στο συντονιστικό της πυροσβεστικής, το ΕΚΑΒ διετάχθη να σταματήσει την παραλαβή νεκρών «καθώς ενεργοποιηθηκε το σχέδιο ανθρώπινων απωλειών έτσι ώστε να ταυτοποιούνται οι νεκροί». 

Κατά τον κ. Μαθιόπουλο «λογικά για να πήρε την εντολή ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών (σ.σ. να σταματήσει η παραλαβή νεκρών από το ΕΚΑΒ), την εντολή έδωσε ο κ. Πολάκης.



Παρόμοια (χρονική) εικόνα έδωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος. Όπως είπε «το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου ήμουν στο Σισμανόγλειο που από τις 10:30-11 παρα είχε προετοιμάσει χώρο για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών». «Αυτό μου το επιβεβαιώσε μια ημέρα μετά ο αναπληρωτής διοικητηής της 1ης Υγειονομικής περιφέρειας όταν βρέθηκα ξανά στο Σισμανόγλειο». πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος

«11 παρά είχαν ήδη ετοιμάσει χώρο για υποδοχή μεγάλο αριθμού νεκρών» είπε ξανά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ παραθέτοντας και όσα του είπαν γιατροί που βγήκαν από το χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών το μοιραίο βράδυ. «Μου είπαν πρόεδρε ετοιμάζουμε το χώρο γιατί περιμένουμε μεγάλο αριθμό νεκρών» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «πώς ήταν δυνατόν να μην γνώριζε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ετοιμάζονταν να υποδεχθούν ένα κοντέινερ ψυγείο για πολλούς νεκρούς;».



Όπως κατήγγειλε, παράλληλα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΕΠΥ Σταμάτης Πουλής μιλώντας στο ΣΚΑΪ, στις 23:20 το βράδυ της «μαύρης Δευτέρας» το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας επικοινώνησε με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ζητώντας 40 σάκους περισυλλογής νεκρών. Σύμφωνα με τον ίδιο ο αναπληρωτής Υπουργός Παύλος Πολάκης μπαίνοντας στην συνεδρίαση του συντονιστικού ήξερε ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός νεκρών. 

Για εντοπισμό των πρώτων νεκρών πριν πέσει το σκοτάδι είχε μιλήσει την Κυριακή και ο επικεφαλής της ομάδας των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους από το Μάτι διευκρινίζοντας αργότερα ότι «τη στιγμή που εμείς τους εντοπίσαμε, οι άνθρωποι αυτοί ήταν σε μια κατάσταση η οποία δεν ήταν αναγνωρίσιμη».

Στην παραδοχή ότι είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό της φωτιάς στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας, πριν νυχτώσει, αλλά δεν αξιολόγησε αυτήν την πληροφορία ως «ασφαλή» προχώρησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6 και στον Αντώνη Λιάρο, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ωστόσο στην περιβόητη αυτή σύσκεψη κανείς δεν είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι υπάρχουν θύματα καθώς αυτό που ειπώθηκε στον πρωθυπουργό από τους υπουργούς και των αρχηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας ήταν για λίγους τραυματίες και κάποιους εγκλωβισμένους σε ένα λιμανάκι. 

«Είναι τέτοιος ο αριθμός των καταγεγραμμένων μαρτυριών που όσες πιέσεις και να ασκηθούν στους διασώστες ή σε όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση να βάλουν νερό στο κρασί τους η επιχείρηση συγκάλυψης θα πέσει στο κενό» υποστηρίζουν παράγοντες της αντιπολίτευσης και διαβεβαιώνουν ότι σύντομα θα αναληφθούν και όλες οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση. 

Είναι δεδομένο ότι θα ζητηθούν όλες οι επικοινωνίες από και προς το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο και τους θαλάμους επιχειρήσεων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έλεγε τι και ποια ώρα. Γιατί υπάρχουν υποψίες ότι κάποιοι τραυματίες μπορεί να έμειναν να έμειναν αβοήθητοι ή να καθυστέρησε η παροχή υπηρεσιών είτε λόγω κακών επιχειρησιακών εκτιμήσεων, είτε (το χειρότερο) στο πλαίσιο επικοινωνιακών χειρισμών. 

Ταυτόχρονα θα κλιμακωθούν και οι πιέσεις για παραιτήσεις, καθώς στην αντιπολίτευση και σε ακαδημαϊκούς κύκλους είναι δεδομένη ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης πρέπει να οδηγεί σε πρακτικά αποτελέσματα, όπως η παραίτηση υπουργών ή και ολόκληρης της κυβέρνησης. Αυτή την κατεύθυνση έδειξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και ο λέκτορας Συνταγματικού και Ευρωπαϊκού Δικαίου Παναγιώτης Δουδώνης, ο οποίος μίλησε στο «ΘΕΜΑ 104,6


https://www.protothema.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3