-->

Μόνο βουνό με βουνό δε σμίγει: Intel και AMD ανακοίνωσαν συνεργασία

  https://freshsnews.blogspot.com/2017/11/8-sunergasia-intel-amd.html
Δύο τεράστιοι ιστορικοί "εχθροί" στο χώρο της τεχνολογίας, η Intel και η AMDανακοίνωσαν χθες ότι έχουν έρθει σε συμφωνία για την κατασκευή ενός καινούργιου ολοκληρωμένου (chip). Η συμφωνία είναι σημάδι των μεγάλων αλλαγών που έρχονται στην τεχνολογική αγορά τα προσεχή χρόνια.
Αν και ανταγωνιστές εδώ και πολλά χρόνια, σε σημείο να έχουν δημιουργηθεί στρατόπεδα φανατικών οπαδών και από τις δύο μεριές, οι Intel και AMD συμμάχησαν προκειμένου να αντιμετωπίσουν ένα κοινό εχθρό, την Nvidia.
H Nvidia ανταγωνίζεται στα ίσια την AMD στα ολοκληρωμένα που χρησιμοποιούν οι high-end κάρτες γραφικών, ενώ πρόσφατα έβαλε στο μάτι την κυριαρχία της Intel στους επεξεργαστές, παρουσιάζοντας τα σχέδια της για την κατασκευή επεξεργαστών που θα συνεργάζονται άψογα με τις κάρτες γραφικών, με στόχο φυσικά την πρεστίζ αγορά των gamers.
Σε απάντηση αυτών των κινήσεων της Nvidia, Intel και AMD ανακοίνωσαν χθες το ''πάντρεμα'' των επεξεργαστών της Intel με τα chip γραφικών της AMD, σε ένα προϊόν που θα απευθύνεται για αρχή και κατά κύριο λόγο στους gamer, η αγορά των οποίων θέτει τα standards για την αγορά όλου του οικοσυστήματος των προσωπικών υπολογιστών.
Η νέα σύμπραξη θα επιτρέπει σε ελαφριά λάπτοπ να παίζουν "βαριά παιχνίδια" και πως κάθε νέος υπολογιστής που βασίζεται σε επεξεργαστές της Intel θα έρχεται αυτόματα με chip γραφικών της AMD, βγάζοντας την Nvidia έξω από το παιχνίδι.

Είναι τελικά τόσο μεγάλος κίνδυνος η Nvidia;

Τεράστιες εταιρείες πληροφορικής, όπως η Microsoft και η Amazon, επενδύουνδισεκατομμύρια σε εφαρμογές cloud, χρησιμοποιώντας υπολογιστές που τρέχουν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Η Nvidia και τα ολοκληρωμένα της αποδεικνύονται πολύ δυνατοί ανταγωνιστές της Intel σε αυτό τον τομέα, ένα τομέα που μέχρι τώρα η Intel είχε σχεδόν το μονοπώλιο.
Σε μια προφανή υλοποίηση του ''ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου", η Intel βοηθάει την AMD να πουλήσει τα ολοκληρωμένα της, αποδυναμώνοντας τη θέση της Nvidia στην αγορά και ταυτόχρονα παρουσιάζει ακόμα καλύτερα μηχανήματα, κάτι που θα ωφελήσει και τους δύο κατασκευαστές.
Στο άκουσμα της επικείμενης συμφωνίας, η AMD είδε τη μετοχή της να κερδίζει +7%, μετά από μια σειρά μειώσεων τον τελευταίο καιρό. Ειδικά μετά την ανακοίνωση περί "πιθανώς απογοητευτικών μελλοντικών πωλήσεων" που έκανε η εταιρεία πριν μερικές εβδομάδες, είδε τα κέρδη των μετοχών της να κάνουν βουτιά μέχρι και -20%, παρά την αύξηση των δαπανών του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης, που έφεραν τις χθεσινές ανακοινώσεις.
Πηγή: allconnected.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3