-->

Εμβληματικά αρχοντικά της Κηφισιάς ανοίγουν τις πόρτες τους στους περαστικούς [εικόνες]

Αρχοντικά μοναδικής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό στην Κηφισιά την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.
Μια πορεία στον χρόνο και την ιστορία, μια ευκαιρία να γνωρίσουμε όλοι την αισθητική ομορφιά και την ιστορικότητα μερικών από τα πλέον σημαντικά και εμβληματικά αρχοντικά της Κηφισιάς. 
Ένας περίπατος με νοσταλγική διάθεση, σε κατοικίες της Κηφισιάς, οι οποίες χρονολογούνται στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα.
'Επαυλις Χρήστου Αποστολίδη. Οδός Τατοΐου 10 & Δεληγιάννη, Κηφισιά. Μελέτη: 1915, Τα σχέδια εκπόνησε βέλγος αρχιτέκτονας
Το  «φαινόμενο της Κηφισιάς», μας αποκαλύπτει  μια ποικιλία σπιτιών με ιστορική αξία, με στοιχεία από την Αναγέννηση έως την Κλασική Αρχαιότητα, έργα μεγάλων δημιουργών όπως του Ερνέστου Τσίλερ, που δένουν αρμονικά με το καταπράσινο περιβάλλον της πόλης μας.
Δρυάδων Έπαυλις. Οδός Πεσμαζόγλου 25, Στροφύλι Κηφισιάς
Το ταξίδι στην ιστορία ξεκινάει από την αρχή της Π. Τσαλδάρη, μεσολαβεί η οδός Στροφυλίου, συναντάμε την Πεσματζόγλου και μέσω της Εμμ. Μπενάκη καταλήγουμε στο τέλος του περιπάτου ανακαλύπτοντας μερικά από τα σημαντικότερα αρχοντικά της Κηφισιάς.
Έπαυλις Παντελή Ζερβουδάκη, Οδός Τατοΐου 31, Κηφισιά. Ανέγερση: 1890, Αρχιτέκτονες: Αδελφοί Αξελοί. Μορφολογία γερμανικού πύργου-αγροικίας του 19ου αιώνα
Ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με το OPEN HOUSE ATHENS, σας περιμένει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 (10.00 – 14.00) στην μοναδική αυτή περιήγηση – περίπατο.
Έπαυλις Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, Οδός Στροφυλίου 25 & Πεσμαζόγλου, Κηφισιά. Ανέγερση: 1897. ΔιατηρητέοTobias Knut: Χτίστηκε το 1897 για την οικογένεια του πρωθυπουργού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη.
Για την συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση φόρμας συμμετοχής (www.kifissia.gr, τηλέφωνα επικοινωνίας 2132007271-272). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κηφισιά 1910 περ. Έπαυλις Β. Βουδούρη - μετέπειτα Έπαυλις Ιωάννου Τρικούπη. Οδός Εμμ. Μπενάκη 13 & Πεσμαζόγλου 9, Στροφύλι Κηφισιάς
Ενδεικτικές φωτογραφίες και πληροφορίες για τα αρχοντικά: facebook KIFISSIA-THROUGH-TIME
iefimerida

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3