-->

Αυτός είναι ο χάρτης της ρύπανσης στις ακτές της Αττικής – Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία απορρύπανσης

 https://freshsnews.blogspot.com/2017/09/20-aytos-einai-o-xarths-ths-rypanshs-stis-aktes-ths-attikhs-ndash-maxh-me-to-xrono-dinoyn-ta-synergeia-aporrypanshs.html


Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία απορρύπανσης στις ακτές των νοτίων προαστίων της Αττικής, καθώς σε σημεία που είχαν καθαριστεί, αρχίζουν και εμφανίζονται και πάλι κηλίδες πετρελαίου.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ χθες στο Λαγονήσι, τη Βούλα, τη Βάρη, τη Βουλιαγμένη και το Πέραμα δεν παρατηρήθηκε μόλυνση, όμως επιβαρυμένοι ήταν οι δείκτες στη Σαρωνίδα, ενώ οι ακτές του Ελληνικού, της Γλυφάδας, του Αγίου Κοσμά και του Καβουρίου συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.



Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι χθες το πρωί εντοπίστηκε νέα κηλίδα περίπου πενήντα μέτρων μπροστά στην παραλία Φλώρας Σεληνίων στη Σαλαμίνα, η οποία εγκλωβίστηκε με φράγμα και περισυνελέγη από απορρυπαντικό σκάφος.

Επίσης, πλωτό φράγμα, 245 μέτρων τοποθετήθηκε από το μόλο Αγίου Νικολάου έως την παραλία Φλώρας, ενώ παρατηρήθηκε ρύπανση ιριδίζουσας μορφής στον Όρμο Κακής Βίγλας, η οποία και αντιμετωπίστηκε.

Συνολικά 160 άτομα συμμετείχαν στην επιχείρηση απορρύπανσης, αλλά στη βραδινή σύσκεψη του συντονιστικού επισημάνθηκε η ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται στο μέτωπο της πετρελαιοκηλίδας.

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος σε ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε την επιχείρηση απορρύπανσης «γεφύρι της Άρτας», καθώς παραλίες που είχαν καθαριστεί γέμισαν και πάλι με μαζούτ.

Τέλος, ο δήμος Γλυφάδας απηύθυνε πρόσκληση για εθελοντική προσφορά στον καθαρισμό του παράκτιου μετώπου, καθώς απαιτείται βοήθεια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

STAR

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3