-->

Πανσέληνος και μερική έκλειψη σελήνης μαζί σήμερα!

 https://freshsnews.blogspot.com/2017/08/7-panselhnos-kai-merikh-ekleipsh-selhnhs-mazi-shmera.html


Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο θα μπορέσουν να παρατηρήσουν σήμερα οι Έλληνες, καθώς θα σημειωθεί πανσέληνος και μερική έκλειψη της σελήνης.
Η πανσέληνος θα εμφανισθεί στις 22:11 ώρα Ελλάδος, ενώ η έκλειψη, που θα διαρκέσει δύο ώρες θα φτάσει στο αποκορύφωμά της λίγο πριν τις 21:22.
Όσοι ρομαντικοί λοιπόν και ερωτευμένοι σπεύσατε σε έναν από τους πολλούς αρχαιολογικούς χώρους που θα μείνουν ανοιχτοί για την περίσταση ή στη θάλασσα ή ακόμα και σε κάποιο καφέ για να απολαύσετε με το ταίρι σας το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι.
Η παρατήρηση της έκλειψης μπορεί να γίνει με γυμνά μάτια, με κιάλια ή με ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο, ενώ η φωτογράφησή της με απλή φωτογραφική μηχανή.
Η σκιά της Γης αναμένεται να καλύψει περίπου το ένα τέταρτο 25% της διαμέτρου της Σελήνης, ποσοστό που θεωρείται αρκετό για ένα εντυπωσιακό θέαμα.
Σύμφωνα με τους αστρονόμους, για τους παρατηρητές από την Ελλάδα η έναρξη της μερικής φάσης της έκλειψης συμπίπτει περίπου με την ανατολή της Σελήνης. Ένα μικρό σκοτείνιασμα της Σελήνης θα είναι ήδη ορατό κατά την ανατολή της Σελήνηςκαθώς η παρασκιά της Γης θα καλύπτει ήδη ολόκληρο το σεληνιακό δίσκο.
Η ανατολή της Σελήνης θα γίνει στις 20:23 από κατεύθυνση ανατολική-νοτιοανατολική και η έναρξη έκλειψης της σκιάς λίγο αργότερα, στις 20:23. 
Η μέγιστη έκλειψη θα λάβει χώρα στις 21:22, ενώ το τέλος της έκλειψης σκιάς στις 22:18, λίγο μετά την εμφάνιση της πανσελήνου, οπότε η Σελήνη θα έχει πια βγει από την σκιά της Γης.
Στις 21 Αυγούστου θα ακολουθήσει μια ηλιακή έκλειψη, που όμως δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα.
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα είναι ανοικτό στον χώρο του τηλεσκοπίου Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας, από τις 20:30 έως τις 22:30 για τους επισκέπτες που επιθυμούν να παρατηρήσουν τη Σελήνη και την μερική έκλειψή της. 

http://www.star.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3