-->

Τι πρέπει να προσέχουν οι κυνηγοί

 https://freshsnews.blogspot.com/2017/08/20-ti-prepei-na-prosechoyn-oi-kynigoi.html 
Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας καλεί τους κυνηγούς που θα εξορμήσουν την Κυριακή 20 Αυγούστου να τηρούν όλους τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου και να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στους συναδέλφους τους και στις ξένες περιουσίες που θα τους φιλοξενήσουν.

Επισημαίνεται ότι το άναμμα φωτιάς, σε μη καθορισμένους χώρους, απαγορεύεται αφού με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ επικίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά. Παράλληλα καλούνται οι κυνηγοί, πριν εξορμήσουν να μελετούν καλά τις επιτρεπόμενες περιοχές κυνηγίου και να καταγγέλλουν αμέσως οποιαδήποτε παρανομία.

Επιπρόσθετα προτρέπονται οι κυνηγοί όπως τηρούν τα πιο κάτω με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα θερμοπληξίας:

  • Να αποφύγουν την έκθεση στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Να ντυθούν με ελαφρύ ρουχισμό,
  • Να χρησιμοποιούν καπέλο και γυαλιά που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ηλίου.
  • Να πίνουν άφθονα υγρά (νερό και xυμούς φρούτων).
  • Να αποφύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Αναφέρεται ακόμη πως η ανανέωση αδειών κυνηγίου συνεχίζεται από όλες τις εμπορικές τράπεζες και τα συνεργατικά ιδρύματα καθώς και από το διαδίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Τέλος επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον πρόσφατο τροποποιητικό Νόμο ο οποίος έχει τεθεί σε εφαρμογή, από τις 14/7/2017, το εξώδικο πρόστιμο, για ένα κυνηγό που θα εντοπιστεί να κυνηγά χωρίς να είναι κάτοχος ανανεωμένης άδειας κυνηγίου, είναι €2.000 συν το τέλος των αδειών κυνηγίου που δεν έχει ανανεώσει τα τελευταία χρόνια.

Δηλ. εάν ένας κυνηγός δεν έχει ανανεώσει άδεια κυνηγίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια τότε το εξώδικο πρόστιμο που θα καλεστεί να πληρώσει θα είναι 2.000+(4Χ€77)=€2.308.

Πηγή: philenews/KYΠΕ

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3