Τα σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σας είναι πολύ όξινο και πως να το διορθώσετε

 https://freshsnews.blogspot.com/2017/08/18-4-simadia-oti-soma-sas-ine-poli-oxino-ke-pos-na-diorthosete.html

17 ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΞΙΝΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ.

Όλοι γνωρίζουμε πως ένα "όξινο" σώμα είναι ανθυγιεινό και είναι γεμάτο προβλήματα. Όταν ένας οργανισμός έχει όξινο PH (πεχά) κατ΄ουσίαν αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για εκδήλωση ασθενειών, ανάπτυξη βακτηριδίων, ιώσεων και μυκητιάσεων, αλλά και πολλών μορφών καρκίνου.
Όταν διαταράσσεται η ισορροπία του ph στο σώμα και γίνεται το περιβάλλον όξινο, το σώμα "καταληστεύει" τα αποθέματα μετάλλων από βασικά ζωτικά όργανα και τα οστά ώστε να ουδετεροποιήσει το ph και να αποβάλλει τα οξέα από το σώμα. Τα αποθέματα λοιπόν του σώματος σε ασβέστιο, κάλιο μαγνήσιο και νάτριο πολύ συχνά φτάνουν σε επικίνδυνα χαμηλά όρια και μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα σε βάθος χρόνου.
Μη κακή διατροφή που ακολουθείται για χρόνια μπορεί να οδηγήσει σε οξέωση' μια κατάσταση / προστάδιο πολλών χρόνιων ασθενειών και αυτοάνοσων νοσημάτων.
Οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουμε τροφές που έχουν όξινη αντίδραση στο σώμα μας, όπως δημητριακά, γαλακτοκομικά, κρέατα, ζάχαρη και αλεύρι. Καθώς ο μεταβολισμός αυτών των τροφών δημιουργεί συνεχώς όξινα υποπαράγωγα, το σώμα διαρκώς χρειάζεται να ουδετεροποιήσει τα οξέα και να τα αποβάλλει με κάποιο τρόπο.
Ψάχνει λοιπόν διαρκώς για "αλκαλικά αντίβαρα", είτε μέσω της διατροφής είτε μέσα από τα αποθέματα του ίδιου του οργανισμού.

Μακροχρόνια το όξινο περιβάλλον στο σώμα μπορεί να προκαλέσει: 
 • χαμηλό ανοσοποιητικό (αρρωσταίνετε με το παραμικρό)
 • ευαισθησία στα ούλα / τρύπες στα δόντια
 • ισχιαλγία, λουμπάγκο και αυχενικό σύνδρομο
 • μυκητιάσεις
 • προβλήματα στο αναπνευστικό, βήχα, λαχάνιασμα
 • χαμηλά επίπεδα ενέργειας και χρόνια κόπωση
 • ζημιά στο καρδιαγγειακό συμπεριλαμβανομένου φραγή των αρτηριών και μείωση του οξυγόνου
 • προβλήματα στην καρδιά, αρρυθμίες ή ταχυκαρδίες
 • αύξηση βάρους, διαβήτης και παχυσαρκία
 • λοιμώξεις στα νεφρά και κυστίτιδες
 • πρόωρη γήρανση
 • οξειδωτικό στρες / βλάβες κυτταρικών μεμβρανών από ελεύθερες ρίζες
 • ναυτία, διάρροια και εμετός
 • οστεοπόρωση, εύθραυστα κόκκαλα, κατάγματα
 • πονοκεφάλους, θολούρα και υπνηλία
 • πόνο στις αρθρώσεις, στους μύες και συσσώρευση γαλακτικού οξέος
 • αλλεργίες, ακμή (αρκετές φορές ακόμη και μολυσματική)

Το σώμα δεν ρυθμίζει το PH αυτόματα του από μόνο του;

Ναι, αλλά με κάποιο τίμημα! Το φυσιολογικό PH των ιστών και των υγρών του σώματος, εκτός από αυτό του στομάχου είναι υπό φυσιολογικές συνθήκες αλκαλικό. Πέραν του αίματος, το PH όλων των υπολοίπων συστημάτων παρουσιάζει αρκετές διακυμάνσεις με δυνατότητα προσαρμογής ώστε να διατηρηθεί το PH του αίματος στο στενό εύρος του 7,35 εώς 7,45. Για παράδειγμα εάν το σύστημα γίνει όξινο, το αίμα θα τραβήξει αλκαλικά στοιχεία από το πεπτικό / ενζυμικό περιβάλλον του λεπτού εντέρου. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί ένα "λιγότερο" ιδανικό περιβάλλον για να λειτουργήσει σωστά το πεπτικό. Έτσι λοιπόν, ενώ το σώμα σταθεροποιεί το PH του, δημιουργούνται ανισορροπίες στα επιμέρους συστήματα του οργανισμού.

Ανακαλύψτε το PH σας!

Ο τρόπος μέτρησης παίζει σημαντικό ρόλο καθώς μπορεί κάποιος να πάρει μια συγκεκριμένη τιμή. Τα τεστ που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ούρων ή σάλιου. Μια υγιής μέτρηση θεωρείται από το 6.75 εώς και το 7.25. Το ιδανικό PH είναι το 7.36

Το ίδιο το σώμα έχει τα όριά του!

Το ίδιο το σώμα έχει μηχανισμούς που μπορεί να διορθώσει ως ένα βαθμό την ανισορροπία του PH. Έτσι λοιπόν η διατροφή παίζει καταλυτικό ρόλο. Πολλές είναι οι ασθένειες που προκαλούνται από την προσπάθεια του σώματος να εξισορροπήσει το PH του αίματος. 
Σε γενικές γραμμές εάν η διατροφή σας περιέχει πολύ κρέας (πάνω από 2 φορές την εβδομάδα), δημητριακά, γαλακτοκομικά, ζάχαρη και αλεύρι το πιο πιθανό είναι το σώμα σας να είναι όξινο. Εάν τρώτε κατά κύριο λόγο αλκαλικές τροφές όπως φρούτα, λαχανικά και φύκια το σώμα σας μπορεί να περάσει στο αλκαλικό πλαίσιο. Σε κάθε περίπτωση η λεπτή ισορροπία του 7,35 - 7,45 πρέπει να αποτελεί στόχο για μια καλή υγεία.
Πως αντιδρά το σώμα μας σε διαφορετικά φαγητά?
Κάθε μεταβολισμός είναι διαφορετικός. Κάποιοι μπορεί να έχουν μια κακή διατροφή και παρ' όλα αυτά το σώμα τους να έχει αντοχές. Ως ένα σημείο βέβαια και ως μια ηλικία. Μια παρέα άμα φάει τα ίδια πράγματα σε ένα εστιατόριο θα έχουν εντελώς διαφορετική αντίδραση και χώνεψη! Κάποιοι θα βαρυστομαχιάσουν, κάποιοι θα αισθανθούν δυσφορία ενώ κάποιοι απλά θα πουν: χόρτασα! Ένα κακό γεύμα δε σου χαλάει την υγεία από την Παρασκευή στο Σάββατο.
Η κακή διατροφή όμως δυστυχώς σε σύντομο χρονικό διάστημα (3 εώς 6 μήνες) θα δείξει τα πρώτα σημάδια της στο σώμα:
 • κυτταρίτιδα
 • κακή ποιότητα δέρματος
 • δυσάρεστη οσμή σώματος και αναπνοής
 • μεγάλη διαφορά στην αντοχή και στα επίπεδα ενέργειας
Όσον αφορά τις βλάβες στα επιμέρους ζωτικά όργανα, το όξινο lifestyle είναι... ύπουλο. Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα όταν είναι ήδη αργά. Σα να μη φτάνει αυτό, ποτέ δεν εμφανίζεται μόνο ένα πρόβλημα (πχ αρθρίτιδα). Συνήθως εμφανίζονται μια σειρά από θεματάκια υγείας, ανάλογα και την ηλικία βέβαια.

Πως μπορείτε να βελτιώσετε την αλκαλικότητά σας;

 1. Μετρήστε το PH σας σε τακτική βάση.
 2. Να πίνετε άφθονο νερό (κατά προτίμηση αλκαλικό νερό!)
 3. Βγάλτε από τη διατροφή σας τα όξινα φαγητά.
 4. Αντικαταστήστε το μεσημεριανό σας με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
 5. Χρησιμοποιήστε τα μαρουλόφυλλα για wraps και αποφύγετε τα πιτοειδή.
 6. Αποφύγετε όσο το δυνατό περισσότερο τα επεξεργασμένα τρόφιμα.
 7. Ελαττώστε στο ελάχιστο τα αναψυκτικά τύπου κόλα (PH ~2,5!!!), τον καφέ, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Αντικαταστήστε τα με ροφήματα τσαγιού, καθώς και το έξτρα αλκαλικό Super Greens Plus της Healthia.
 8. Αντικαταστήστε τα γαλακτοκομικά σας προϊόντα με γάλα καρύδας ή αμυγδάλου.
 9. Προσθέστε χυμούς λαχανικών στη διατροφή σας. Εάν δεν έχετε χρόνο σας προτείνουμε να προσθέσετε το Super Greens Plus ή το Super Cannabis Protein της Healthia στο χυμό σας ή στο smoothie σας.

Είμαστε ότι τρώμε!!

Ότι ρίχνουμε μέσα στο στόμα μας είναι μια εντολή για το σώμα μας και για τα κύτταρά μας. Μπορούμε μέσω της διατροφής να "ταϊζουμε" μια ασθένεια ή αντιθέτως να την καταπολεμάμε. Είναι στο χέρι μας. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ποιες είναι οι κακές συνήθειες, τόσο στη διατροφή όσο και στο lifestyle. Δεν είμαστε έτοιμοι όμως να αλλάξουμε ριζικά τις συνήθειές μας. Δε μπορούμε να κόψουμε μαχαίρι τα αγαπημένα μας φαγητά, τις λιχουδιές ή τα γλυκά. Μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε από κάπου, να κάνουμε μια αρχή. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ενημερωθούμε.

Θέλετε να κάνετε πιο αλκαλικό το Ph του σώματός σας; H Healthia σας προτείνει ανεπιφύλαχτα το ALKALINEA. Ένα πανίσχυρο συμπλήρωμα διατροφής, 100% φυτικό με τα καλύτερα superfoods της γης και του θαλάσσιου βασιλείου. Λειτουργεί ως ισχυρό αλκαλικό αντίβαρο και πρέπει να συνοδεύει κάθε σας "αμαρτωλό" γεύμα ή ατασθαλία.
Θέλετε περισσότερες επιλογές; Δείτε την ειδική κατηγορία προϊόντων ΑΛΚΑΛΟΠΟΙΗΣΗ.

Bonus: Δε σας αρέσει η σαλάτα; Δεν τρώτε φρούτα;

Προτιμάτε σαν συνοδευτικό του φαγητού σας τις πατάτες; Τότε το πιο πιθανό είναι να έχετε όξινο ph και να σας λείπουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Η Healthia σας προτείνει για το τέλος ένα λαχταριστό smoothie με το Super Greens Plus. 15 πανίσχυρα superfoods και πάνω από 70 θρεπτικά συστατικά στο ποτήρι σας. Σε λιγότερο από 30 μέρες θα έχετε θωρακίσει τον οργανισμό σας και την υγεία σας με πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά. 
Επενδύστε στην υγεία σας. Αξίζει τον κόπο.
Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν γνωμάτευση του γιατρού σας ή την επίσκεψη σε εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια εξειδικευμένη διατροφή και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας πρώτα.


healthia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Στηρίξτε την προσπάθεια μας!

H Fresh News είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και ενημέρωσης στα μέλη αλλά και στούς επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των μελών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Σου αρέσει το Blog ?Βάλε το e-mail σου να σου στέλνουμε κάθε μερα

Fresh News Achive

Find Us On Facebook

Link to us

Αν σας αρέσει αυτό το blog , βαλτετο στο site σας.Προαιρετικά χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα εγκατάστασης Widget για να προσθέσετε αυτό το σύνδεσμο στο Blogger blog σας.

Blogger templates

Powered By | blogger widgets

Translate...

Fresh News
Webutation

About

Ετικέτες

ΑΓΓΛΙΑ Αγιος Βαλεντίνος αγρότες αθλητικό μάρκετινγκ Αθλητισμος Αμερικη Αμφίπολη ΑΝΕΞΉΓΗΤΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ Αξίες απεργίες Αποκαλυψεις αποκριες Αρχαια Ελλαδα-Ancient Hellas Αστεια αστυνομια Αυτοκίνητο Βαρουφάκης Γερμανια ΓΥΝΑΙΚΑ Δημοψήφισμα Διακοπες Διακόσμηση Διάστημα Διατροφη ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δικαιοσύνη ΔΝΤ εγκλημα ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ειδήσεις εκδηλωση Εκκλησια ΕΚΛΟΓΕΣ Εκλογές 2012 Εκλογές 2013 Εκλογες 2015 Εκπαιδευση Έκτακτα Ελλαδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ενδιαφέροντα ΕΝΦΙΑ εξελιξη Επιστημες ΕΠΙΣΤΗΜΗ Εργασία ΕΡΤ Ευρ.Ενωση ΕΥΧΑΙΤΗΡΙΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Ζώα Ζώδια Ζωή Κωνσταντοπούλου Ηθη κ Εθιμα ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ιστοριούλες Καθαρά Δευτέρα ΚΑΙΡΟΣ καλοκαιρι καρναβάλι Κίνα Κοινωνια Κορέα Κόσμος ΚΡΙΣΗ-ΑΝΕΡΓΙΑ Κυνηγι Κύπρος Λαφαζάνης ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 Μακεδονία Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Μεταναστευτικο μνημονίο ΜΟΔΑ Μουντιαλ 2014 ΜΟΥΣΙΚΗ Μπαλτακος ΝΔ ΝΔ-ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ νεα ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Νομοθεσια Ντόναλντ Τραμπ Οικολογία Οικονομία Ολυμπιακή Φλόγα Ομορφιά Ομπάμα Ονειρα ότι να 'ναι ΠΑΙΔΙ Παραξενα Παρέλαση Παρισι πασοκ Πασχα Περιβαλλον περιεργα πετρελαιοκηλίδα ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Πολιτικη Πολιτισμος Ποταμι Πρέσπες Πρωτομαγιά Πρωτοχρονιάς ΡΑΝΤΕΒΟΥ Ρωσια ΣΕΙΡΗΝΕΣ σεισμός Σινεμα στρατος συλλαλητήριο Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΜΑ Συριζα Σχεσεις Σώρρας Ταϊβάν Ταινιες Ταξιδι Τατσόπουλος τεστ Τεχνες Τεχνολογία Τζορτζ Μάικλ Τηλεοπτικές άδειες Τοπικα Τουρισμός Τουρκια τροικα Τρομοκρατία Τσιπρας Υγεια Υπολογιστες Φθινοπωρο Φύση ΦΩΤΙΕΣ χιονια Χορός ΧΡΗΣΙΜΑ Χριστούγεννα Χρυσής Αυγή ψαρεμα Ψυχολογία Ψωνίζουμε Ελληνικά Aνάπτυξη ACTA ANONYMOYS Brexit Celebrities EKTATO epic fail Euro 2012 Eurovision Facebook Gaming GOOD NEWS Grexit Hollywood Internet ISIS Lifestyle Media nerit.gr Norman Atlantic Sandy Sex Showbiz sok Survey SURVIVOR Twitter viral X-Files