Ο σεισμός στην Κω παραμόρφωσε κατά 4 εκατοστά την πόλη του νησιού

 https://freshsnews.blogspot.com/2017/07/26-o-seismos-sthn-kw-paramorfwse-kata-4-ekatosta-thn-polh-toy-nhsioy.html


Παραμόρφωση περίπου τεσσάρων εκατοστών υπέστη το έδαφος στην πόλη της Κω, αλλά και στις γύρω περιοχές μετά από τον ισχυρό σεισμό 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί την περασμένη Παρασκευή.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν τα μέλη της ερευνητικής ομάδας Τηλεσκόπησης στο Τμήμα Γεωγραφία του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, μετά από τα στοιχεία που έστειλε ο δορυφόρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που μίλησαν στα «Νέα» διαπίστωσαν ότι τη μεγαλύτερη εδαφική παραμόρφωση έχει υποστεί το μικρό νησί Καρά Αντά, μήκους περίπου έξι χιλιομέτρων που βρίσκεται απέναντι από την έξοδο του λιμανιού της Αλικαρνασσού.

Επίσης το νότιο τμήμα του νησιού φαίνεται να υπέστη καθίζηση γύρω στα τρία εκατοστά, ενώ το βόρειο κινήθηκε ανοδικά κατά 10 εκατοστά.

Τέλος σύμφωνα με τους σεισμολόγους, από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα το μεσημέρι είχαν σημειωθεί 180 μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ, ενώ ο συνολικός αριθμός των μετασεισμών ξεπερνά τους 400 με τον πιο ισχυρό να έχει μέγεθος 4,8 Ρίχτερ και να έχει σημειωθεί λίγες ώρες μετά τον κύριο σεισμό της Παρασκευής. 


star
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Σου αρέσει το Blog ?Βάλε το e-mail σου να σου στέλνουμε κάθε μερα

Link to us

Αν σας αρέσει αυτό το blog , βαλτετο στο site σας.Προαιρετικά χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα εγκατάστασης Widget για να προσθέσετε αυτό το σύνδεσμο στο Blogger blog σας.

Fresh News Achive