-->

Βρετανία: Κυβέρνηση χωρίς αυτοδυναμία έδειξε το exit poll - Δείτε live

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/06/9-6vretania-kyvernisi-horis-aytodynamia-edeixe-exit-poll-deite-live.html
Μπούμερανγκ γύρισε στην Τερέζα Μέι το εκλογικό στοίχημα, αφού σύμφωνα με το exit poll το κόμμα της, αντί να κερδίσει, έχασε έδρες.
Εάν επιβεβαιωθεί το exit poll τότε οι Συντηρητικοί χάνουν 17 έδρες σε σχέση με τις 331 που εξασφάλισαν στις εκλογές του 2015, ενώ οι Εργατικοί κερδίζουν 34 έδρες (από τις 232 που είχαν), πράγμα που σημαίνει ότι η θέση της Τερέζα Μέι είναι εξαιρετικά επισφαλής και θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να κυβερνήσει, αφού δεν προκύπτει με τα νούμερα αυτά κυβέρνηση πλειοψηφίας.
Η έκπληξη είναι τεράστια, τα βρετανικά ΜΜΕ μιλούν για κατάρρευση της αξιοπιστίας της Μέι, η οποία περίμενε θρίαμβο και τώρα της λείπουν 12 έδρες για την πλειοψηφία.
Την ίδια ώρα οι ακροδεξιοί ευρωσκεπτικιστές του Ukip καταποντίζονται αφού δεν εξασφαλίζουν ούτε μία έδρα!
00:38  H Έμιλυ Θορνπέρρι ζήτησε από την Τερέσα Μέι να αποχωρήσει
H Έμιλυ Θορνπέρρι, σκιώδης υπουργός των Εξωτερικών στους Εργατικούς ζήτησε από την Τερέσα Μέι να αποχωρήσει. Είπε στο Sky News: Θεωρώ ότι η Τερέσα Μέι πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τη θέση της. Νομίζω ότι πρέπει να φύγει. Νομίζω ότι είμαστε στο χείλος ενός σπουδαίου αποτελέσματος. Η στέρηση του πρωθυπουργού ... ήθελε να κάνει ό, τι ήθελε και είπαμε όχι, το εννοούσαμε, δημιουργήσαμε ένα τεράστιο μανιφέστο, αν κάποιος είναι ισχυρός και σταθερός αυτός είναι ο Τζέρεμι Κόρμπιν.
00:37: Κατρακυλά η στερλίνα
Πτώση σημείωσε η στερλίνα με την ανακοίνωση του exit poll των βρετανικών εκλογών, που δείχνει πως δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Το βρετανικό νόμισμα έκανε "βουτιά" της τάξεως του 1,7% στα 1,2755 δολάρια. 
Τα βρετανικά Μέσα σχολιάζουν πως η «λίρα πέφτει ταχύτερα απ’ όσο μπορούν να δαχτυλογραφήσουν».
Πρόκειται για την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις αρχές Οκτωβρίου.
Ο Τζέρεμι Κουκ, επικεφαλής οικονομολόγος του World First, μιλώντας στον Guardian, ανέφερε πως «θα είναι μακριά νύχτα. Ούτε ένα αποτέλεσμα δεν έχει έρθει από την καταμέτρηση, αλλά γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη πολιτικού γεγονότος που υποσκάπτει τη στερλίνα. Τα νομίσματα προτιμούν κυβερνήσεις με ισχυρή εντολή - και δεν τους αρέσουν οι καθυστερήσεις στο Brexit», αναφέρει αναλυτής.
00:35 Πολιτικοί συνιστούν υπομονή μέχρι τα πρώτα αποτελέσματα
Ο Συντηρητικός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να δίνεται πολύ μεγάλη βάση στο exit poll «προτού έχουμε έστω κι ένα πραγματικό αποτέλεσμα»
Ο Τζον Μακ Ντόνελ των Εργατικών συμφωνεί ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, αλλά αν αποδειχθεί ακριβές το exit poll τότε «θα αλλάξει τη φύση της πολιτικής» στη Βρετανία.
00:30 Φιλελεύθεροι: πολύ δύσκολη η συμμετοχή μας σε κυβέρνηση
Ο Μένζις Κάμπελ, εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων που συγκεντρώνουν σύμφωνα με το exit poll 14 έδρες, δήλωσε ότι θεωρεί πολύ δύσκολη την συμμετοχή του κόμματος σε κυβερνητικό συνασπισμό.
00:27 Guardian: Γρίφος το αποτέλεσμα
To exit poll δίνει 314 έδρες στους Τόρηδες, ακριβώς όσες συγκεντρώνουν οι Εργατικοί (266), το Σκωτσέζικο εθνικιστικό κόμμα (34) και οι Φιλελευθέροι (14).
Μια κυβέρνηση μειοψηφίας των Συντηρητικών θα εξαρτάται πιθανώς απ’ τις ψήφους των 10 βουλευτών απ’ τη Βόρεια Ιρλανδία.
Αλλά μια κυβέρνηση μειοψηφίας υπό τους Εργατικούς («συνασπισμό του χάους» τον είχε αποκαλέσει προεκλογικά η Τερέζα Μέι) θα εξαρτάται απ’ το ουαλικό Plaid Cymru (3), τον έναν Πράσινο βουλευτή και το SDLP.
00:25 Οι έδρες πριν και τώρα με το exit poll
Διάγραμμα με τις έδρες που εξασφαλίζουν -σύμφωνα πάντα με τα exit polls- τα κόμματα στη Βρετανία. Δεξιά οι έδρες που είχαν πριν τις εκλογές
00:22 Η πρώτη απώλεια για τους Συντηρητικούς
Σύμφωνα με το BBC, από τις πρώτες απώλειες για τους Συντηρητικούς θα είναι η Άμπερ Ρουντ στο Χάστινγκς.
00:21 Τζορτζ  Όσμπορν: «καταστροφή»
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι η πρόβλεψη του exit poll , αν αποδειχθεί ακριβής, είναι «απολύτως καταστροφική για την Τερέζε Μάι και το Συντηρητικό Κόμμα».
00:09 Ο σκιώδης υπουργός των Εργατικών Τζον Μακ Ντόνελ μίλησε για θετική καμπάνια από τον Τζέρεμι Κόρμπιν, που υποσχέθηκε «ειλικρινή πολιτική, ευθύ λόγο». Χαρακτήρισε δε την πολιτική καμπάνια των Τόρις «δυσάρεστη».
00:00 Το exit poll
Ακριβώς τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας (22:00 ώρα Βρετανίας) έκλεισαν οι κάλπες και ανακοινώθηκε από BBC και Sky News το πρώτο exit poll της Ipsos Mori.
Σύμφωνα με αυτό το EXIT POLL και επί συνόλου 650 οι έδρες κατανέμονται ως εξής:
  • Συντηρητικοί: 314
  • Εργατικοί: 266
  • Σκωτσέζικο κόμμα: 34
  • Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί: 14
  • Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (ακροδεξιό κόμμα): 0
  • Plaid Cymru (ουαλικό): 3
  • Πράσινοι: 1
Από κει και μετά και μέσα στην επόμενη ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα απ’ το Σάντερλαντ και το Χάουτον, ενώ στις 03:00 π.μ. αναμένεται το αποτέλεσμα απ’ την πρώτη περιφέρεια-κλειδί, το Νούνιτον, που ίσως δείξει προς του που κλείνει η πλάστιγγα. Στις προηγούμενες εκλογές είχαν επικρατήσει οι Τόρηδες.
  • Γύρω στις 04:30 πμ ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα διαπιστώσει αν παραμένει αφοσιωμένη σ’ αυτόν η περιφέρειά του το Ίσλινγκτον Νορθ, αλλά και αν θα κρατήσουν οι Εργατικοί την κρίσιμη έδρα του Ίνις Μον στην Ουαλία.
  • Στις 05:00 θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν πολλά αποτελέσματα.
  • Ενώ στις 06:30 θα ανακοινώσουν αποτελέσματα δύο κρίσιμες για τους Εργατικούς περιφέρειες, εκείνες του του Σαουθάμπτον Τεστ, και του Λοντις Νορθ Γουέστ.
Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις θέλουν την Τερέζα Μέι να οδεύει προς μιας νίκη με πλειοψηφία έως και 96 εδρών. Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση της εταιρείας Lord Ashcroft, που αναφέρει η Daily Mail, η συσπείρωση των οπαδών των Τόρηδων ενισχύθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.
Κι αν όλοι όσοι είπαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν, το έκαναν όντως, τότε το κυβερνών κομμα θα κερδίσει 373 έδρες, εξασφαλίζοντας για τη Μέι μια πλειοψηφία 96 εδρών.
Αν η συμμετοχή κυμανθεί στα επίπεδα του 2015, τότε η πλειοψηφία της Μέι θα συρρικνωθεί στις 78 έδρες με τους Τόρηδες να καταλαμβάνουν συνολικά 364.
Κι αν όλοι όσοι είπαν ότι ψήφισαν στο δημοψήφισμα για το Brexit, πήγαν σήμερα στα εκλογικά κέντρα, τότε οι έδρες των Συντηρητικών θα πέσουν στις 351, δηλαδή μια πλειοψηφία 52 εδρών.
Την ίδια ώρα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Mori για την Evening Standart έφερνε τους Τόρηδες στο 44%, οκτώ μονάδες μπροστά απ’ τους Εργατικούς, πράγμα που σημαίνει ότι η Μέι θα εξασφαλίσει πλειοψηφία περίπου 40 εδρών.
23:57 Η πρόβλεψη του Πιρς Μόργκαν
Ο διάσημος τηλεπαρουσιαστής προβλέπει άνετη επικράτηση των Συντηρητικών και πλειοψηφία 90-100 εδρών.
23:50 Τα τελευταία μηνύματα Μέι-Κόρμπιν
Με αναρτήσεις τους στα social media η Τερέζα Μέι και ο Τζέρεμι Κόρμπιν έστειλαν τα μηνύματά τους προς τους ψηφοφόρους.
Μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους για να πάνε να ψηφίσουν
23: 45 Κούρσα για το πρώτο αποτέλεσμα από αθλητές πανεπιστημίων
Οι αθλητές από το Πανεπιστήμιο Northumbria θα κάνουν τους δρομείς στο Newcastle για να βοηθήσουν το συμβούλιο να κερδίσει το Sunderland και να ανακοινώσει το πρώτο αποτέλεσμα , σύμφωνα με την Sky News.
23:43: Πόσες δωρέες έλαβε κάθε κόμμα ενόψει των εκλογών
Οι Τόρηδες συγκέντρωσαν πάνω από 10 εκ λίρες σε δωρεές τον περασμένο μήνα, ποσό υπερδιπλάσιο εκείνου που έλαβαν οι Εργατικοί και πάνω από 200 φορές σε σχέση με τους Πράσινους.
23:30: Απειλούσε με λοστό: Σκοτώστε όλους τους Εβραίους
«Σκοτώστε όλους τους Εβραίους, τι κάνεις εσύ εδώ;», φώναξε ένας άνδρας σε ψηφοφόρο σε εκλογικό τμήμα του βόρειου Λονδίνου, προκαλώντας αναταραχή.
Ο άνδρας επέστρεψε, όπως μεταδίδει η Telegraph, κρατώντας έναν λοστό φωνάζοντας ακόμη πιο δυνατά, ενώ οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο εκλογικό κέντρο της κοινότητας Clapton Common, προσπαθούσαν να συνεφέρουν το θύμα.
Το θύμα φοβήθηκε γιατί ζωή τους και οδηγήθηκε σε ασφαλές μέρος.
«Ηταν μια τρομακτική εμπειρία για τον άνθρωπο που δέχθηκε την επίθεση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη γυναίκα στο εκλογικό τμήμα που βοήθησε το θύμα να φύγει από τον χώρο και να βρεθεί σε ένα ασφαλές μέρος», είπε ο Chaim Hochhauser.
Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα με την υποψία πως διάπραξης αδικήματος ρατσιστικής ή θρησκευτικής επίθεσης. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.
21.30: Δεν επετράπη σε φοιτητές να ψηφίσουν
Αναφορές ότι δεν επετράπη σε φοιτητές του πανεπιστημίου Keele να ψηφίσουν, παρά το γεγονός ότι είχαν το δικαίωμα. Από το πανεπιστήμιο ανακοίνωσαν ότι γνωρίζουν το πρόβλημα, το οποίο ενδεχομένως οφείλεται σε λάθος κατά την περίοδο των εγγραφών. Για το λόγο αυτό δεν τα ονόματα των συγκεκριμένων φοιτητών δε βρέθηκαν στις εκλογικές λίστες.
19:34: Συναγερμός στο νοσοκομείο του Chapell Allerton
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο του Chapel Allerton στο Λιντς, καθώς βρέθηκε ύποπτο πακέτο στις τουαλέτες.
Γονείς και προσωπικό του νοσοκομείου μεταφέρθηκαν άμεσα στο πάρκινγκ ενώ στο σημείο έσπευσεη αστυνομία.
Σύντομα ωστόσο, ο συναγερμός έληξε καθώς έπειτα από έλεγχο που έγινε δεν προέκυψε κάτι ύποπτο.
Ασθενείς και προσωπικό επέστρεψαν στο νοσοκομείο.
17.30: Εκκενώθηκε η πλατεία Τραφάλγκαρ λόγω ύποπτου αντικειμένου
Στην εκκένωση της πλατείας Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο προχώρησε η αστυνομία, όπως μεταδίδει η Daily Mail.
Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.
Η μητροπολιτική αστυνομία σε δήλωσή της ανέφερε πως κλήθηκε στο σημείο λόγω «ύποπτου αντικειμένου στην Cannon Street». Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε πως είναι νωρίς να μιλήσουμε για συμβάν σχετικό με τρομοκρατία.
Την ίδια ώρα βρετανικά Μέσα αναφέρουν πως εκκενώθηκε και ο σταθμός Τσέρινγκ Κρος που βρίσκεται κοντά στην πλατεία.
Η αστυνομία προχώρησε στον έλεγχο του αντικειμένου και διαπίστωσε πως δεν υπήρχε κάτι ύποπτο.
17:31 «Ξύλο σε εκλογικό κέντρο»
Ενδεικτικό της έντασης ηταν μεταξύ άλλων και ένα βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου  με έναν κάμεραμαν και έναν φωτογράφο να «παίζουν ξύλο» στην κυριολεξία για ένα πλάνο του ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Τιμ Φάρον, την ώρα που βγαίνει από το εκλογικό κέντρο.
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Κάμπια, και δεν άργησε να γίνει viral με τους χρήστες του Twitter να αρπάζουν την ευκαιρία και να ανεβάζουν το βίντεο υπό το απόλυτα επιτυχημένο hashtag #fightsatpollingstations, κοινώς μάχες στα εκλογικά κέντρα.
15:49 Τα περίεργα των εκλογών
Στα περίεργα των εκλογών τα εκλογικά κέντρα, καθώς κάθε μέρος μπορεί να μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο. Και όταν λέμε κάθε μέρος, εννοούμε κάθε μέρος, καθώς σπίτια, ανεμόμυλοι ακόμη και χώροι φεστιβάλ μετατρέπονται σε χώρους όπου αποφασίζεται το πολιτικό μέλλον της Βρετανίας.
Η Telegraph έχει τα πιο περίεργα εκλογικά κέντρα και τα παρουσιάζει:
Μέσα σε σπίτι, κάτω από σκάλες
Η Τζουν και ο Γκράχαμ κάνουν το σπίτι τους εκλογικό κέντρο από το 1990. 
Οι κάτοικοι του Winwick μπορούν να ψηφίσουν σε ένα μικρό σημείο του σπιτιού κάτω από τις σκάλες.
«Ισως είναι το μικρότερο εκλογικό κέντρο γιατί είναι μόνο ένας διάδρομος κάτω από τις σκάλες, εκεί που αποθηκεύουμε τη σκούπα», λέει η Τζουν.
 SWNS.COM
Σε ανεμόμυλο
Οι άνθρωποι φθάνουν για να ψηφίσουν σε έναν ανεμόμυλο στο κέντρο του Windmill του West Blatchington στο Σάσεξ για να ψηφίσουν.
Telegraph
Σε ένα βαγόνι
Το βαγόνι βρίσκεται στον σταθμό Leeming Bar, στο North Yorks.
Σε φεστιβάλ
Ανθρωποι ψηφίζουν στο φεστιβάλ Isle of Wight. Δεν χάνουν τη γιορτή αλλά ούτε και τις εκλογές.
Σε ένα καφέ με τεράστιες κόκκινες βούλες
Το Spotted Bank View Cafe είναι σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα ένα από τα πιο ασυνήθιστα κέντρα στις βρετανικές εκλογές.
Σε γυμναστήριο


Πηγή:  efimerida.gr 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3