-->

Δεν συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ - Ξεκινά άμεσα η αποκομιδή των σκουπιδιών

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/06/29-poe-ota-telos-apergia.html
Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις με την μορφή των καταλήψεων και της απεργίας και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει η αποκομιδή απορριμμάτων. 

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά τη συνεδρίαση δεν πλειοψήφησε πρόταση για συνέχιση της απεργίας. 

Θα υπάρξουν συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ θα αξιολογήσει τις προτάσεις της βάσης για να λάβει εκ νέου αποφάσεις για τον τρόπο αντίδρασης στις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τους συμβασιούχους. 

Χρυσή τομή στη Θεσσαλονίκη

Ήδη πάντως οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν αυξήσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, ενώ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να «παγώσει» η συμφωνία με τον ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η κυβέρνηση, πάντως είχε επεξεργαστεί ένα plan B σε περίπτωση που έληγε η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα. Το σχέδιο αφορά στην επίταξη των απεργών με δικαστική απόφαση και την αποκομιδή σκουπιδιών με οχήματα και προσωπικό του στρατού, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι ίδιοι οι δήμαρχοι, που μέχρι πρότινος στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τα αιτήματά τους, έχουν αρχίσει να απευθύνουν εκκλήσεις και να τονίζουν το θέμα δημόσιου συμφέροντος εξαιτίας της συσσώρευσης χιλιάδων τόνων σκουπιδιών σε συνδυασμό και με τον καύσωνα.

Οι δήμαρχοι Αθήνας και Πειραιά, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μώραλης, σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι οι δήμοι έχουν γίνει παρατηρητές σε ένα θέμα που τους αφορά. «Κάθε δήμος πρέπει να αποφασίζει για τα του οίκου του» είπε ο κ. Καμίνης. «Οι κυβερνήσεις ποδηγετούν την Αυτοδιοίκηση» υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

ΝΔ: Ευθύνη της κυβέρνησης το χάος με τα σκουπίδια

«Το χάος με τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με τα ψέματα, τις υποσχέσεις και την ανευθυνότητα δημιουργούν πρόβλημα για την δημόσια υγεία και δυσφημούν τη χώρα εν μέσω τουριστικής περιόδου» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αυτοί κυβερνούν, αυτοί αποφασίζουν, αλλά πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε. Η ΝΔ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση: Καλούμε τους εργαζομένους να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και ο πρωθυπουργός να αναλάβει την ευθύνη για να αρθεί το αδιέξοδο. Πρέπει να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα, να συναφθούν νέες συμβάσεις και να διερευνηθούν δυνατότητες συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα» συνέχισε ο κ. Κικίλιας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού», επισημαίνοντας ότι η όποια απόφαση, ενδεχομένως και της επίταξης, μπορεί να γίνει μόνο με υπογραφή του πρωθυπουργού. 

Ο πρωθυπουργός καλείται να πάρει θέση, κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

http://www.tovima.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3