-->

Φρίκη στο Μπαλί: Ταΐζουν τους τουρίστες κρέας σκύλων εν αγνοία τους

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/06/20-frikh-sto-mpali-taizoyn-toys-toyristes-kreas-skulwn-en-agnoia-toys.html
Φιλοζωικός οργανισμός καταγγέλλει κυκλώματα εμπορίας σκυλίσιου κρέατος. Aρπάζουν αδέσποτα σκυλιά και κατοικίδια, τα σφάζουν με βίαιους τρόπους και στη συνέχεια τα σερβίρουν σε αδαείς τουρίστες
Τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης έχει προκαλέσει η είδηση που έφερε στο φως οργανισμός προστασίας των ζωών ότι οι ανυποψίαστοι τουρίστες που επισκέπτονται το Μπαλί τρώνε εν αγνοία τους κρέας σκύλου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε εκπρόσωπος του φιλοζωικού οργανισμού «Τα ζώα της Αυστραλίας» στο ειδησεογραφικό δίκτυο ABC, οι επισκέπτες που μεταβαίνουν στο εξωτικό νησί της Ινδονησίας, έχουν καταναλώσει κρέας σκύλου, το οποίο τούς "πλασάρεται" συνήθως ως κοτόπουλο σοτέ. Το εν λόγω "πιάτο" προωθούν κυρίως σε μορφή σάντουιτς μικροπωλητές, οι οποίοι πουλούν την πραμάτια τους στην παραλία, ωστόσο οι έρευνες εντόπισαν κρέας σκύλου και σε 70 εστιατόρια του νησιού.
Η οργάνωση καταγγέλλει πως κάθε μέρα, μέλη των κυκλωμάτων πώλησης σκυλίσιου κρέατος αρπάζουν αδέσποτα σκυλιά και κατοικίδια από τους δρόμους του Μπαλί, τους δένουν τα πόδια και το στόμα και τα πετάνε μέσα σε σακιά. Στη συνέχεια σφαγιάζονται με βίαιους τρόπους (σ.σ.: υπάρχουν αναφορές ότι τα δένουν και τα κρεμούν σε δέντρα) ή θανατώνονται με δηλητήριο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του ανθρώπου που άθελά του θα το καταναλώσει.

"Αν ξεπεράσει κανείς τη βιαιότητα που διαπράττεται στο Μπαλί, προκαλεί εξίσου μεγάλη αναστάτωση το γεγονός ότι οι τουρίστες καταναλώνουν κρέας σκύλου και άθελά τους ενισχύουν αυτή τη "βιομηχανία" ανέφερε ο εκπρόσωπος του αυστραλιανού οργανισμού στο ΑBC, που συστήθηκε στο κοινό ως Λουκ. 

Ο Λουκ πέρασε τέσσερις μήνες στο νησί προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση και να καταγράψει τον τρόπο με τον οποίο δρουν οι συμμορίες που απαγάγουν, σφάζουν και εμπορεύονται τα άτυχα σκυλιά. «Ο μέσος τουρίστας που έρχεται στο Μπαλί και θα δει τους πλανόδιους να πωλούν σωταρισμένο κρέας, δεν αντιλαμβάνεται ότι τα γράμματα RW που αναγράφονται στις πινακίδες τους σημαίνουν πως σερβίρουν κρέας σκύλου» υπογράμμισε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση κρέατος σκύλου δεν είναι παράνομη στο Μπαλί, ωστόσο οι πρακτικές που εφαρμόζονται στο εμπόριο κρέατος σκυλιών παραβιάζει τους νόμους για τη σκληρότητα των ζώων και τους νόμους για την ασφάλεια των τροφίμων.

Η ζήτηση για κρέας σκύλου είναι τέτοια που όπως αναφέρεται στην έρευνα, στο Μπαλί σφάζονται περισσότερα σκυλιά απ' όσα στην Κίνα κατά την διεξαγωγή του Φεστιβάλ στο Yulin κάθε Ιούνιο.
Πέραν του βασανισμού των ζώων και της εξαπάτησης των τουριστών εγείρεται και το ζήτημα της δημόσιας υγείας: Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση κρέατος σκύλου μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση με συμπτώματα όπως η ναυτία, οι μυικοί πόνοι, η δυσκολία στην αναπνοή ενώ μπορεί να προκληθεί ακόμη και βλάβη σε κάποιο όργανο ή στα νεύρα.
«Εάν για παράδειγμα τρώτε κάρι και περιλαμβάνει και κομμάτια από το στομάχι ή την καρδιά του σκύλου, τότε θα προκληθεί μεγάλη συγκέντρωση κυανίου που μπορεί να αποβεί μοιραία» δήλωσε στον βρετανικό Independent ο διευθυντής του κέντρου δηλητηριάσεων της Νότιας Ουαλίας, δρ. Andrew Dawson.
(Με πληροφορίες από AnimalsAustralia.org, ABC News, NY Post)

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3