Καλλιάνος: Πρώτα οι καταιγίδες και μετά… 37°C

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/05/5-kallianos-prota-i-kategides-ke-meta-37c.html
Φοβερά σκαμπανεβάσματα μας επιφυλάσσει ο καιρός για τις επόμενες ημέρες μιας και οι εποχές θα αλλάζουν μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την πρόβλεψή του με τίτλο «Πρώτα οι καταιγίδες και μετά... 37°C».
Ολόκληρη η ανάρτηση:
Πρώτα οι καταιγίδες και μετά... 37°C!!
Φοβερά σκαμπανεβάσματα μας επιφυλάσσει ο καιρός για τις επόμενες ημέρες μιας και οι εποχές θα αλλάζουν μέσα σε λίγες ώρες.
Με κάθε επιφύλαξη, διότι έχουμε ακόμη μπροστά μας σχεδόν μια εβδομάδα και ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές, αν διατηρηθούν τα υπάρχοντα προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη ο καιρός θα καταστεί άστατος.
Έτσι λοιπόν -από την Κυριακή έως και την Τετάρτη- προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, δηλαδή από το ύψος της Στερεάς και βορειότερα έως και τη Θράκη και ενδεχομένως και το βορειοανατολικό Αιγαίο ή ακόμη και περιοχές του νοτίου Αιγαίου κατά διαστήματα. Από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα παρουσιάσει και σχετική πτώση.
Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και από την Πέμπτη θα ξεκινήσει και η άνοδος της θερμοκρασίας. Τα στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι, πολύ θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική και την κεντρική Μεσόγειο, θα ταξιδέψουν προς τη χώρα μας και θα μας επηρεάσουν περίπου από την ερχόμενη Κυριακή 14 Μαΐου και για 1-2 ημέρες μετά.
Ο υδράργυρος θα εκτοξευθεί στις τιμές των 36-37°C για τα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές και πιθανότατα σε τοπικό επίπεδο ακόμη και λίγο παραπάνω. Ασφαλώς, αυτές οι τιμές της θερμοκρασίας ελαφρώς θα μας δυσκολέψουν διότι δεν έχουμε συνηθίσει σε τόσο απότομη άνοδο της θερμοκρασίας ειδικά αυτές τις εποχές.
Για να γίνει κατανοητό πόσο απότομη θα είναι αυτή η (ενδεχόμενη) θερμή εισβολή, αρκεί να σας πω πως μέσα σε λίγα 24ωρα η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 10°C παραπάνω από την μέση τιμή για την εποχή, δηλαδή από τους 27°C θα βρεθεί σχετικά γρήγορα στους 36-37°C.
Για οποιαδήποτε αλλαγή στα προγνωστικά, διότι έχουμε ακόμη αρκετές ημέρες μπροστά μας, θα σας ενημερώσω με επόμενη ανακοίνωση.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και όλους σας.
gnkal

http://www.newsbeast.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services