-->

Αλτσχάιμερ: Το φρούτο που θωρακίζει τον εγκέφαλο

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/05/31-altschaimer-to-froyto-poy-thorakizei-ton-egkefalo.html
Η νόσος του Αλτσχάιμερ έχει ως αποτέλεσμα την έκπτωση των διανοητικών ικανοτήτων, που επηρεάζει τα γνωστικά πεδία και δημιουργεί πρόβλημα στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή του ατόμου.
ου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες παρατήρησε ότι η κατανάλωση ενός συγκεκριμένου φρούτου δύο φορές την ημέρα επί έξι μήνες παρείχε προστασία έναντι της σημαντικής μεταβολικής εξασθένησης εγκεφαλικών περιοχών που σχετίζονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Εκτός από την προστασία της μεταβολικής δραστηριότητας, η συστηματική κατανάλωση αυτού του φρούτου συντέλεσε και σε αυξημένο μεταβολισμό σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με μεμονωμένες βελτιώσεις στην προσοχή και την επίδοση της λειτουργικής μνήμης.
«Η μελέτη είχε στόχο να εξετάσει την επίδραση των σταφυλιών, ως ολόκληρο φρούτο έναντι των μεμονωμένων συστατικών και δείχνει ότι η τακτική κατανάλωσή τους παρέχει προστασία έναντι της πρώιμης εξασθένησης που σχετίζεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Η πιλοτική αυτή έρευνα ενισχύει την άποψη ότι τα σταφύλια έχουν ωφέλιμο ρόλο στη νευρολογική και καρδιαγγειακή υγεία, αν και θα πρέπει να επαληθευθούν τα δεδομένα σε μεγαλύτερο κλινικό δείγμα», εξηγεί ο Δρ Ντανιελ Σιλβερμαν, επικεφαλής ερευνητής.
Στη μελέτη οι συμμετέχοντες με πρώιμη εξασθένηση της μνήμης επιλέχθηκαν τυχαία να φάνε 21/4 κούπες σταφύλια την ημέρα σε μορφή σκόνης ή σκόνη χωρίς πολυφαινόλες που έμοιαζε όμως σε εμφάνιση και γεύση με την πρώτη.
Η γνωστική επίδοση μετρήθηκε στην αρχή της μελέτης και έπειτα από έξι μήνες. Οι αλλαγές στον εγκεφαλικό μεταβολισμό καταγράφηκαν μέσω απεικόνισης PET, στην αρχή και έπειτα από έξι μήνες.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση σταφυλιών διατήρησε την μεταβολική δραστηριότητα σε υγιή επίπεδα στις εγκεφαλικές περιοχές που επηρεάζονται από τα πρώιμα στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ, όταν ξεκινά η μεταβολική φθορά. Τα άτομα που δεν κατανάλωσαν σταφύλια είχαν σημαντική μεταβολική εξασθένηση σε αυτές τις καίριες εγκεφαλικές περιοχές. Επίσης, όσοι έκαναν πλούσια σε σταφύλια διατροφή είχαν θετικές αλλαγές στον περιφερειακό εγκεφαλικό μεταβολισμό που συσχετίζεται με βελτιώσεις στην γνωστικότητα και την λειτουργική μνήμη.
Οι πολυφαινόλες που περιέχουν τα σταφύλια ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου μειώνοντας το οξειδωτικό στρες και ευνοώντας τη ροή του αίματος.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Experimental Gerontology.

Πηγή

onmed.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3