-->

Μάντσεστερ: Παγκόσμιος θρήνος και οργή για τη σφαγή παιδιών

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/05/23-mantsester-pagkosmios-thrinos-kai-orgi-gia-ti-sfagi-paidion.html
Παγκόσμιο θρήνο και οργή έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στο Manchester Arena, μετά το τέλος της συναυλίας της τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε. Ο τραγικός απολογισμός είναι 22 νεκροί, 15 αγνοούμενοι και 119 τραυματίες. Ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.
Ο 23χρονος Σαλμάν Αμπεντί ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο στο Manchester Arena, στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ.
Η Daily Mail αναφέρει ότι ο 23χρονος είναι Βρετανός με καταγωγή από τη Λιβύη, ενώ σύμφωνα με το Reuters ο καμικάζι ταξίδεψε στο Μάντσεστερ από το Λονδίνο με τρένο
Ο δράστης πυροδότησε τη βόμβα στο τέλος της συναυλίας σκορπώντας τον τρόμο και το θάνατο σε παιδιά ηλικίας  από 8 ετών.
Η Σάφι Ρόουζ- Ρούσου ήταν το νεαρότερο θύμα του.  Τρία θύματα του μακελειού στο Manchester Arena έχουν ήδη ταυτοποιηθεί. Η 8χρονη Ελληνοκύπρια Σάφι- Ρόουζ Ρούσου, η 18χρονη Τζορτζίνα Κάλαντερ και ο 26χρονος Τζον Άτκινσον.
Σάφι- Ρόουζ Ρούσου
Η Σάφι-Ρόουζ Ρούσος άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Δευτέρας. «Ήταν ένα απλό, όμορφο μικρό κορίτσι, που αγαπούσαν όλοι» είπε συγκινημένος ο διευθυντής του σχολείου της Κρις Άπτον, στο Δημοτικό Σχολείου του Τάρλετον.
Τα νέα ήταν σπαρακτικά για φίλους και συγγενείς. Η Σάφι- Ρόουζ ήταν μόλις 8 ετών και πήγε να δει την αγαπημένη τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε μαζί με την 20χρονη αδερφή της, Άσλει Μπρόμβιτς και τη μητέρα της Λίσα Ρούσου.
Και οι δύο είναι ανάμεσα στους τραυματίες και νοσηλεύονται σε διαφορετικά νοσοκομεία. Ο θείος της 8χρονης, Κρις Ρούσσος, ήταν εκείνος που ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η ανιψιά του είναι νεκρή. 
Η 18χρονη Τζορτζίνα Κάλαντερ
Η 18χρονη φοιτήτρια από το Λάνκασαϊρ ήταν η πρώτη από τα θύματα που ταυτοποιήθηκε. Η Τζορτζίνα Μπέθανι Κάλαντερ ήταν από τις πιο ένθερμες οπαδούς της Αριάνα Γκράντε. Μάλιστα είχε συναντήσει το ίνδαλμά της και το 2015, οπότε και είχε ανεβάσει στο λογαριασμό της στο Instagram μία φωτογραφία μαζί της.
Η 18χρονη φοιτούσε στο πανεπιστήμιο του Λάκσαϊρ και την ταυτότητά της επιβεβαίωσε η φίλη της στην Telegraph. Ήταν πρώην μαθήτρια στο Bishop Rawstorne όπου και φοίτησε κατά το δεύτερο έτος, παρακολουθώντας το μάθημα της Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.
Η Τζορτζια όπως έγραψαν οι φίλοι της στα social media ήταν λάτρης της ποπ μουσικής και συχνά πήγαινε σε συναυλίες για να διασκεδάσει βλέποντας τα μουσικά της ινδάλματα.
Ο λογαριασμός της πλέον στο Twitter έχει κλείσει ωστόσο πριν τη συναυλία είχε αναγράψει πόσο ενθουσιασμένη ήταν που θα συναντούσε την Αριάνα Γκράντε.
Κοντινός της φίλος υποστήριξε πως η Τζορτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή έχοντας τη μητέρα της στο πλευρό της.

Ο Τζον Άτκινσον
Ο 26χρονος Τζον Άτκινσον είναι το τρίτο και τελευταίο μέχρι στιγμής θύμα που έχει ταυτοποιηθεί, από το μακελειό στο Manchester Arena που γέμισε θλίψη της παγκόσμια κοινότητα.
Ο νεαρός από το Μπάρι μάλιστα την ώρα της έκρηξης έφευγε από τον συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ Αρένα όπου τραγουδούσε η Αριάνα Γκράντε.
Ο θάνατος του 26χρονου επιβεβαιώθηκε από φίλους και συγγενείς του. 
Ο νεαρός φαν της ποπ, με καταγωγή από το Ράντκλιφ, ήταν ένας «υπέροχος νέος άνθρωπος και μία όμορφη ψυχή» έγραψαν στα social media όσοι τον γνώριζαν.

Ωστόσο αρκετοί άνθρωποι παραμένουν ακόμα αγνοούμενοι,μεταξύ των οποίων και η κόρη της Βρετανίδας τραγουδίστριας Charlotte Campbell, η οποία έχει χάσει τα ίχνη της 15χρονης κόρης της, Olivia, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη συναυλία.
Η έκκλησή της μέσω των social media είναι σπαρακτική.
Το μακελειό στο Manchester Arena είναι η πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στη Μεγάλη Βρετανία μετά από εκείνη τον Ιούλιο του 2005. 
Η τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε συντετριμμένη από το περιστατικό ανάρτησε ένα μήνυμα απόλυτης θλίψης στο Twitter της.
Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη  Αμφιβάλλοιν οι ΗΠΑ
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ μέσω του πρακτορείου Amaq, που συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση, όπως μεταδίδει η Μirror.
Το ΙΚ ανέφερε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Manchester Arena.
Οι βρετανικές Αρχές λένε ότι ερευνούν κατά πόσον ο βομβιστής έδρασε μόνος του ή ήταν σε επαφή με τρομοκρατικό δίκτυο ή πυρήνα.
Η αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη, αλλά δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής το όνομά του.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την επίθεση αυτοκτονίας.
«Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ αν και αναλαμβάνει την ευθύνη για σχεδόν όλες τις επιθέσεις. Δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει αυτή τη σχέση» είπε ο Νταν Κόουτς, ο Διευθυντής της υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών, καταθέτοντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.
«Με την ευχή και την υποστήριξη του Αλλάχ, ένας μαχητής του Χαλιφάτου κατάφερε να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο μέσο συγκεντρώσεων των Σταυροφόρων στη βρετανική πόλη του Μάντσεστερ, σε εκδίκηση για τη θρησκεία του Αλλάχ, σε μία προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους άπιστους και σε απάντηση των παραβιάσεών τους στα εδάφη των Μουσουλμάνων. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στον ξεδιάντροπο συναυλιακό χώρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 σταυροφόροι και να τραυματιστούν άλλοι 70. Και αυτό που ακολουθεί θα είναι πιο άγριο για τους λάτρεις του Σταυρού και τους συμμάχους τους, με την άδεια του Αλλάχ. Kαι όλοι οι έπαινοι ανήκουν στον Αλλάχ, τον Κύριο της Δημιουργίας», αναφέρει η ανάληψη ευθύνης.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την επίθεση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που έδειχνε έναν άνδρα να ισχυρίζεται ότι είναι τζιχαντιστής και να αναλαμβάνει για λογαριασμό του ISIS την ευθύνη για την επίθεση στο Manchester Arena.
Το βίντεο έχει διάρκεια μόλις 16 δευτερολέπτων και οι Αρχές εξετάζουν αν είναι αυθεντικό.
Το μήνυμα on camera
«Αυτή είναι μόνο η αρχή! Τα λιοντάρια του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ αρχίζουν να επιτίθενται σε όλους τους Σταυροφόρους. Αλλαχού Ακμπάρ» λέει ο άνδρας. Στη συνέχεια και πριν κλείσει το βίντεο σηκώνει και δείχνει στην κάμερα ένα λευκό χαρτί στο οποίο έχει γράψει «Μάντσεστερ 2017-05-22».

iefimerida 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3