-->

Σε ονομαστική ψηφοφορία για να «μπετονάρει» τους βουλευτές του καταφεύγει ο Τσίπρας

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/05/18-se-onomastiki-psifoforia-gia-na-betonarei-tous-vouleutes-tou-katafeugei-o-tsipras.html

Ονομαστική ψηφοφορία τόσο επί του συνόλου του πολυνομοσχεδίου με τα επώδυνα μέτρα όσο και κατ' άρθρον ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας χθες στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει ότι η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου έχει χαρακτήρα «ψήφου εμπιστοσύνης», μολονότι στο Μαξίμου φέρονταν -τουλάχιστον μέχρι χθες- να μην ανησυχούν για ενδεχόμενες «διαρροές».

Σήμερα, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά και να αφήσουν εκτεθειμένη τη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία τόσο επί του συνόλου του πολυνομοσχεδίου όσο και επί των άρθρων, ακολουθώντας τακτική αντίστοιχη με αυτήν του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν η κυβέρνηση ψήφιζε στη Βουλή την περίφημη «εφάπαξ 13η σύνταξη».

Με την κίνηση αυτή, ο πρωθυπουργός μετατρέπει ουσιαστικά την αποψινή ψηφοφορία σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, όπως είχε αφήσει να διαφανεί ήδη από χθες, όταν πήγε στη Βουλή και μίλησε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το σχετικό ρεπορτάζ.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής, επί των άρθρων, και επί της υπουργικής τροπολογίας  1032/164/18.5.2017 του σχεδίου νόμου "Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις" του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι αιτούντες Βουλευτές

Αντωνίου Χρήστος
Βαγιωνάκη Ευαγγελία
Γάκης Δημήτρης
Γιαννακίδης Στάθης
Γκιόλας Γιάννης
Θελερίτη Μαρία
Θεοπεφτάτου Αφροδίτη
Θεωνάς Γιάννης
Ιγγλέζη Κατερίνα
Καραγιαννίδης Χρήστος
Μαντάς Χρήστος
Μάρδας Δημήτρης 
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μιχελής Αθανάσιος 
Μπαλαούρας Μάκης
Μπάρκας Κώστας
Μπγιάλας Χρήστος
Μπόλαρης Μάρκος 
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Παυλίδης Κώστας
Πρατσόλης Αναστάσιος
Σηφάκης Γιάννης
Συρμαλένιος Νίκος
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος»

Αντιπολίτευση σε Τσακαλώτο: Έχετε πουλήσει την ψυχή σας
Με φόντο τη... φωτογραφία του πρωθυπουργού να αναζητά γραβάτα θα λάβει χώρα η αναμέτρηση των αρχηγών το απόγευμα στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο μνημόνιο. Ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε χθες να δημιουργήσει την αίσθηση του αριστερού success story, θέλοντας προφανώς να δώσει ένα άλλοθι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να που το γνωστό «ναι σε όλα». 

Δείτε LIVE τη συνεδρίαση της Βουλής

 
Στρατηγική που έχει προκαλέσει θυμηδία στους κόλπους της αντιπολίτευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει καθώς οδηγεί στη φτώχεια καθημερινά όλο και περισσότερους Έλληνες. Στο περιβάλλον του μιλούν για εικονική πραγματικότητα που δημιουργεί μια κυβέρνηση εθισμένη στο ψέμα και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Σκληρή γλώσσα θα χρησιμοποιήσουν και η αρχηγοί της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού. Η Φώφη Γεννηματά έχει ήδη χαρακτηρίσει «αίσχος» τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή και στην ομιλία της αναμένεται να εστιάσει στις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού.

Τον Αλέξη Τσίπρα θα βάλει στο στόχαστρό του και ο Σταύρος Θεοδωράκης ενώ ο Βασίλης Λεβέντες μελετά το ενδεχόμενο να επαναφέρει την πρότασή του για νέα κυβέρνηση συνεργασίας από την παρούσα Βουλή. 

Στο μεταξύ στην αίθουσα της Ολομέλειας συνεχίστηκε η κόντρα κυβέρνησης- αντιπολίτευσης, κυρίως για το πως και αν θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα. 

«Κάνετε λεκτικές υπερβολές, αν δεν το καταλάβετε να σας το εξηγήσω κι άλλη μια φορά» ξεκίνησε να λέει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Αν κάνουμε πρόβλεψη το '18 ότι το '19 θα έχουμε πλεόνασμα 3,5% τότε πάμε και για μέτρα και για αντίμετρα» προσέθεσε, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ. 

Τα επόμενα λεπτά επικράτησε ένταση στην Ολομέλεια, με τον Κωστή Χατζηδάκη να φωνάζει κάποια στιγμή στον Ευκλείδη Τσακαλώτο «Έχετε πουλήσει την ψυχή σας», όταν εκείνος τον κατηγόρησε λίγες στιγμές νωρίτερα ότι τον διακόπτει ηθελημένα, γιατί «δεν θέλει να γίνει συζήτηση».

Για λίγα δευτερόλεπτα επικράτησε χαμός από φωνές στο κοινοβούλιο, αφού στην αντιπαράθεση μπλέχτηκαν και άλλοι βουλευτές, φωνάζοντας από τα έδρανά τους. «Πού την βρήκες την ψυχή;», φώναξε στον κ. Χατζηδάκη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος σχολίασε «πολύ ψυχοπάθεια έπεσε εδώ».

Όταν τελικά επικράτησε τάξη στο κοινοβούλιο, ο κ. Τσακαλώτος συνέχισε με την τοποθέτησή του, διευκρινίζοντας ότι αυτό που λέει η κυβέρνηση με τα αντίμετρα ταυτίζεται με όσα αναφέρει και ο κ. Ντάισελμπλουμ. 

«Το 2019 είμαστε στο δρόμο για να έχουμε 3.5% και το 2020, υπάρχουν τα αντίμετρα και για το 2020. Έχετε στήσει μια ολόκληρη φιλολογία, χτίζετε πάνω στο ψέμα ότι δεν υπάρχουν τα αντίμετρα. Τρεις μέρες πριν το Eurogroup μας λέτε ότι ο Βενιζέλος το έληξε το χρέος το 2012. Γιατί δεν υποστηρίζει η Ν.Δ. το θέμα του χρέους;», ρώτησε ο υπουργός Οικονομικών.

Λαμβάνοντας στη συνέχεια τον λόγο, ο κ. Μάκης Βορίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση «έχει την ευλογία της ΝΔ» να φέρει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για το χρέος, ωστόσο συμπλήρωσε «Μην μας παρεξηγήσετε εάν δεν πιστεύουμε ότι θα το πετύχετε, αφού δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη»

Η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου...


«Είστε Βενιζελικότεροι του Βενιζέλου, σας ευχαριστώ» είπε απευθυνόμενος σε Τσακαλώτο-Χουλιαράκη ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Στο συμπληρωματικό μεσοπρόθεσμο στις σελίδες 146-7 παρουσιάζετε την παρέμβαση για το χρέος, το PSI- αυτό που μας επιτρέπει τώρα να έχουμε μέτρα για το χρέος. Την έχετε γράψει με καλύτερο τρόπο από ό,τι εγώ»

Ο κ. Βενιζέλος, παράλληλα, ανέφερε ότι χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση με συγκέντρωση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και επανέλαβε τη συμμετοχή του ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ.  Προέβλεψε ότι θα σερνόμαστε μέχρι τις εκλογές και μετά θα έχουμε πάλι πόλωση, αντικρούοντας τα επιχειρήματα για success story που μπορεί να το κεφαλαιοποιήσει πολτικά. 

«Να υπενθυμίσω  τι συμβαίνει σήμερα στη Βουλή, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καλείται να ψηφίσει και το συμπληρωματικό Μνημόνιο και το Μνημονιο 4 για μέχρι το 2022. Σε αυτά δεν περιλαμβάνεται τα μέτρα για το χρέος που έχουν δοθεί από το 2012, όπου τότε μας τα έδωσαν» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος. Τόνισε, επίσης, ότι  η Βουλή ψηφίζει ένα διαρκές μνημόνιο για σταδιακή λύση στο χρέος. 

Παφίλης: Φέρνετε μνημόνια και επικαλείστε τον Μαρξ και τον Λένιν

Μετά τον κ. Μάκη Βορίδη με τον οποίο είχε έντονο διάλογο για το χρέος και το ύψος των πλεονασμάτων ήρθε η σειρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη ο οποίος εστίασε την κριτική του στον πυρήνα της αριστερής ιδεολογίας που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν φέρατε το πρώτο δικό σας μνημόνιο κ. Τσακαλώτε επικαλεστήκατε τον Μάρξ. Τώρα που φέρατε το δεύτερο μιλήσατε για τον Λένιν. Μπορώ να υποθέσω λοιπόν πως όταν θα φέρετε το τρίτο θα επικαλεστείτε τον Στάλιν» είπε ο κ. Παφίλης για να επισημάνει σε άλλο σημείο πως η κυβέρνηση έχει γίνει ο βασικός εκφραστής των συμφερόντων και πως «Σας λένε μπράβο και σας συγχαίρουν τα κοράκια, η τρόικα, ο Τόμσεν. Αυτοί βαράνε τα νταούλια και εσείς χορεύετε στο ρυθμό».

«Στην Ελλάδα τουλάχιστον το μεγάλο κεφάλαιο έχει παλέψει λυσσαλέα την κυβέρνηση. Βρείτε μου μια ανακοίνωση του ΣΕΒ. Ο ΣΕΒ δεν μου έκανε ποτέ κοπλιμέντα» απάντησε ο κ. Τσακαλώτος.

Αναλυτικά, ο κ. Παφιλης στην κεντρική του τοποθέτηση υποστήριξε ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί σε μνημονιακό κόμμα με επιδόσεις μάλιστα που ξεπερνούν αυτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Η ΝΔ μιλά για αποκρατικοποιήσεις, επενδύσεις θέσεις εργασίας , ανάπτυξη. Τα ίδια λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ απλά το κάνει πιο γρήγορα και έβγαλε την ΝΔ στην ανεργία» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Πατάτε στην βάρκα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Δεν σας σώζουν τα αντίμετρα».

Απευθυνόμενος δε προς τον κ. Τσακαλώτο είπε «Ποιος σας λέει μπράβο κ. Τσακαλώτο; Τσακίζετε τα συνδικάτα. Σας λενε μπράβο και σας συγχαίρουν τα κοράκια, η τρόικα, ο Τόμσεν. Αυτοί βαράνε τα νταούλια και εσείς χορεύετε στο ρυθμό».

«Ακουσα με μεγάλη προσοχή αυτά που είπατε και στην ομιλία μου θα απαντήσω» αντέδρασε ο υπουργός Οικονομικών για να συνεχίσει « Μια ερώτηση θα κάνω που θα με βοηθήσει για το αρχείο μου όταν συνταξιοδοτηθώ. Μας είπατε ότι δεχόμαστε εύσημα από το κεφάλαιο. Για πείτε μου από το ελληνικό κεφάλαιο κάποιον; Από ΜΜΕ, από ΣΕΒ, την βιομηχανία, από τον επιχειρηματικό κόσμο που μου έδωσε συγχαρητήρια; Στην Ελλάδα τουλάχιστον το μεγάλο κεφάλαιο έχει παλέψει λυσσαλέα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Δείτε τις ανακοινώσεις του ΣΕΒ κομπλιμέντα δεν μου έκαναν ποτέ».

«Όταν φέρατε το δικό σας πρώτο μνημόνιο επικαλεστήκατε τον Μάρξ. Στο δεύτερο μιλήσατε για το Λένιν, μπορώ να φανταστώ ότι στο τρίτο θα επικαλεστείτε τον Στάλιν» ανταπάντησε ο κ. Παφίλης καλώντας τον υπουργό να διαβάσουν μαζί τις ανακοινώσεις του ΣΕΒ για να λυθούν οι απορίες.

protothema

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3