Βρετανία: Πρόταση για εκλογές στις 8 Ιουνίου καταθέτει στη Βουλή των Κοινοτήτων η Τερέζα Μέι

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/04/18bretania-prowres-ekloges-stis-8-ioynioy-e3hggeile-h-tereza-mei.html
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοινώνει ότι επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου σε έκτακτο διάγγελμά της το μεσημέρι της Τρίτης μετά από τακτική συνάντηση με τους υψηλόβαθμους υπουργούς της.

Η Τερέζα Μέι σημείωσε ότι έχει σχέδιο για την διαπραγμάτευση με την ΕΕ ωστόσο τόνισε ότι απαιτείται ενότητα στο κοινοβούλιο, αλλά αυτή τη στιγμή επικρατεί διαίρεση. 

Οι πολιτικοί αντίπαλοι κάνουν λάθος να πιστεύουν ότι θα αλλάξουμε πορεία για το Brexit, δηλώνει η Μέι, προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης με την ΕΕ. 

Αυριο θα καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή των Κοινοτήτων για προκήρυξη εκλογών. Η Μέι θα χρειαστεί την υποστήριξη των δύο τρίτων της Βουλής των Κοινοτήτων προκειμένου να προκηρυχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Οπως επισήμανε νωρίτερα το πρακτορείο Reuters είναι ασυνήθιστο οι ηγέτες να κάνουν δηλώσεις έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ και οι περισσότεροι πρωθυπουργοί επιλέγουν την τοποθεσία αυτή μόνο για πολύ σημαντικές ανακοινώσεις. Ωστόσο, το γραφείο της δεν έδωσε καμία ένδειξη αναφορικά με το θέμα της σημερινής ανακοίνωσης.

Το πρακτορείο Νέα Κίνα (Xinhua) μετέδωσε ότι η Μέι θα κάνει την ανακοίνωσή της εν μέσω εικασιών για πιθανή προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η λίρα υποχώρησε μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου για τις επικείμενες δήλωση της Μέι. Η στερλίνα σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,3% στο 1,2528 δολάριο, έχοντας νωρίτερα ανέλθει στο 1,2615 δολάριο, το υψηλότερο επίπεδό της από τις 27 Μαρτίου.-

kathimerini
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Σου αρέσει το Blog ?Βάλε το e-mail σου να σου στέλνουμε κάθε μερα

Link to us

Αν σας αρέσει αυτό το blog , βαλτετο στο site σας.Προαιρετικά χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα εγκατάστασης Widget για να προσθέσετε αυτό το σύνδεσμο στο Blogger blog σας.

Fresh News Achive