ΔΕΗ: Έρχονται αυξήσεις - «φωτιά» στους λογαριασμούς από τον Ιούνιο

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/04/18-deh-erxontai-ayxiseis-fotia-stoys-logariasmoys-apo-ton-ioynio.html
Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι ΔΕΗ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μεγάλες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος από τον ερχόμενο Ιούνιο, εξαιτίας της μη εκκαθάρισης για την περίοδο 2012 – 2015 των ποσών που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ).
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», οι αυξήσεις έρχονται σε μια περίοδο, κατά την οποία τα «φέσια» της Επιχείρησης από απλήρωτους λογαριασμούς φθάνουν τα 2,2 δισ. ευρώ.
Ήδη, πάντως, οι ανατιμήσεις θα αφορούν τις χρεώσεις ΥΚΩ, με τις οποίες επιβαρύνονται νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, για να έχουν οι κάτοικοι των νησιών αλλά και οι ευπαθείς ομάδες χαμηλότερες τιμές ρεύματος.
Με άλλα λόγια, η ΔΕΗ ασκεί... κοινωνική πολιτική με ξένα κόλλυβα, βάζοντας τους καταναλωτές των κανονικών και εταιρικών τιμολογίων να πληρώνουν τα «σπασμένα».
Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα, οι αυξήσεις θα ξεκινήσουν από τον Ιούνιο και τούτο γιατί κατόπιν έρευνα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και έπειτα από αναφορές της ΔΕΗ πως πρέπει να ζητήσει ποσά ύψους 700.000.000 ευρώ από τους καταναλωτές, διαπιστώθηκε πως ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ δεν είχαν προχωρήσει σε εκκαθάριση των ποσών σε ό,τι αφορά τις ΥΚΩ.
Βεβαίως, εδώ δεν υπάρχει μόνον η ευθύνη της Επιχείρησης, αλλά και οι πολιτικές ευθύνες, καθώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις μετέθεταν διαρκώς στις «καλένδες» το θέμα των ΥΚΩ, προκείμενου να μην γίνουν δέκτες της κοινωνικής οργής που θα προκαλούσαν οι υπερβολικές αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος.
Σε κάθε περίπτωση, η ΡΑΕ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχει ζητήσει να συμπεριληφθεί η εκκαθάριση των ΥΚΩ στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.
Το ζήτημα, ωστόσο, που εγείρεται είναι ότι για ακόμη μία φορά οι Έλληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν τις αστοχίες, τα λάθη και τα «σπασμένα» της ΔΕΗ, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η χώρα βρίσκεται στη «μέγγενη» των Μνημονίων.


 www.newsbomb.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services