-->

«Πυρετός» στο Μαξίμου: Επίκειται τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Τσίπρα

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/03/2-pyretos-sto-maximoy-epikeitai-tilefoniki-epikoinonia-tramp-tsipra.html

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ


 Εντατικές διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Μέγαρο Μαξίμου, για μια τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», η Αθήνα φιλοδοξεί, μέσω της επαφής αυτής, να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ τόσο για το ελληνικό πρόγραμμα, όσο και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εν μέσω της ολοένα αυξανόμενης προκλητικότητας των γειτόνων στο Αιγαίο.


Εξάλλου, όπως εκτιμούν καλά ενημερωμένες πηγές, σημαντική θα είναι και η συζήτηση ως προς τα θέματα ενέργειας, αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων, τις λεπτομέρειες των οποίων θα συζητήσουν εκτενώς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον.

Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση αυτή θα οριστεί σε χρόνο μεταγενέστερο της επικοινωνίας Τραμπ – Τσίπρα, για την οποία ήδη Αθήνα και Ουάσινγκτον αναζητούν συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σε τι ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας
Σημειώνεται πως η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους κυρίους Τραμπ και Τσίπρα είχε γίνει στις 23/11/2016, αμέσως μετά την εκλογή του νέου Αμερικανού προέδρου.

Τότε, ο κ. Τραμπ είχε μιλήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό με επαινετικά λόγια για την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παρακολουθώ τη δουλειά που κάνετε, έχει καταπληκτικά αποτελέσματα».

Και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός είναι ένας καταπληκτικός λαός».

Στο σημείο εκείνο ο κ. Τσίπρας είχε παρατηρήσει ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος έχει πολλούς Ελληνοαμερικανούς στην ομάδα του, και ο κ. Τραμπ απάντησε, πως οι Ελληνοαμερικανοί τον ψήφισαν με μεγάλες πλειοψηφίες».

Επί της ουσίας, και με γνώμονα την παραπάνω στιχομυθία, ο Έλληνας πρωθυπουργός ευελπιστεί να έχει μια θερμή επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο ίδιος, άλλωστε, χθες, Τετάρτη (01/03/2017) προχώρησε σε δημόσια νύξη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας την «ιδιαίτερη σημασία που έχει ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, των διεθνών συνθηκών και των αρχών καλής γειτονίας στην περιοχή μας, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή μιας εντεινόμενης αποσταθεροποίησης στην περιοχή».

Σύμφωνα, πάντα, με την «Καθημερινή», ο κ. Τσίπρας τόνισε την «αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προασπίσει με σταθερότητα και αταλάντευτα τα κυριαρχικά δικαιώματά της στο Αιγαίο». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «παρά της προκλήσεις η Ελλάδα διατηρεί ανοικτούς τους διπλωματικούς διαύλους και τον διάλογο με την Τουρκία ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».



  http://www.newsbomb.gr 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3