-->

Νέα ήττα για Τραμπ: Οχι στην άμεση επαναφορά της απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/02/6-nea-itta-gia-tramp-ohi-stin-amesi-epanafora-tis-apagoreysis-eisodoy-stis-ipa.html
Ενα νέο πλήγμα δέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ και το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα, από την αμερικανική δικαιοσύνη.
Εφετείο απέρριψε το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για άμεση επαναφορά σε ισχύ του διατάγματος, το οποίο απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά χωρών, κατά κύριο λόγο μουσουλμανικών, αλλά και αναστέλλει το αμερικανικό προσφυγικό πρόγραμμα.
Το αίτημα για άμεση επαναφορά τις ισχύος του διατάγματος εν αναμονή της πλήρους εξέτασής της έφεσης κατά της αναστολής της ισχύος του απορρίπτεται, αναφέρεται στην απόφαση του εφετείου. Το εφετείο έδωσε προθεσμία έως αύριο, Δευτέρα, στη διοίκηση Τραμπ, αλλά και στην πολιτεία της Ουάσινγκτον που είχε προσφύγει αρχικά κατά του διατάγματος, προκειμένου να παρουσιάσουν περισσότερα επιχειρήματα 
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε την έφεση, μία ημέρα μετά από την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή του Σιάτλ, ο οποίος διέταξε την άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης του Τραμπ, με ισχύ σε όλη την αμερικανική επικράτεια. Στην έφεση, προειδοποιούσε ότι η δικαστική απόφαση προκαλεί άμεση βλάβη στο δημόσιο, εμποδίζει την εφαρμογή μιας εκτελεστικής διαταγής και αμφισβητεί την κρίση του προέδρου όσον αφορά την εθνική ασφάλεια.

Η επίθεση του Τραμπ στον δικαστή

Οταν έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ, ο Τραμπ ξέσπασε εναντίον του στο Twitter. «Η άποψη αυτού του αποκαλούμενου δικαστή, η οποία ουσιαστικά αφαιρεί την επιβολή του νόμου από τη χώρα μας, είναι γελοία και θα ανατραπεί», έγραψε στην  πρώτη του ανάρτηση, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. «Τι γίνεται η χώρα μας όταν ένας δικαστής μπορεί να σταματήσει μία ταξιδιωτική απαγόρευση της Εσωτερικής Ασφάλειας και ο οποιοσδήποτε, ακόμη και με κακές προθέσεις, μπορεί να μπει στις ΗΠΑ;», συνέχισε. «Επειδή η απαγόρευση άρθηκε από έναν δικαστή, πολλοί ιδιαίτερα κακοί και επικίνδυνοι άνθρωποι μπορεί να έρθουν στη χώρα μας. Μία απαίσια απόφαση». «Ο δικαστής ανοίγει τη χώρα μας σε πιθανούς τρομοκράτες και άλλους που δεν έχουν το καλύτερο συμφέρον μας στην καρδιά τους. Οι κακοί άνθρωποι χαίρονται!», ήταν δύο ακόμη αναρτήσεις του.




Πηγή: http://www.iefimerida.gr/ 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3