-->

Πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ρίξτε τον Τραμπ με πραξικόπημα

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/02/3-proin-axiomatoyhos-toy-steit-ntipartment-rixte-ton-tramp-me-praxikopima.html
Ενα άρθρο σοκ υπογράφει μια πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ επί διακυβέρνησης Ομπάμα.
Η Ρόζα Μπρουκς προτείνει δημοσίως στρατιωτική εξέγερση (!) κατά του Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας πως μπορεί να είναι η μοναδική επιλογή για να εκδιωχθεί ένας από τους πλέον διχαστικούς προέδρους στην αμερικανική ιστορία.
«Η πρώτη εβδομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου μας έχει καταστήσει σαφές σε όλους: Ναι, είναι τόσο τρελός όσο φοβόμασταν όλοι» γράφει και προσθέτει: «Μια πιθανότητα είναι αυτή που θεωρούσα αδιανόητη για τις ΗΠΑ μέχρι πρόσφατα: Ενα στρατιωτικό πραξικόπημα ή έστω μια άρνηση της ηγεσίας του στρατού να υπακούσει σε συγκεκριμένες εντολές».
Μάλιστα η Μπρουκς γράφει πως «μπορώ να φανταστώ αληθοφανή σενάρια στα οποία οι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι θα μπορούσαν απλά να πουν στον πρόεδρο:« Όχι, κύριε. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό».
Στο άρθρο της επισημαίνει ότι η «επιδερμική, αντιφατική και ασυγκράτητη» προσέγγιση του Τραμπ σε ζητήματα άμυνας, θα μπορούσαν να φέρουν την ηγεσία του Στρατού στις ΗΠΑ σε θέση να αναγκαστούν να εκτελέσουν εντολές οι οποίες θα μπορούσα να είναι «επικίνδυνα ανισόρροπες» για κάποιον που κατανοεί στοιχειωδώς την εθνική ασφάλεια.
Η Μπρουκς παραδέχεται ότι «η προοπτική της ηγεσίας του αμερικανικού στρατού να περιφρονούν ένα προεδρικό διάταγμα ανοικτά είναι τρομακτική» αλλά προσθέτει: «Εξίσου τρομακτική είναι η προοπτική της στρατιωτικής υπακοής σε μια παράλογη τάξη».
«Στο κάτω κάτω οι ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού ορκίζονται να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, όχι τον πρόεδρο», καταλήγει.
Η Μπρουκς, έχει πολλά χρόνια καριέρα στις δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και των τριών ετών που υπηρέτησε ως ανώτερη σύμβουλος πολιτικής του Πενταγώνου από το 2009 ως το 2011.
Το άρθρο αυτό, έρχεται μετά από μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Public Policy Polling group που δείχνει ότι το 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων υποστηρίζει την καθαίρεση του Τραμπ.
Επιπλέον, το 52% των ψηφοφόρων που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να έχουν τον πρόεδρο Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο, σε αντίθεση με το 43% που υποστηρίζουν την προεδρία Τραμπ.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ γράφει ιστορία ξανά καθώς ένα σημαντικό μερίδιο των ψηφοφόρων να θέλουν ήδη να τον καθαιρέσουν και την πλειοψηφία των πολιτών να εύχονται να επέστρεφε ο Μπάρακ Ομπάμα, σχολίασε δημτικά ο Πρόεδρος Δημοσκοπήσεων Δημόσιας Πολιτικής ομάδας Ντιν Ντέμπναμ.
Πηγή: washingtontimes.com


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3