-->

Η απόλυτη συνταγή για θεϊκή σοκολατόπιτα!

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/02/19-i-apolyti-syntagi-gia-theiki-sokolatopita.html
Υλικά
- 170 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη και 1 κ.σ.
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 120 γρ. αμύγδαλα
- 6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το γλάσο
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα ασπράδια και τη μισή ζάχαρη σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα να γίνει μαρέγκα. Βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπαιν μαρί να λιώσει. Βάζουμε τα αμύγδαλα μαζί με τη 1 κ.σ. ζάχαρη στο multi να γίνουν σκόνη και την προσθέτουμε στην υπόλοιπη μισή ζάχαρη μαζί με τους κρόκους και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στη λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε και τη μαρέγκα με τον εξής τρόπο: Ρίχνουμε τις πρώτες 4 κουταλιές μαρέγκα γρήγορα και με ένταση μέσα στη σοκολάτα ενώ μετά  προσθέτουμε τη σοκολάτα στη μαρέγκα με απαλές κινήσεις, κατά προτίμηση με σπάτουλα ή μαρίζ για να μην καθίσει.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18 με 20 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει. Τοποθετούμε μία πιατέλα πάνω από το ταψί και αναποδογυρίζουμε. 
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις κάψει πριν βράσει την ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα ανακατεύοντας. Περιχύνουμε το γλάσο πάνω από τη σοκολατόπιτα και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!

lovecook


Πηγή: http://www.lovecook.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3