-->

Ο «τοπικός αστυνόμος» επιστρέφει

 
 http://freshsnews.blogspot.com/2017/02/17-topikos-astunomos.html
τοποθετηθούν 32 αστυνομικοί, ανακριτικοί υπάλληλοι με τον βαθμό του ανθυπαστυνόμου ή του αρχιφύλακα, σε απομακρυσμένες περιοχές
«Ενεργοποιείται» ο θεσμός του «τοπικού αστυνόμου» ένδεκα χρόνια μετά τη θεσμοθέτησή του! Οι αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε δήμους και κοινότητες που δεν έχουν αστυνομικά τμήματα, σε μία προσπάθεια να υπάρχει αστυνομική παρουσία σε όλες της περιοχές της περιφέρειας. Αρχικά θα τοποθετηθούν 32 αστυνομικοί, ανακριτικοί υπάλληλοι με τον βαθμό του ανθυπαστυνόμου ή του αρχιφύλακα, σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου οι αστυνομικοί διευθυντές έκριναν ότι υπάρχει ανάγκη. Προτεραιότητα θα δοθεί στις περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης.
Ο θεσμός του τοπικού αστυνόμου παρουσιάστηκε χθες στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Τζανέτου Φιλιππάκου και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα. Όπως είπε ο κ. Τσουβάλας «πριν από περίπου 11, χρόνια, με τις διατάξεις του τότε Προεδρικού Διατάγματος 48/2006, θεσπίστηκε ένα νέο όργανο στην περιφερειακή επιχειρησιακή δομή της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο ? Τοπικός Αστυνόμος ?!». Ένδεκα χρόνια μετά, πρόσθεσε «η Πολιτεία και η Ελληνική Αστυνομία αποφασίζουν να ενεργοποιήσουν και να στηρίξουν το θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου».
Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστάκη για την «ενεργοποίηση» του θεσμού «υπήρξαν κάποιες υποστηρικτικές δομές. Υπήρξε ένας επαναπροσδιορισμός και επαναπροσανατολισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με εξοικονόμηση 26 εκατ. ευρώ για προμήθεια οχημάτων, 16,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και μια προσπάθεια προμήθειας οχημάτων και για τα ΜΑΤ ύψους 7 εκατομμυρίων. Όλα αυτά είναι συνολικά 51 εκατομμύρια ευρώ».
Ο κ. Τόσκας αναφερόμενος στον θεσμό έκανε λόγο για «ενέργειες που προσπαθούν να φέρουν καλύτερη αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος, αλλά και προσπάθεια εξυπηρέτησης του πολίτη και διατήρησης ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, ηρεμίας, ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης απερίσπαστος να ασχολείται με τις καθημερινές του δουλειές».
Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η επιτυχία του θεσμού «εξαρτάται και από το έμψυχο δυναμικό» και απευθυνόμενος στους νέους τοπικούς αστυνομικούς τόνισε πως «κρατούν στα χέρια τους, ως ένα μεγάλο βαθμό την επιτυχία τελικά αυτού του θεσμού».


imerisia

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3