-->

ΗΠΑ: Εκκενώθηκε η περιοχή γύρω από το φράγμα του Όροβιλ λόγω κινδύνου κατάρρευσης

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/02/13-hpa-ekkenw8hke-h-perioxh-gyrw-apo-to-fragma-toy-orovil-logw-kindynoy-katarreyshs.html
Οι κάτοικοι γύρω από το υψηλότερο φράγμα στις ΗΠΑ, κοντά το Όροβιλ της Βόρειας Καλιφόρνιας διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, υπό τον κίνδυνο κατάρρευσης μιας βοηθητικής εγκατάστασης, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση υπερχείλισης.
188.000 άτομα που κατοικούσαν στην περιοχή γύρω από το φράγμα αναγκάστηκαν να εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους το μεσημέρι της Κυριακής.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αν πράγματι επερχόταν η κατάρρευση της κατασκευής, θα απελευθερώνονταν τόνοι ορμητικών υδάτων που θα παρέσερναν πολλές από τις οικίες των τοπικών κοινοτήτων.
«Έχει διαταχθεί η άμεση εκκένωση των περιοχών στις παρυφές του Όροβιλ. Δεν πρόκειται για άσκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ανάρτηση του τοπικού σερίφη στο Twitter.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του αρμόδιου τμήματος, το φράγμα «προβλεπόταν να καταρρέυσει εντός μίας ώρας», όμως αρκετές ώρες αργότερα, μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων, το φράγμα παραμένει ανέπαφο.
Η υπηρεσία υδάτινων πόρων της Καλιφόρνια ανέφερε πως ελικόπτερα θα έριχναν βράχους ώστε να «γεμίσουν» το κενό που δημιούργησε η διάβρωση στην κατασκευή, ενώ παράλληλα απελευθέρωναν μικρές ποσότητες νερού ώστε να μειώσουν την πίεση.
Γύρω στις 10 τη νύχτα (τοπική ώρα) οι αρχές ανέφεραν πως ο άμεσος κίνδυνος είχε αποφεχθεί, και έληξαν την κατάσταση συναγερμού, τονίζοντας όμως πως η κατάσταση παραμένει ακόμα απρόβλεπτη.
«Όταν έχεις μία τόσο μεγάλη ζημιά σε μια τέτοια κατασκευή, είναι καταστροφική», ανέφερε ο διευθυντής της υπηρεσίας υδάτινων πόρων.

kathimerini

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3