Μάθετε πως να τοποθετείτε αντιολισθητικές αλυσίδες

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/01/8-mathete-pws-na-topotheteite-antiolisthhtikes-alysides.html

Θέμα άκρως επίκαιρο την ώρα που τη χώρα σαρώνουν απανωτά κύματα ψύχους. 


Πώς να τοποθετήσετε αλυσίδες στο αυτοκίνητο σας
Τα βασικά είδη αλυσίδων:
«Απλές» αλυσίδες
Αποτελούν μία εύκολη και οικονομική λύση, ωστόσο η τοποθέτησή τους δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται στην αρχή. Προκειμένου να τις τοποθετήσουμε σωστά, πρώτα περνάμε το πλαστικοποιημένο συρματόσχοινο πίσω από τον τροχό και κάτω από την ανάρτηση και τραβώντας τους κρίκους, ενώνουμε και δένουμε τις άκρες του με την ειδική ασφάλεια. Στη συνέχεια τραβάμε την κόκκινη αλυσίδα μέχρι τον απέναντι μηχανισμό και την ασφαλίζουμε. Θεωρητικά το αυτοκίνητο είναι έτοιμο, όμως καλό είναι να οδηγήσουμε προσεκτικά λίγα μέτρα και στη συνέχεια να σταματήσουμε και να τις ξανακοιτάξουμε για να δούμε αν όλα βρίσκονται σωστά τοποθετημένα.
Αλυσίδες «Αράχνη»
Λόγω όγκου δεν είναι για μικρά αυτοκίνητα, ενώ η σωστή τοποθέτησή τους, που βασίζεται στα μπουλόνια του αυτοκινήτου, απαιτεί μια προεργασία από το σπίτι και προσεκτικό διάβασμα των οδηγιών χρήσης. Από τη στιγμή που θα κατανοήσετε την λειτουργία τους, είναι αρκετά εύχρηστες και αποτελεσματικές όμως πρέπει να είναι ρυθμισμένες σωστά ώστε να σφίγγουν καλά πάνω στον τροχό.
Αλυσίδες «Κουβέρτα»
Είναι ιδανικές γα οδήγημα σε μαλακό χιόνι και ίσως οι πιο βολικές και πιο εύχρηστες από τις άλλες δύο κατηγορίες, αφού δεν πιάνουν πολύ χώρο, ενώ η τοποθέτηση τους είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη, αφού «φοριούνται» εύκολα στον τροχό. Μπορεί να «καταπίνουν» τους κραδασμούς γλυτώνοντας το αμάξι από πολλή ταλαιπωρία, αλλά δεν είναι το ίδιο ασφαλείς, αφού προκαλούν ολίσθηση, ενώ η συμπεριφορά τους δεν είναι τόσο καλή στον πάγο και γενικότερα το οδήγημα με αυτές χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

el
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive