-->

Η χώρα στην ΚΑΤΑΨΥΞΗ: -19 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία! Άνοιξε η Πατρών-Κορίνθου

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/01/8-h-xwra-sthn-katapsyksh-19-bathmoys-kelsioy-eftase-h-thermokrasia-anoikse-h-patrwn-korinthoy.html
Περιορισμένα προβλήματα, κυρίως σε ορεινά σημεία του νομού Αττικής, συνεχίζει να δημιουργεί, σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων, το κύμα του χιονιά που έχει πλήξει την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας από την Παρασκευή το βράδυ.
Κλειστοί παραμένουν, λόγω χιονιού, οι δρόμοι προς Πάρνηθα από το τελεφερίκ και επάνω, η Περιφερειακή Πεντέλης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον 'Αγιο Πέτρο και η λεωφόρος Φυλής, από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.
Απαγορεύεται εξάλλου από το Σάββατο το βράδυ η κίνηση των φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θήβας, μετά τα Βίλια, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.
Αλυσίδες πρέπει να φέρουν τα οχήματα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.
Άνοιξε η Πατρών - Κορίνθου
Αποκαταστάθηκε τα ξημερώματα η κυκλοφορία στην νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, μετά από πολύωρη ταλαιπωρία εκατοντάδων οδηγών και επιβατών οχημάτων από το απόγευμα του Σαββάτου, λόγω του χιονιού και του παγετού.
Η κυκλοφορία διεξάγεται πλέον κανονικά, με τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή, ώστε να επέμβουν σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο νέο πρόβλημα.
Η κίνηση διεξάγεται με δυσκολία στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, αφού από το ύψος της Ακράτας έως και το Αίγιο, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολίες και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Ο απεγκλωβισμός των οχημάτων στην νέα εθνική οδό άρχισε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο ρεύμα προς Πάτρα και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο ρεύμα προς Κόρινθο.
Η ακινητοποίηση βαρέων οχημάτων στην άκρη του δρόμου δημιούργησε προβλήματα και καθυστερήσεις στον αποχιονισμό της εθνικής οδού.
Δύο εγκλωβισμένοι σε φαράγγι στην Κρήτη!
Δύο περιπατητές έχουν εγκλωβιστεί σε φαράγγι της Κρήτης, με την ΕΜΑΚ να έχει στήσει επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και την ασφαλή μεταφορά τους.
Και οι δύο παραμένουν μέσα στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης στο Σέλινο Χανίων από το βράδυ του Σαββάτου.
Είχαν πάει στην περιοχή για πεζοπορία, όταν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων, που εκδηλώνονταν στην περιοχή, το ποτάμι φούσκωσε και οι δύο εγκλωβίστηκαν μέσα στο φαράγγι.
Σήμερα το πρωί τέσσερις άνδρες της ΕΜΑΚ έχουν ξεκινήσει, προκειμένου να φτάσουν στην περιοχή και να απεγκλωβίσουν τα δύο άτομα μέσα από το φαράγγι.
Την ίδια ώρα, πυκνή είναι από το πρωί η χιονόπτωση σε χωριά του Ηρακλείου ενώ χιονίζει και μέσα στην πόλη, όπως αναφέρει το ekriti.gr. Στο Αλάγνι, σύμφωνα με μαρτυρία ακροατών του Ράδιο Κρήτη, υπάρχουν αρκετοί οδηγοί οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι από τα ξημερώματα.
Απαραίτητες είναι οι αντιολησθητικές αλυσίδες για τους οδηγούς που κινούνται από και προς χωριά του Ηρακλείου, αφού οι δρόμοι κλείνουν πολύ γρήγορα λόγω εξαιτίας της χιονόπτωσης, ενώ επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας. Ο δρόμος από τη Μονή Μαλεβιζίου προς τα Ανώγεια έχει κλείσει.
Προβλήματα ωστόσο παρουσιάζονται και στην ηλεκτροδότηση με αρκετά σπίτια στο Hράκλειο αλλά και έξω από αυτό να παραμένουν στο σκοτάδι ενώ σε άλλα, η τάση του ρεύματος είναι μειωμένη με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να μην μπορούν να θέσουν σε λειτουργία ηλεκτρικές συσκευές για τη θέρμανσή τους. Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή των οδηγών και τους συμβουλεύουν να μην μετακινούνται αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος.
Πάντως όπως ανέφεραν οι ίδιοι, όταν ειδοποίησαν την πυροσβεστική, είναι καλά στην υγεία τους.
Πολικές θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα
Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν την Κυριακή σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο στη Φλώρινα να δείχνει -19 βαθμούς Κελσίου και στο Νευροκόπι της Δράμας -16.
Στην Καστοριά, ο υδράργυρος έπεσε στους -13, στην Κοζάνη στους -12, στις Σέρρες στους -11 και στην Αλεξανδρούπολη στους -10. Στη Θεσσαλονίκη η ελάχιστη θερμοκρασία νωρίς το πρωί ήταν στους -8 βαθμούς Κελσίου, ενώ κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) επικρατεί ολικός παγετός στη βόρεια Ελλάδα, ενώ και τα επόμενα 24ωρα θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες. Μια ελάχιστη βελτίωση και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη.
ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
-Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα. Στη Δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα δείξει μείον 20 βαθμούς κελσίου! Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε από 7 έως και 12 βαθμούς κελσίου!
-Οι βοριάδες δεν θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι (6-7 μποφόρ), και δεν θα υπάρχει πρόβλημα στις μετακινήσεις των πλοίων.
-Στις νοτιότερες περιοχές της Θράκης και της Χαλκιδικής, αλλά και στο Βόρειο Αιγαίο θα χιονίσει αρκετά! Το ίδιο στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και το Πήλιο. Λιγότερο χιόνι θα πέσει στην Ανατολική Πελοπόννησο, στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και στα πιο ορεινά των Κυκλάδων. Στις Σποράδες ομως και στην Εύβοια η χιονόπτωση θα είναι έντονη!
-Στην Αττική, στις νότιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Θα χιονίσει λίγο στα βόρεια του νομού και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς κελσίου!
 star

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3