Το μπέηκον αναβαθμίζει το πιο ταπεινό στήθος κοτόπουλου, φροντίστε να αγοράσετε κάτι καλής ποιότητας.
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλο
- 8 φέτες μπέηκον
- Λίγο βούτυρο
- Αρωματικά –Θυμάρι, δεντρολίβανο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε το στήθος στα δύο, κατά μήκος για να είναι λεπτότερο
- Αλατίστε ελαφρά, πιπέρι
- Τυλίξτε το κοτόπουλο σφιχτά με το μπέηκον –Βάλτε 4 φέτες σε κάθε κομμάτι
- Επιλέξτε με τι θα το μαγειρέψετε –Με καρότα, με πατάτες, με πράσα;
- Αν είναι με καρότα π.χ. κόψτε τα καρότα σε λεπτές φέτες
- Βάλτε τα καρότα σε ταψάκι, ως βάση, από πάνω το κοτόπουλο
- Ρίξτε παντού λίγο βούτυρο, το λευκό κρασί, λίγο αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο
- Προσθέστε μισό ποτήρι νερό και ψήστε σε φούρνο για 40 λεπτά
- Γυρίστε το κοτόπουλο μια φορά, για να ροδίσει
- Η συνταγή που δίνει ο Jamie Oliver είναι με πράσα και θυμάρι στο σάιτ jamieoliver.com
Πηγή: efimerida.gr