-->

Σκηνικό έντασης στα Ίμια – Τουρκικά πολεμικά πλοία προσέγγισαν τη βραχονησίδα (Vid)

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/01/29-ektakto-skiniko-entasis-sta-imia-toyrkika-polemika-ploia-proseggisan-ti-vraxonisida.html

Μία πυραυλάκατος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συνοδευόμενη από δύο ταχύπλοα των τουρκικών ειδικών δυνάμεων προερχόμενα από τις ακτές της Αλικαρνασσού, προσέγγισαν τα Ίμια. Μάλιστα, σύμφωνα με το militaire.gr σε ένα από τα δύο φουσκωτά επέβαινε ο ίδιος ο Αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Ακάρ.
Από την ελληνική πλευρά, η πυραυλάκατος «Κραταιός» του Πολεμικού Ναυτικού έσπευσε ταχύτατα στην περιοχή και εκδίωξε με την παρουσία τις τουρκικές δυνάμεις, ζητώντας την αποχώρηση του πλοίου.
Η νέα τουρκική πρόκληση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (29/1) στο Αιγαίο, θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό, εξαιτίας της επισημότητας που είχε λόγω του Τούρκου Στρατηγού που επέβαινε στην πυραυλάκατο η οποία παρέμεινε τουλάχιστον 20 λεπτά στο σημείο.  

Η πανηγυρική ανάρτηση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ
ggeetha

 

Ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ

«Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 1100 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).
 Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.
Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.
Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΑΓΕΕΘΑ

«Ο ΑΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας επιθεώρησαν την ναυτική βάση Aksaz στις 29 Ιανουαρίου 2017».
Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει πως δυο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, τους μετέφεραν στην περιοχή των βραχονησίδων.
Παράλληλα τονίζεται πως, «η επιμονή, η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες του Τουρκικού Στρατού για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας και του έθνους μας στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα αυξάνονται».

Να σημειωθεί πως στις 31 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων του 1996, γεγονός που δημιουργεί έντονο προβληματισμό.
(Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι)







http://www.newsbomb.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3