-->

Τραμπ: Η ανέγερση του τείχους στο Μεξικό ξεκινά

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/01/25-tramp-h-anegersh-toy-teixoys-sto-meksiko-ksekina.html
Με ένα tweet ο πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε πως η σημερινή ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην Εθνική Ασφάλεια και σημείωσε πως σε αυτή περιλαμβάνεται και το τείχος
Με την επίσημη εντολή ανέγερσης του πολυσυζητημένου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό αναμένεται να ξεκινήσει μια σειρά από παρεμβάσεις του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Η ημέρα, όπως το προανήγγειλε άλλωστε και μέσω twitter θα είναι αφιερωμένη στην Εθνική Ασφάλεια και αναμένεται περιλαμβάνει το πλαίσιο της νέας διοίκησης αναφορικά με το μεταναστευτικό. Σύμφωνα με την nytimes, ο Τραμπ θα ανακοινώσει τη δραματική μείωση του αριθμού των προσφύγων που μπορούν να εγκατασταθούν στη χώρα, απαγορεύοντας την είσοδο σε Σύρους και άλλους πρόσφυγες από "ευαίσθητες για τρομοκρατία" περιοχές του πλανήτη.
AdTech Ad
Ανάμεσα στις πρώτες ενέργειες του νέου προέδρου στο ζήτημα της ασφάλειας περιλαμβάνεται επίσης η διατήρηση των φυλακών του Γκουαντάναμο και την ανακήρυξη της Μουσουλμανικής Αδερφότητας ως τρομοκρατικής οργάνωσης. Στο ίδιο άρθρο των nytimes, σχολιάζει πως η νέα διοίκηση αναμένεται να αναθεωρήσει τις πολιτικές κράτησης και το πρόγραμμα ανακρίσεων, ωστόσο τα έγγραφα φαίνεται να σημειώνουν πως "κανένα άτομο υπό κράτηση δεν θα υποβληθεί σε βασανισμούς, απάνθρωπη ή εξευτελιστική συμπεριφορά σύμφωνα με την αμερικανική και διεθνή νομοθεσία".

Το τείχος ξενικά

Την ίδια ώρα, ο Τραμπ αναμένεται να υπογράψει την εκτελεστική εντολή για το περιβόητο τείχος, σε επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Dep. Homeland Security), παράλληλα με την επίσκεψη του Λουίς Βιδεγκαράι, υπουργού Εξωτερικών του Μεξικό, ο οποίος και θα βρεθεί στη Ουάσιγκτον προκειμένου να προετοιμάσει τη συνάντηση του προέδρου του Μεξικό. Είναι άλλωστε άγνωστο αν η διοίκηση του Λευκού Οίκου έχει ενημερώσει για την έναρξη της διαδικασίας την κυβέρνηση του Μεξικό.
Το γραφείο προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, υπολογίζει πως το τείχος θα κοστίσει περί τα 6,5 εκατ. δολάρια ανά μίλι και επιπλέον 4,3 εκατ δολάρια/μίλι για κατασκευή οδικού δικτύου και περιφερειακών φραχτών κτλ. Το κόστος αυτό σε μια έκταση μήκους 2.000 μιλίων δεν περιλαμβάνει καν τα έξοδα συντήρησης του έργου μετά την κατασκευή του.
Το τείχος υπήρξε μια από τις πιο εμφατικές υποσχέσεις του Τραμπ προεκλογικά, ενώ λίγο μετά την επικράτησή του, είχε αναφέρει πως οι ΗΠΑ θα το χτίσουν και το Μεξικό θα πληρώσει τα έξοδα ανέγερσής του. Σύμφωνα με τη νέα διοίκηση η ύπαρξη του τείχους θα συμβάλει αποφασιστικά στον έλεγχο των παράτυπων μεταναστών προς τις ΗΠΑ.

Νίκη της "λαϊκίστικης πτέρυγας"

Η σειρά αποφάσεων για την Εθνική Ασφάλεια, χαρακτηρίζεται ως νίκη για την αυτοαποκαλούμενη "λαϊκίστικη πτέρυγα" εντός το Λευκού Οίκου. Όπως αναφέρει η Washington Post ιδιαίτερη συζήτηση έχει γίνει για το θέμα της DACA, του νόμου που έδινε προστασία σε ανήλικους που έφταναν στις ΗΠΑ και τους εξαιρούσε από ενδεχόμενες απελάσεις. Εντός της διοίκησης Τραμπ υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο που πρέπει να χειριστούν το θέμα, ενώ δεν αποκλείεται τελικά να διαγραφεί πλήρως.
Άλλωστε πληροφορίες θέλουν τον Τραμπ να εξετάζει το ενδεχόμενο ολόκληρο το προσφυγικό πρόγραμμα της χώρας να "παγώσει" για τέσσερις μήνες. Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα να απαγορευθεί η χορήγηση βίζας σε πολίτες από τις χώρες του Ιράν, Ιράκ, Σομαλία, Σουδάν, Συρία, Αφγανιστάν και Υεμένη, ώσπου να τεθούν σε λειτουργία οι νέες διαδικασίες χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα ωστόσο, οι πολίτες αυτών των χωρών σπάνια λαμβάνουν την άδεια για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Η έριδα με τον Ομπάμα

Οι αποφάσεις του στοχεύουν στην ανατροπή των πρωτοβουλιών Ομπάμα στο προσφυγικό. Ο απερχόμενος πρόεδρος είχε διευρύνει το συνολικό αριθμό προσφύγων που γίνονται δεκτοί στις ΗΠΑ σε 85.000, ενώ προέβλεπε 10.000 εξ αυτών να έρχονται από την εμπόλεμη Συρία. Το πρόγραμμα προέβλεπε τον αριθμό αυτό να ανέρχεται στις 110.000 φέτος, υπερδιπλάσιος δηλαδή από εκείνον που εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, ήτοι 50.000 πρόσφυγες.
Τέλος, ο πρόεδρος σκοπεύει να έρθει σε επαφή με γονείς που έχασαν τα παιδιά τους από χέρι μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα παράνομα. Η ομάδα των γονέων αυτών, που αποκαλούνται "angel moms", ακολουθούσαν συχνά τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεκλογικές του περιοδείες. Η σειρά μέτρων για το μεταναστευτικό, όποιες κι αν είναι οι τελικές αποφάσεις του Λευκού Οίκου, αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Ήδη από την Τρίτη οργανώσεις και πολίτες που ασχολούνται με τα δικαιώματα των μεταναστών προειδοποιούσαν για τις κινήσεις Τραμπ από το οβάλ γραφείο. "Όσο σκέφτομαι πως οι 100 μέρες του Τραμπ στην εξουσία θα σημαδευτούν από αυτό το εξευτελιστικό κλείσιμο των συνόρων σε όσους ζητούν καταφύγιο στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό" λέει η Μαριελένα Χινκάπιε, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Μετανάστευσης.

news247

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3