-->

ΗΠΑ: Η νέα εποχή Τραμπ ξεκίνησε - Όλα όσα έγιναν στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου (pics+vid)

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/01/21-hpa-h-nea-epoxi-tramp-xekinise-ola-osa-eginan-stin-teleti-orkomosias-toy-neoy-proedroy-pics-vid.html

ΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

Η πολιτική που θα ακολουθήσει, οι υποσχέσεις στους Αμερικανούς και οι διορισμοί των πρώτων συνεργατών του.
Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου και έγινε ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. «Σήμερα η εξουσία επιστρέφει στον αμερικανικό λαό» δήλωσε ο Τραμπ στην ομιλία του μετά την ορκωμοσία του.
«Μαζί θα ξαναδώσουμε στην Αμερική τη δύναμή της. Θα ξαναδώσουμε στην Αμερική την ευημερία της. Θα ξαναδώσουμε στην Αμερική την υπερηφάνεια της. Θα ξαναδώσουμε στην Αμερική την ασφάλειά της. Και ναι, μαζί, θα ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της» υποσχέθηκε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας.
«Μια νέα εθνική υπηρηφάνεια θα μας κάνει να σηκώσουμε και πάλι ψηλά το βλέμμα μας και θα επουλώσει τον διχασμό», επισήμανε επίσης.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία του, τόνισε ότι οι Αμερικανοί μπορούν τώρα να πάρουν μέρος στην εθνική προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας, προς όφελος όλων.
«Από σήμερα, ένα νέο όραμα θα κυβερνά τη χώρα μας. Από σήμερα, η Αμερική τίθεται πρώτη» είπε ο 45ος πρόεδρος. «Θα ακολουθήσουμε δύο απλούς κανόνες: αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα και την σύζυγό του Μισέλ για την ευγενική βοήθεια που προσέφεραν κατά τη μεταβίβαση της εξουσίας, σημειώνοντας πως επέδειξαν «μεγαλοπρέπεια».
Σε οικονομικό επίπεδο, «θα ακολουθήσουμε δύο απλούς κανόνες: αγοράστε αμερικανικά προϊόντα, προσλάβετε Αμερικανούς» είπε ο ίδιος. Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύτηκε επιπλέον η διακυβέρνησή του να δείξει τον δρόμο «στην Αμερική και στον κόσμο» για πολλά χρόνια.
Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε σήμερα να «εξαλείψει» την «εξτρεμιστική ισλαμική τρομοκρατία».
Προκειμένου να «ηττηθεί και να καταστραφεί» το ΙΚ και ιδεολογικά συγγενείς οργανώσεις, η νέα κυβέρνηση θα «διεξαγάγει κοινές και συμμαχικές στρατιωτικές επιχειρήσεις όποτε χρειάζεται», θα καταβάλλει προσπάθειες για να εμποδίσει την χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων, θα επεκτείνει την ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά και τη χρήση τεχνικών «κυβερνοπολέμου» για να εμποδίσει τη διασπορά προπαγάνδας και τη στρατολόγηση.
Ο Τραμπ είχε κάνει εντυπωσιακή είσοδο νωρίτερα στο Καπιτώλιο, σηκώνοντας μάλιστα τη γροθιά του θριαμβευτικά στον αέρα. Στη συνέχεια κατέβηκε τα σκαλιά και έσφιξε το χέρι του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, προτού λάβει τη θέση του για να ξεκινήσει η τελετή.

Το πρώτο προεδρικό εκτελεστικό διάταγμα για την άμεση κατάργηση του Obamacare

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες το πρώτο του εκτελεστικό διάταγμα στο Οβάλ Γραφείο λίγο μετά την λήξη της παρέλασης ορκωμοσίας, δίνοντας εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την μείωση των κανονιστικών επιβαρύνσεων που συνδέονται με το Obamacare, καθώς το Αμερικανικό Κογκρέσο καθορίζει την διαδικασία που θα καταργήσει και θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης και υγειονομικής περίθαλψης του τέως Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Τραμπ επίσης υπέγραψε τους διορισμούς του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις και του επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι, οι διορισμοί των οποίων επικυρώθηκαν νωρίτερα χθες από την Γερουσία. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκο Ρινς Πράιμπους αποστέλλει ένα υπόμνημα σε υπηρεσίες διατάσσοντας την άμεση διακοπή του ρυθμιστικού πλαισίου.

Οι δεξιώσεις και ο πρώτος χορός του προεδρικού ζεύγους

Την εμφάνιση στις τρεις επίσημες δεξιώσεις που παρατέθηκαν περιελάμβανε το πρόγραμμα του νέου προέδρου και της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, μετά από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.
Οι δύο πρώτες δεξιώσεις έγιναν στο Συνεδριακό Κέντρο της Ουάσινγκτον και μία τρίτη, των Ενόπλων Δυνάμεων, σε Μουσείο.
Στην πρώτη δεξίωση, ο Τραμπ είπε για μία ακόμη φορά ότι τον είχαν υποτιμήσει, ενώ επανέλαβε το σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας του «να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά.
Στη συνέχεια οι Τραμπ χόρεψαν για πρώτη φορά ως προεδρικό ζεύγος, υπό τους ήχους διασκευής του «My Way», του Φρανκ Σινάτρα. Ακολούθησαν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, με τη σύζυγό του και τα παιδιά των δύο ζευγαριών, που χόρεψαν μαζί τους.

 

Τα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου για την εποχή Τραμπ

Το κεντρικό πρόσωπο, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι ο Ντόναλντ Τραμπ στο διεθνή Τύπο, μετά τη χθεσινή ορκωμοσία.
Η Le Figaro γράφει «Κι αν κάνει τη δουλειά;», με υπότιτλο «Τα πλεονεκτήματα ενός απρόβλεπτου προέδρου».
le figaro
Το Der Spiegel κυκλοφόρησε με ένα τραπέζι μπιλιάρδου στο εξώφυλλο, με τις μπάλες να έχουν πάνω σημαίες χωρών και μία το πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν και τίτλο «Η νέα παγκόσμια τάξη -Το παιχνίδι του Τραμπ».
spiegel
Οι Times κυκλοφόρησαν με τίτλο το σύνθημα των ΗΠΑ «Τον Θεό εμπιστευόμαστε».
times
Ο Guardian έχει τον Τραμπ με τη γροθιά υψωμένη και τίτλο μία φράση της ομιλίας του. «Από αυτή τη στιγμή, θα είναι μόνο πρώτα η Αμερική».
guardian
Η Liberation στο πρωτοσελιδό της αναφέρει: «Δύναμη Τραμπ», και φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ από την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου.
liberation
Οι Financial Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους: «Πρώτα η Αμερική» με την φωτογραφία του Τραμπ με σηκωμένη γροθιά.
ft
Η Daily Telegraph γράφει στο πρωτοσέλιδό της: «Αυτή η σφαγή σταματά εδώ».
telegraph

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ εγκατέλειψαν την Παρασκευή (21/01) την Ουάσιγκτον, έπειτα από 8 χρόνια στον Λευκό Οίκο.

Το ζεύγος Ομπάμα επιβιβάστηκε σε ένα ελικόπτερο του σώματος των Πεζοναυτών που είχε προσγειωθεί έξω από Καπιτώλιο, όπου ο διάδοχός του Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.
obama3
Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα μετέβησαν στην αεροπορική βάση Άντριους, κοντά στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, προτού αναχωρήσουν για την Καλιφόρνια για οικογενειακές διακοπές στο Παλμ Σπρινγκς.
Δείτε το βίντεο από την άφιξη του Ντοναλτ Τραμπ στο Καπιτώλιο για την ορκωμοσία
Νωρίτερα, ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ ήπιαν τσάι με το ζεύγος Ομπάμα στο Μπλου Ρουμ, ένα από τα σαλόνια του προεδρικού μεγάρου.
Ο Ομπάμα και ο Τραμπ αντάλλαξαν χειραψία στο κατώφλι του προεδρικού μεγάρου. Η Μελάνια με τη Μισέλ αντάλλαξαν ασπασμούς και η μέλλουσα πρώτη κυρία έδωσε στην οικοδέσποινα ένα δώρο, ένα αρκετά μεγάλο κουτί από το πασίγνωστο κατάστημα Tiffany & Co της Νέας Υόρκης.
Το δώρο της Μελάνια προκάλεσε αμηχανία, καθώς ήταν μια χειρονομία εκτός πρωτοκόλλου και για αυτόν τον λόγο δεν υπήρχε κανείς για να πάρει το κουτί από τα χέρια της Μισέλ Ομπάμα.
Οι δύο πεζοναύτες που φρουρούν την είσοδο οφείλουν να παραμείνουν στη θέση τους και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν την πρώτη κυρία. Παρενέβη έτσι ο Μπαράκ Ομπάμα, που πήρε το κουτί και το μετέφερε στο χολ, μέσα στον Λευκό Οίκο.

Δείτε το βίντεο από την πρώτη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ



 http://www.newsbomb.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3