-->

Χαλαζόπτωση στη Ζάκυνθο - Νέο κύμα κακοκαιρίας ανά τη χώρα




 http://freshsnews.blogspot.com/2017/01/16-xalazi-zakyntho.html
Ζάκυνθος
Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το πρωί της Δευτέρας τη Ζάκυνθο. Το μέγεθος του χαλαζιού ήταν αρκετά μεγάλο, πάντως σύμφωνα με την Πυροσβεστική και την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ζημιές.

Το φαινόμενο αυτό ήταν πρωτόγνωρο για τους κατοίκους, που είδαν μέσα σε λίγα λεπτά το νησί να "φοράει" και πάλι τα λευκά του, αυτή τη φορά όχι από το χιόνι, όπως την περασμένη εβδομάδα, αλλά από το χαλάζι.

Λόγω των καιρικών αυτών συνθηκών, μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για τους επιβάτες της πρωινής πτήσης από Αθήνα προς Ζάκυνθο, καθώς το αεροπλάνο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο νησί και ο κυβερνήτης αποφάσισε να το οδηγήσει πίσω στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, και στην υπόλοιπη χώρα σε εξέλιξη από αργά το βράδυ της Κυριακής είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας, που, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διαρκέσει έως την Πέμπτη.

Χιονίζει από τα ξημερώματα στην Ήπειρο και σε περιοχές άνω των 500 μέτρων υψόμετρο. Για λόγους ασφαλείας, τα σχολεία στον δήμου Ιωαννιτών παραμένουν κλειστά, όπως και τα σχολεία στους δήμους Δωδώνης, Ζίτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου και Βορείων ΤΖουμέρκων.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας  έχει βγάλει στους δρόμους μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες, ενώ σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Με απόφαση της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, από το 48ο έως και το 120ό χιλιόμετρο. Στο οδικό δίκτυο του Νομού (Εγνατία Οδός, εθνικό και λοιπό επαρχιακό δίκτυο), η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Και στη δυτική Μακεδονία, λόγω της χιονόπτωσης και άσχημων καιρικών συνθηκών κλειστά παραμένουν τα σχολεία στους δήμους Καστοριάς και 'Αργους Ορεστικού, Γρεβενών και Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης.

Στη Θεσσαλία, δεν λειτουργούν τη Δευτέρα, εξαιτίας της νέας επιδείνωσης του καιρού, τα σχολεία στον δήμο Τρικκαίων, αντιθέτως ανοιχτοί είναι οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Στην Καλαμπάκα όλα τα σχολεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δεν λειτουργούν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3