-->

Ο «Βίκτωρ» στροβιλίζεται πάνω από την Ελλάδα και την Ιταλία

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/01/16-o-viktor-strovilizetai-pano-apo-tin-ellada-kai-tin-italia.html
Λίγες ημέρες μετά την κακοκαιρία της «Αριάδνης», ένα ακόμα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ιταλίας, ο «Βίκτωρ», θα επηρεάσει το τετραήμερο Δευτέρας 16/01-Πέμπτης 19/01 τις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Ο Βίκτωρ θα στροβιλίζεται μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πάνω από τη Ν. Ιταλία, με πίεση στο κέντρο του στο εύρος των 1000-1002 hPa, προκαλώντας κύμα διαταραχών που θα επηρεάσουν σημαντικά τη χώρα μας.
Τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι αρκετά διαφορετικά από αυτά τηςΑριάδνης, με:
  • ενισχυμένους νότιους ανέμους
  • κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες (ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα, όπου θα παρουσιάσουν εμμονή)
  • πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δυτ. Στερεάς, της Δυτ. Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Β. Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι παρακάτω χάρτες δίνουν την κατανομή της πίεσης και του υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) τη νύχτα της Κυριακής 15/01 και το μεσημέρι της Δευτέρας 16/01.

victor 1

victor 2
Τη Δευτέρα 16/01, καθώς δευτερεύον χαμηλό του Βίκτωρος θα σχηματίζεται στο Αιγαίο, οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας.
Χιονοπτώσεις - με μεγάλα ύψη χιονόστρωσης - θα εκδηλώνονται στα ορεινά ηπειρωτικά (από την Κεντρική Στερεά και βορειότερα).
Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην Δυτ. Στερεά, στην Ήπειρο, στη Β. Θεσσαλία και στη Β. Ελλάδα. Παράλληλα, στη Δυτική Ελλάδα αλλά και στο Ανατολικό Αιγαίο, κατά διαστήματα οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες. Οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ, ενώ ενισχυμένοι νοτιάδες θα επηρεάσουν και χερσαίες περιοχές. 


 .newsbomb.  

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3